|
Тема
|
Бременност и Базедова болест?
|
|
Автор |
METHOD (логистик) |
Публикувано | 23.04.04 19:39 |
|
Има едно момиче, което е твърде скъпо за мене и понякога поведението, и ме озадачава
Знам, че е има Базедова болест и има проблеми с щитовидната жлеза, поради което е освидетелствана от ТЕЛК, и има група инвалидност.
Външно нищо не я отличава от здравите хора, единствено я издава леката подутина около очите и твърде широките зеници.
Онзи ден прочетох, за жена, която не може да има деца именно поради Базедова болест и моментално се сетих за това прекрасно момиче, на което държа изненадващо много
Говорили, сме няколко пъти за това, че иска да има деца и семейство, в същото време се държи себедеструктивно - пуши като строшен комин и пие като казак, дали пък това не е един вид защитна реакция, и иска да забрави, че болестите ще и попречат на мечтата за деца?
Много, ще се радвам, ако ми отговорите на въпросите, които ме мъчат така силно
Та как се понасят Базедовата болест и бременността?
Пролетарии всех стран соединяйтесь!
| |
Тема
|
Re: Бременност и Базедова болест?
[re: METHOD]
|
|
Автор | дp (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.04.04 20:00 |
|
При Базедова болест е намалена възможността за забременяване. При повече от половината бременни здравословното състояние се влошава и често се налага прекъсване на бременността поради опасност за живота на бременната.Това е обща картинка. Всеки случай е индивидуален и при решение да има деца приятелката ти трябва предварително да се консултира с ендокринолог/тя сигурно си има/ .
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Meli () |
Публикувано | 24.04.04 18:11 |
|
И аз бих се притеснила повече за себедеструктивното поведение, отколкото за самата болест.
В клуб Проблемно забременяване имаше подобна дискусия за бременността болестите на щитовидната жлеза, но може би е отишла вече в архива, потърси я.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Perlichka (уникат) |
Публикувано | 24.04.04 20:35 |
|
Болестта на щитовидната жлеза е вид автоимунно заболяване, което има психогенен характер - причината се крие в някакъв психически мотив на себеотхвърляне. Както описваш поведението на това момиче, тя има да чисти проблеми от себе си на фино ниво, за да си помогне и на физическо, т.е. трябва да работи върху собственото си осъзнаване и това, какво иска от живота си.
Когато заеме активна и позитивна позиция спрямо себе си и сама иска да си помогне, тогава и околоните ще могат да се включат.
Относно самата комбинация, за която питаш - жената на мой братовчед се разболя от Базедова болест по време на бременността.
Роди нормално и още си кърми детето. Мисля, че й предстои хормонално лечение.
Ако искаш повече да си поговорим, пиши ми на
Малко нежност и много обич никога не са излишни...
| |
Тема
|
[re: Perlichka]
|
|
Автор |
METHOD (логистик) |
Публикувано | 25.04.04 02:26 |
|
Мъчно ми е за нея, много я обичам и не искам да се съсипе за нищо на света
Ако се реша, ще ти пиша, засега не мога, ако искаш драсни ред-два - shawn@abv.bg
Мерси да отговора
Пролетарии всех стран соединяйтесь!
| |
|
Цялата статия е хубава, но виж специално "Беременность и синдром тиреотоксикоза". Ако имаш проблем с руския, обаждай се.
| |
|
|
|
|