Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:44 09.07.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Мелатонин  
Автор BR (минаващ)
Публикувано22.09.05 05:54

Някой приемал ли го е като хранителна добавка за проблеми със съня? Имаше ли ефект?
Чудя се вече какво да правя... Не страдам от тотално безсъние, съвсем не, но трудно заспивам, въртя се с часове в леглото и общо взето реално спя от 1/2 до 2/3 от времето, което съм си отделила за сън и на другия ден ходя полузаспала. И става по-кофти, защото се натрупва.

Тема Re: Мелатониннови [re: BR]  
Автор kem.kem. (любоп.бърборко)
Публикувано22.09.05 11:42

Аз лично не бих квалифицирал мелатонина като хранителна добавка.

Препоръчително е приемането му при този вид оплаквания. Действително помага в много от случаите за нормализиране на съня.
Незная какво точно разбираш под "1\2" или "2\3".............това нищо не означава.
Зависи от реалната потребност на организма от сън и какво ти си определяш като време.

Тема Re: Мелатониннови [re: kem.kem.]  
Автор BR (минаващ)
Публикувано22.09.05 13:30

мерси за отговора.
да, знам, че мелатонинът е хормон. просто на опаковката, която си купих, пише, че е 'хранителна добавка'. за мен е все тая, стига да ми помогне.
това че реално спя от 1/2 до 2/3 от времето, което съм си отделила за спане, значи, че ако имам 8 часа за спане (т.е. лягам и трябва да ставам след 8 часа), се получава така, че спя някъде от 4 часа до 5 ч и 20 мин. И то определено неспокойно...

Авторnai4o (Нерегистриран)
Публикувано22.09.05 17:04

Da za sujalenie i hormonite na centralnata nervna sistema ve4e minavat za"hranitelna"dobavka
A ti iska6 - ima6 problem i hop s edna "hranitelna dobavka" vednaaaaggaaa da spi6 kato bebe.
Za6to si misli6, 4e sunqt e ne6to tolkova prosto
Nai-napred vij pri4inite za razstroistvoto my, otstrani gi i 6te si v norma - ot "opredelenoto vreme za sun" =100% sun ili 1/1.....................

Тема Re: Мелатониннови [re: nai4o]  
Публикувано22.09.05 17:25

Събуди се преди да крещиш...............я ми обясни, кои са хормоните на централната нервна система......

Тема Re: Мелатониннови [re: kem.kem.]  
Авторkrem (Нерегистриран)
Публикувано22.09.05 21:11

A има ли странични ефекти кем.кем? Колко време може да се приема и има ли привикване? От известно време и аз имам проблеми със съня, аз винаги съм заспивала мн късно и ставам късно, ама сега с нова работа ходя като отнесена. Мога ли да регулирам съня с тоя мелатонин?

Автор zaphod (void *lpNothing)
Публикувано23.09.05 09:46

аз когато се мъчех да спя по осем часа и аз имах безсъние. докараха ми го тъпите популярни статийки в които пише че трябвало да се спи по 8 часа - като не заспя на момента, почвах да се нервя че няма да ми се съберат 8 часа и като почна да се нерва, съня вече съвсем отлита. после като си казах "бе кво ми пука колко ще спя" и безсънието изчезна затова всички брошурки за това кое е полезно и кое не - в печката.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: Мелатониннови [re: krem]  
Публикувано23.09.05 11:17

Мелатонина не води до зависимост.

Не са ми известни странични ефекти.

Заспиването много късно и съответно късното събуждане най често са показател за тип нервна система "сова", за разлика от "чучулигата", която заспива много рано и много рано се буди. Най често се срещат совите, но има и множество смесени типове, които клонят ту към единия, ту към другия.
Совите винаги са били определяни неправилно като "поспаланковци", въпреки, че те по правило спят с по кратка продължителност. Самите сови са склонни към разстройства в съня, тъй като са принудени да спазват "режима на обществото" ето ви го безсънието и хроничното недоспиване.
Познавам доста сови, които намират начин да работят на раздвижено работно време или нощем, което е по приемливо от системния прием на приспивателни.
При всички случаи Мелатонинът е за предпочитане пред медикаментите със сънотворен ефект и не води до зависимост.

Тема Re: Мелатониннови [re: zaphod]  
АвторXexo (Нерегистриран)
Публикувано23.09.05 11:28

8 часа - това са глупости, има хора които спят по 4 - 5 часа и се чувстват прекрасно през деня. При това не е важно само колко часа си с затворени очи, ами също така и как спиш, колко се будиш през нощя, колко време прекарваш в различните стадии на съня, итн. За това си има лекари на съня.

Тема Re: Мелатониннови [re: zaphod]  
Автор BR (минаващ)
Публикувано23.09.05 14:44

да, има резон в това, което казваш. аз мисля, че до изв. степен елиминирах притеснението, че не мога да заспя веднага, но факт е, че после наистина се чувствам като парцал. истина си е. легнеш ли да спиш, колкото повече се шашкаш, че губиш ценно време ит.н. толкова по-трудно става да заспиш. аз обаче знам от опит, че 8 часа е добра цифра за мен.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.