Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:00 01.07.24 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема НЕКА ПОДКРЕПИМ СЪС СВОЯ ГЛАСнови  
АвторX. (Нерегистриран)
Публикувано18.04.04 16:44



тази кампания, ако не искаме скоро да ядем всевъзможни боклуци и мутанти:

BITE BACK: WTO HANDS OFF OUR FOOD!
Sign the Citizens' Objection to the WTO!



George Bush is using the World Trade Organisation (WTO) to force-feed you
genetically modified food! You can help stop them: BITE BACK!

Biotech companies have invested billions into genetically modified foods that
nobody needs and nobody wants. Such products (known as GMOs) take away consumer
choice, make farmers dependent on big business and undermine food security in
developing countries. Nobody knows what risks they pose to people’s health and
the environment.

To force GMOs into global markets, George Bush has filed a legal dispute at the
WTO, accusing the European Union of blocking trade by restricting GMOs. If
successful, not only will the EU have to accept genetically modified food and
farming but so will the rest of the world.

Stop them: BITE BACK and sign the Citizens’ Objection to the WTO online at





Тема Че ние и така ядем боклуци и мутанти. [re: X.]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано19.04.04 13:30



Всякаквите пестициди, антибиотици, хормони - малки боклуци ли са?
Въобще не знам кое е по вредно - телешко месо натъпкано с антибиотици и хормони или телешко месо от генетично променено теле което е резистентно към болести и расте бързо без хормони.
Пък и ние отдавна ядем генетично модифицирани храни - всичките селекции и т.н. до какво водят?

Bеer? Moooorrre?


Тема Re: Че ние и така ядем боклуци и мутанти.нови [re: bira_more]  
Автор anaiss (бясна)
Публикувано19.04.04 23:15



Такова теле не искам със сигурност:
Говежд Соматотропен Хормон (ГСХ)
Генно инженерния ГСХ е добит след имплантиране на генния код на ГСХ у бактерия E. Coli, за евтино и изобилно производство, като се увеличават добивите на мляко до 30% в периода на лактация на кравите. Това довежда до редица странични ефекти у кравите, като подпухване, диария, заболявания на коленете и на стъпалата, хранителни разстройства, треска, намаление на хемоглобина, овариални кисти, утеринна патология, мастити, намаляване на забременяванията, по- малки телета, възпаления на виметата. Всичко това очевидно е резултат от ненормалността на млякото. Монсанто променя една аминокиселина #144, заменяйки я с епсилон- N-ацетилизин. До 52 остатъчни антибиотика , алергени, кръв и части от фетус са открити в млякото, заедно с човешки и животински растежни хормони. От 59 биоактивни такива, най - лошият е IGF-1 факторът, инсулиноподобен растежен фактор , често свързван с рак на гърдата и гастро-интестинални тумори, както и играещ ключова роля при всеки вид човешки тумор. Крави инжектирани с ГСХ удвояват IGF -1 фактора в млякото си.

www.bluelink.net



Тема Re: Че ние и така ядем боклуци и мутанти.нови [re: anaiss]  
Автор.................. (Нерегистриран)
Публикувано19.04.04 23:41







Тема Re: Че ние и така ядем боклуци и мутанти.нови [re: ..................]  
Автор anaiss (бясна)
Публикувано20.04.04 11:12



Tuk може да прочетеш още:





Тема Re: Ето още по тематанови [re: ..................]  
Автор anaiss (бясна)
Публикувано21.04.04 10:46



Някои основни моменти относно здравния риск от генно-изменените храни


Стотици учени и експерти предупреждават, че генноизменените храни представляват по-голям риск за човешкото здраве, отколкото останалите храни.

Професори по мулекулярна биология от водещи университети като Харвард, МИТ, Калифорнийски университет, Бъркли са публикували предупреждения за необичайните рискове от генноизменените храни.

Професор Филип Ригъл, прочут експерт от Университета в Минесота, писа: "...съществуват научно доказани съмнения по отношение на безопасността на генноизменените храни, и някои от тях могат да бъдат доста опасни." Декларация , 5/28/9
www.biointegrity.org/regaldeclaration.html

Кралското Канадско Дружество твърди, че е "научно неоправдано" да се предполага, че генноизменените храни са безопасни. Отчет на Експертния Панел, Януари, 2001

Учените от Администрацията по храните и лекарствата също признават изключителната опасност от генноизменените храни и постоянно прдупреждават за това. Това бе разкрито, когато по време на съдебен процес групи за защита на гражданските интереси принуди Администрацията по храните и лекарствата да разкрие досиетата си.

Учените от Администрацията по храните и лекарствата заключиха, че генното инженерство застрашава наследствеността и може да създаде неумишлени нови токсини, които не могат да бъдат предвидени и е трудно да бъдат установени. Те предупреждиха, че никоя генноизменена храна не може да се смята за безопасна без да е преминала през щателни токсикологични тестове.

Служител на Администрацията по храните и лекарствата обобщи мнението ма експертите, казвайки: "Процесите на генното инженерство и традиционното развъждане са различни, и според техническите експерти от Агенцията, те водят до различни рискове." (записки на Д-р Линда Кал 1/8/92. Документ #1от комплекта от фотокопия на записките на Администрацията по храните и лекарствата www.biointegrity.org/list.html )


Въпреки това бюрократите от Администрацията по храните и лекарствата, които признават, че спазват директива за насърчаване на биотехнологичната индустрия, пренебрегвайки мнението на собствените си експерти, твърдят, че съществува поразителен консенсус между експертите за това, че генноизменените храни са безопасни и не е необходимо да се тестват. Въз основа на това невярно твърдение, те позволиха генноизменените храни да се търгуват без да бъдат подлагани на тестване.

Никои генноизменени храни не са минали тестовете за безопасност, които според експертите от Администрацията по храните и лекарствата са необходими.

е-мейл адрес: info@biointegrity.org

ALLIANCE FOR BIO-INTEGRITY

Запазване Безопасността на Нашата Храна, Здравето на Нашата Околна среда и Хармонията на Нашите Взаимоотношения с Природата

Copyright 2002 Alliance for Bio-Integrity
Насърчаваме ви да копирате и разпространявате този материал, като запазвате документа в пълната му цялост, цитирате авторството и не променяте смисъла на посланието


нагоре начало




последно обновяване: 24.03.2004





Тема Всяка нова разработканови [re: anaiss]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано21.04.04 13:03



крие рискове.
Прогреса крие рискове.
Въобще живота е кофти нещо - каквото и да правиш пак умираш.

Колкото и рискове да крие прогреса, никой не е в състояние да го спре. Тъпо и малоумно е да се опитваме да го спираме.
Много по добре е да се борим не за забрана на генетичнопроменените храни а за тяхното максимално пълно изследване.
Да минават през тестове подобни на тестовете за лекарства. И да се контролира тяхното пускане на пазара по същия начин.

Сещам се за една много полезна хранителна добавка, произвеждана от някакви променени бактерии. Кофтия момент е че се оказва, че към един от белтъците в тази добавка, води в 1% от хората до тежки алергични реакции, и в част от случаите до смърт. Фирмата си понесе наказанията, ама ...
Така че според мен контрол и тестове са спасението - спирането ще има временен и регионален ефект в крайна сметка дори може да стане по лошо - ще има контрабанда и т.н.

Bеer? Moooorrre?


Тема Re: Всяка нова разработканови [re: bira_more]  
Автор anaiss (бясна)
Публикувано22.04.04 13:46



Съгласна съм че прогреса не може да се спре.Но защо са ни в България генно-модифицирани организми??!В Европа никой не ги иска, а ние, дай боже, след три години ще се присъединим. И друго: според експерти България може да изхрани три пъти по-голямо население. Без да отглежда генно-инженирани култури!



Тема Re: Ето още по тематанови [re: anaiss]  
Авторsodom (Нерегистриран)
Публикувано22.04.04 14:04



> стотици учени и експерти

обикновено така се започва, да!

> мулекулярна биология

не мога да повярвам, че човек, който използва мУлекули в речта си е способен да защити каквато и да е теза.



Тема Представи синови [re: anaiss]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано22.04.04 14:21



модифицирано жито което:
е устойчиво на суша
устойчиво на вредители
не се нуждае от искуствени торове
дава три пъти по голяма реколта от другото жито
струва 10 пъти по евтино от другото.
В същност има подобен пример - екологично чистите храни струват няколко пъти повече.
Но болшинството хора купуват не от тях а от другите. Дори в USA, където храната е доста евтина (особено на фона на заплатите им).
В Европа не ги искат, ама има и други континенти освен Европа които са особено чувствителни към цената. Ние можем да ги произвеждаме но да не ги продаваме в Европа.

Само си помисли колко вредна е атомната енергия, минната промишленост и въобще промишлеността. А ми всичките коли които бълват ли бълват? Какво ли пък да кажем за найлоновите торбички?
По мое мнение генномодифицираните храни са най-малката причина за тревога.

Bеer? Moooorrre?



Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.