Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:05 12.11.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема лазерна корекция на астигматизъм, очила, лещи...нови  
Автор shushon (бонбон)
Публикувано07.01.05 14:07

Първо искам да ви попитам, дали имате представа, какво представлява точно лазерната корекция и дали наистина има такъв ефект. Казаха ми, че проф. Танев бил най-добрия. Болезнено ли е, какво представлява точно процедурата и колок струва. Ако някой има координатите на клиниката, където се извършва тази коркция нека ми ги даде.

За лещите - къде се правят хубави качествени лещи. Ходех на "Клокотница" но нещо не съм доволна.

За очилата - къде могат да се поръчат качествени очила на достъпни цени.

Тема Re: лазерна корекция на астигматизъм, очила, лещи...нови [re: shushon]  
Авторalya (Нерегистриран)
Публикувано07.01.05 19:38

Здравей, не уточняваш дали става върпос за късогледство, далекогледство или астигматизъм и за какви диоптри става въпрос. Аз лично от моя личен опит като късогледа с доста висок диоптер мога да спомена, че за лазерна корекция съм чувала доста противоречиви мнения и за сега се въздържам да си правя такава (още повече че при големи диoптри не се гарантира и пълната корекция на диоптера). От лещите аз лично бих ти препоръчала да си вземеш на Baush & Lomb, върпеки че аз нося от известно време американски и също съм доволна. За разтворите също на Baush & Lomb се считат за най-добри. За очилата зависи дали ще ги носиш от време на време или постооянно и оттам избора на стъкла, рамки и.т.н.

Тема Re: лазерна корекция на астигматизъм, очила, лещи...нови [re: alya]  
Автор shushon (бонбон)
Публикувано08.01.05 13:28

За астигматизъм става въпрос. И аз съм чувала противоречиви мнения за лазерната корекция.

Тема Re: лазерна корекция на астигматизъм, очила, лещи...нови [re: alya]  
Автор vsx16v (Xantia)
Публикувано11.01.05 14:40

Аз ползвам разтворите на Baush & Lomb и трябва да кажа че наистина са много добри. Лещите са ми от Клокотница, доволен съм от тях, по добро място не знам, нека ако някой знае да сподели информация.

Информация за заболяването Кератоконус на български език

Тема Re: лазерна корекция на астигматизъм, очила, лещи...нови [re: vsx16v]  
Автор shushon (бонбон)
Публикувано11.01.05 21:53

Преди време си поръчвах на Клокотница леща. Само с една съм и тя е твърда. Но никой не си направи труда да ми каже, че нямат бяла /прозрачна/ леща, а само с цветен син отенък. Взимам си лещата прибирам се вкъщи, отварям кутийката и гледам една синя леща. Връщам се и ги питам, как да ходя само с една леща, при това цветна. Отговарят ми, че няма ли безцветен материал, ако искам да отида в "Мултилекон". От тогава ходя там и бях доволна, но понеже лекарката им беше отпуска, какъв дявол ме накара да отида на Клокотница да ме пита човек.

АвторAnivas (Нерегистриран)
Публикувано09.02.05 10:07

052/610372;
052/610373
Това са телефоните на Очната клиника "Св.Петка" във Варна.Потърси д-р Митов - това е може би най-добрият специалист в страната.Мои роднини и колеги се оперираха при него.Един колега беше с 4,3 диоптъра късогледство +астигматизъм- след операцията свали очилата и зрението му е перфектно!
Желая ти успех!

Автор Ghosn (заинтересувана)
Публикувано09.02.05 15:29

Аз съм с една твърда леща, коригирам астигматизъм и да ти кажа честно нито се забелязва че е синя, нито някой изобщо забелязва че съм с леща. Не знам къде точно е правена в София, т.к. аз съм от Пловдив, и лекаря ми я поръча и достави. Но аз направо се родих отново с тази леща, защото лявото ми око е +6, дясното 0. И мен ме навиваха на операция, но засега твърдо съм против. Коригирам зрението си, виждам добре, мисля да си направя и едни нови очила.

Never try to stop,
never stop to try!

Автор vsx16v (Xantia)
Публикувано10.02.05 11:21

В крайна сметка освен Мултилекон и Клокотница друго място за твърди лещи има ли? Щото аз за пръв път като ходих в Мултилекон преди 2 години обслужването беше под всякаква критика. Падна ми се лекарка на пенсионна възраст дето беше пълна трагедия. Супер погрешни лещи ми предписа нищо не вижах с тях.
Отидох на клокотница и там ми направиха доста по-добре прегледа и поръчаха правилните лещи... В последно време, обаче всички се оплакват от Клокотница, та затова се чудя, има ли по добро място някъде или това ни е съдбата...

Автор !чepeшka (master)
Публикувано15.02.05 21:05

Лазерна корекция при късогледство (пиша няколко думи за нея, понеже съм късогледа и само от това съм се интересувала):
Отнема се ултратънък слой от роговицата на окото, с което се променя формата на окото, тъй като при късогледство то е по-изпъкнало. Оттам пречупването на лъча се променя и се подобрява фокусирането.

Обаче с времето може да настъпи регрес, никой лекар не гарантира 100 процента успешен доживотен изход при лазерната корекция. Отнетата роговица не се възстановява (освен ако тук не греша). Разпитвала съм двама очни лекари, и двамата казаха почти дословно следното "Уважавам проф. Еди-кой-си, бил ми е учител и т.н. бля-бля, но факт е, че никой колега очен лекар не е подложил нито себе си, нито децата си на такава операция".

И причината е, че науката все още не е достатъчно развита в това отношение, за да са спокойни и лекарите и пациентите и да застават на пътя на лазерния лъч, уверени, че ще свалят диоптрите безболезнено, без странични ефекти и максимално дълго.

"Fear leads to anger, anger leads to hate, hate leads to suffering"

Тема Re: лазерна корекция на астигматизъм, очила, лещи... [re: shushon]  
АвторKъcorлeдa (Нерегистриран)
Публикувано18.02.05 14:15

За съжаление и аз да подкрепя лазврните корекции. Аз съм с много висок диоптър вече - (-9).В клиниката на Проф.Танев "Зрение" ми правиха лазер за укрепване на роговицата.По-болезнено нещо ня бях преживяла - плаках цяла нощ от болка. Въпреки титлите и общо взето добрата техника мисля, че и там цари балканско бездушие - важното е да ти приберат парите и то за всякопосещение литват 100 лв.На мен не ми помогнаха въпреки големите перчения за нов лазер от щатите.
На Клокотница също цари някакво безхаберие.
Както е споменал один от постинговащите - няма очен лекар без очила)))въпреки ,че правят реклама на лазерните корекции.
За доц.Митов бих казала добри неща.Не знам как са сега нещата в новата болница "Св.Петка".
Моите препоръки са- намерете си лекар , на когото да се доверите. Аз съм на 38 и страдам от глаукома, която имам въпреки безобразното късогледство.
Не винаги титлите(лекарите с титли) помагат.

Бъдете здрави, колкото можете!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.