Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:21 14.11.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Тема ЧУДЯ СЕ ЩО ЗА ЛЕКАР Е ЛЕКУВАЩИЯТ ГО ДОКТОР, БАЩА Мнови  
Авторoтчaян (Нерегистриран)
Публикувано22.10.04 22:30

ЧУДЯ СЕ ЩО ЗА ЛЕКАР Е ЛЕКУВАЩИЯТ ГО ДОКТОР, БАЩА МИ…

Моля за компетентно мнение и насоки за лечение. Вече писах във форума, за баща ми който е на 67 г. Диабетик е 2 степен. Има епикриза според която е болен от исхемична болест на сърцето. Днес например към 20 ч. имаше силно виене на свят и болки в лявото подребрие. Чувстваше се много нервен. Отишъл до банята и му се завило свят, едва не паднал. Измерихме кръвното му беше 135/90 захарта му беше 8.6. Дадох му една чаена лъжица неуропан (вид билка в малко шишенце продава се в аптеките струва 2 лв.). След около 10 мин забелязах че лявото му око на половината е червено. Допуснах, че е получил вътрешен кръвоизлив. Казах му да легне и да лежи.
Чудя се и се мая този личен доктор специалист ли е или е просто един обикновен човек който се е специализирал в предписване на лекарства. Баща ми вече две години пие 10 вида лекарства. За диабет-инсулин, за сърце сменява го два пъти- Metoprolol Stada 100, за кръвно- Berlipril 10. Преди време пиеше и изодонит но от това лекарство го болеше главата и го спря. Питам се аз, що за личен доктор е лекуващият го доктор след като предписва след всеки преглед един куп лекарства, които им се усеща преди всичко страничният ефект но не и лечебната сила. В момента баща ми пие betasrc-3 пъти по 1 хапче и corvitol 50. Тези лекарства имат за страничен ефект точно това което е при баща ми-виене на свят, слабо главоболие, сънливост, нервно напрежение. Точно днес 22..10.2004 г. има силно изразена слънчева активност и това допринася за влошаване на състоянието му, но къде да се обърна за компетентна помощ и какво да направя. Аз синът му на 42 г. имам артериална хипертония и пия по едно хапче на ден престариум, от вчера го намалих на половин хапче защото ми се виеше свят от него. Лично аз съм своеобразен индикатор, когато усетя лека болка в сърдечната област-значи от слънчевата активност е, но при него е още по силно изразена чувствителността му. Кажете има ли някакъв лек специално за баща ми, билки ли, скенер ли-но къде някаккъв телефон-координати, какво ли. Не мога да се примиря с некомпетентността и некадърността на лекуващият го доктор-баща ми. Поне като предписва лекарства да се съобразява, че има диабет. Поне новите лекарства да имат ефект, а то на практика нищо-никакъв ефект. Откакто се лекува баща ми-2-3 години сигурно е изпил стотина килограма лекарства. Питам аз що за лечение е това. Напоследък баща ми от нетърпимост пие по една чашка-50 мл. ракия и започва да се чувства по-добре, но нали алкохола е противопоказен. Та може ли предписани нови лекарства и никакъв ефект от тях-следователно или това не са правилно предписаните лекарства или доктора, който ги предписва е некомпетентен. Моля за компетентно мнение и насоки за лечение. Благодаря.

Тема Re: ЧУДЯ СЕ ЩО ЗА ЛЕКАР Е ЛЕКУВАЩИЯТ ГО ДОКТОР, БА [re: oтчaян]  
Автор elmax™ (Яна-19.04.04)
Публикувано23.10.04 12:31

Щом усещаш, че нещо не е наред и лекаря просто си "измива ръцете" с поредната рецепта, отидете при друг лекар, просто за да сверите диагнозите. Ако трябва на частен кабинет и т.н. Моя близка роднина на 65г, също с диабет, е имала непоносимост към едното лекарство и 2 години се чувстваше мн.зле, докато го вземаше. Накрая отиде във Варна, при някакъв специалист, спря лекарството и сега се чувства много по-добре. Та, мисълта ми е, не се доверявайте само на един лекар. Дано състоянието на баща ти се подобри.

Тема Re: ЧУДЯ СЕ ЩО ЗА ЛЕКАР Е ЛЕКУВАЩИЯТ ГО ДОКТОР, БАнови [re: elmax™]  
АвторДPУГ (Нерегистриран)
Публикувано29.10.04 19:46

Задължително се посъветвай и с друг лекар.Само това да не те обърка още повече.Баща ми също е диабетик-10 години не успяха да разберат какво му е .....10 години.
Аз имам друг здравословен проблем от около 3 години и вече имам няколко диагнози...........

Тема Заведетенови [re: oтчaян]  
Автор me (Paзличнa)
Публикувано29.10.04 22:21

човека на добър специалист. Доц. Владимир Христов мисля, че е в МА ендокринологията, или поне там беше допреди няколко години. Един от най-добрите специалисти по диабет в страната, лично го познавам, много мил човек. За съжаление му нямам телефона, отдавна не живея в БГ, но не мисля че ще е трудно да го намерите.

"единият е пилот, а другият - летец, става въпрос кой има право да управлява самолетът"
Dobrata

Редактирано от me на 29.10.04 22:22.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.