Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:52 15.11.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Тема Лазерно лечение на късогледствонови  
Автортюлeнa (Нерегистриран)
Публикувано27.06.05 18:18

Знаете, ли къде може човек у нас да си направи операция чрез лазер на късогледство. Ако някой от вас е преживял това , ще се радвам да сподели и с мен. За рискове от такава опрация, за възстановителен период, горе-долу и за цената й .
Видях в интернет обявите, че имало и курсове за безоперативно лекуване на очилата. По-точно чрез медитация. Някой от вас пробвал ли е ??
..абе голям тормоз със това късогледство.
Благодаря предварително

Тема Re: Лазерно лечение на късогледствонови [re: тюлeнa]  
АвторVlady (Нерегистриран)
Публикувано27.06.05 19:33

Такава операция винаги има отрицателни последици.Даже и да няма други усложнения и проблеми след години се проявява пресбиопията и в старостта са нужни очила за близо с положителен диоптър (+3-4) заради отслабването на акомодацията.При късогледство то компенсира пресбиопията и се избягва нуждата от подобни очила.Аз самия съм с -2,5 и изобщо не помислям за корекция.Една моя позната с -4 на 60 години все още свободно чете без очила, докато майка ми на 50 е вече с +2,0 и повечето хора, които познавам на възраст около 60г. са с +2,5 до +4.

Автор Just Gia™ (емоционална)
Публикувано28.06.05 01:01

Аз съм се оперирала с есхимерен лазер преди 3 години, бях с почти -6. Операцията, ако изобщо може да се нарече така, е с местна упойка, около 10 мин. трае всичко, отиваш си в къщи веднага, можеш да четеш, да гледаш ТВ, изобщо да правиш всичко без проблем, ходи се на няколко прегледа след това. Много съм доволна, досега не ми е дал рецидив, а изключително много натоварвам очите си.

Тема Re: Лазерно лечение на късогледствонови [re: Just Gia™]  
АвторGadost (Нерегистриран)
Публикувано28.06.05 09:14

A sled operaciqta ima li efecta na le6ite,v smisal da privlica slanceto pove4e i da ti preci ob6o vzeto.

Автор vsx16v (Xantia)
Публикувано28.06.05 12:26

Лазърен център Vision, намира се близо до Пирогов и ул. Ами Буе.

Тема Re: Лазерно лечение на късогледствонови [re: Vlady]  
Автор Soul_Mate (черешка бях...)
Публикувано28.06.05 12:56

Оф, стига глупости бе Владии!
С възрастта късогледството се компенсира с далекогледство. Това означава, че късогледството намалява, но се появява далекогледство.
Обзалагам се, че твоята позната с -4,0 чете свободно без очила, но слага четивото на една педя от очите си. Моите -4,0 така правят и ми е мъка да чета без очила.

Проблемът при лазерната корекция идва от това, че се изтънява роговицата на окото, а тя не се регенерира, и късогледството може да прогресира, поради отслабване на очните мускули. Е това вече е бодливият въпрос, на който лазерните спецове не дават особено смислен отговор - какво става с окото, след като е била изтънена роговицата, но миопията е прогресирала. Тривиално се отговаря, че отнетият слой е нищожно малък...но звучи много колебливо.

Възнамерявам да живея вечно....и засега успявам.

Тема Re: Лазерно лечение на късогледствонови [re: Gadost]  
Публикувано28.06.05 16:35

Не, при мен го няма този ефект, дори и не нося слънчеви очила, макар че е препоръчително и за напълно здрави очи все пак, но аз не обичам

Тема Re: Лазерно лечение на късогледствонови [re: Just Gia™]  
Автор4ere6ka (Нерегистриран)
Публикувано01.07.05 22:16

Zdravei, otdavna mi se iska da govorq s nqkoi s golqm dioptar koito si e napravil operaciq. Moq e okolo -6,5, realniqt moje bi e nad -7. Tai 4e ne moga kato tezi s 2,5 prosto da si hodq taka. Istinata e 4e dokato be6e -4,5, naistina izlizah bez o4ila. No tova e drug vapros, qvno sam imala dobar angel-hranitel. :)
Ta, zna4i nqma6 problemi sled 3 godini. Bi li mi kazala to4no kade sa ti q pravili? Na men mi prepora4aha Sveta Petka vav Varna. I daje iz4akah 2te godini nabludenie na dioptara i posle me hvana 6ubeto. Vse pak za o4ite mi stava vapros. Predstavete si 4e ne6to se obarka i hop! ot meraci da hodq bez o4ila/le6ti i savsem oslepeq!

Тема Re: Лазерно лечение на късогледство [re: 4ere6ka]  
Публикувано02.07.05 12:52

Здравей,

Точно за Св. Петка във Варна става въпрос - и аз там се оперирах:))) Тук, в София, няма такъв лазер. Ако се решиш, пожелавам ти успех и не се плаши, няма страшно:))) Ако има нещо друго - питай:)

Тема Re: Лазерно лечение на късогледствонови [re: vsx16v]  
Автор4 (Нерегистриран)
Публикувано03.09.05 15:56

на мен ми премахнаха там късогледството.смятам,че в тази клиника работят добри очни лекари и разполагат с още по-качествена апаратура.е,цената е солена,но резултатът е впечатляващ.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.