Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:58 15.03.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема туберколозанови  
АвторMapия (Нерегистриран)
Публикувано10.02.04 09:34

Някой знае ли какво заболяване е туберколозата и в какво се изразява? Историята е следната: От месец поддържам субфебрилна температура - 37-37,2С и кръвните ми изследвания показват вирусно заболявяне, т.е. СУЕ (кръвната утайка) от 9 стана 16 и диференциалната броене е изместено нагоре. Първо ми казаха, че имам вирусна пневмония, пих два вида антибиотик и нищо - температурата е все същата и кръвните изследвания се влошават. Сега ми казаха че трябва да си направя някакво изследване за туберколоза - казва се Манту за да видят дали не е това?! Вече нищо не разбирам!!! Някой знае ли нещо повече за това и каква е тая туберколоза ей така?!!!!

Тема Re: туберколозанови [re: Mapия]  
Автор kate_ (дива)
Публикувано10.02.04 11:52

ужас - манту!
мантуто само по себе си нищо не значи. всеки българин, който се вози в градския транспорт, има положително манту. мантуто показва, че си имала контакт с туберкулоза, но не и заболяване. трябва рентгенова снимка, мантуто е скрининг, при това доста поостарял вече...
и да ти е +, не се шашкай! не означава болест!
положителните за манту могат евентуално в някакъв период от живота си да се разболеят (при слаба имунна система) от туберкулоза, защото си носят бактериите цял живот, но НЕ СА ЗАРАЗНИ, т.е. не ги предават на други хора. имайки предвид, че на практика всеки българин (или поне 80%) е бил в контакт с ТБ поне веднъж в живота си, и броят на действително разболелите се, можеш да си направиш извода, че шансът ти да се разболееш е доста малък. ТБ в БГ днес се среща сред малцинствата предимно.

та по-кротко с тая туберкулоза.
най-много да ти дадат превантивен курс 6-9 месеца само с един препарат. но нито ще си в болница, нито си заразна, нито си болна.
поздрави!

====
A Splinter In Your Mind, Driving You Mad

Тема Re: туберколозанови [re: kate_]  
Публикувано10.02.04 12:28

Добре тогава защо го правят това Манту като не е показател за наличие на туберколоза??? Нещо не разбирам...Иначе рентгенова снимка имам. Казват, че нищо обезпокоително не се вижда...сега ме карат да си правя и някакви изследвания за микоплазмена пневмония и хламидиална инфекция. Вече не знам...започва да ми писва!!!

Тема туберкУлозанови [re: Mapия]  
Автор kate_ (дива)
Публикувано11.02.04 00:11

манту след рентгенова снимка ли?
не знам защо.

а защо се прави по принцип? - защото "совите не са това, което са"

или казано по друг начин - имунологията не е математика. затова си има приложение мантуто. но въз основа на него не се слагат диагнози.

радвай се, щом като рентгенът е нормален.

====

Тема и още нещо...нови [re: Mapия]  
Автор kate_ (дива)
Публикувано11.02.04 00:17

продължавай да си ходиш при доктора и да си правиш изследвания, защото тази температура и резултатите от кръвните изследвания едва ли са от туберкулоза.

нормално е да ти писне. кой обича да се мъкне по болници.

====

Тема идеинови [re: kate_]  
Публикувано11.02.04 08:59

То е ясно,че докато не се разбере от какво е тая температура няма да се спре с ходенето по доктори, просто ми правят Манту за да изключат туберколоза. Май вече започнаха по метода на изключването да гадаят какво ми има! Мисля вече да отида на хирург, защото мина месец и половина и е все същото. Незнам....ако имате някакви идеи какво мога да направя кажете ми...защото почвам да откачам! :(

Тема Мантунови [re: Mapия]  
Автор 3ипpekca (атипична)
Публикувано11.02.04 10:31

Манту се прави на всички ученици от І клас. В зависимост от резултатите решават дали да сложат отново ваксина БЦЖ срещу туберкулоза.

На сина ми му правиха манту и БЦЖ миналото лято - няма нищо страшно.

Пиши когато разбереш какво ти е, да се поучим и ние.

По-добре шизофреник, отколкото съвсем самотен...

Тема Re: идеинови [re: Mapия]  
Автор kate_ (дива)
Публикувано11.02.04 12:28

а на теб тази температура пречи ли ти? щото в Германия напр. се смята за нормална.
другото, което можеш да направиш, е да си видиш бъбреците. давала ли си урина за посявка?
и с какво мислиш, че ще ти помогне хирург? е, може да те оперира от апендисит

====
You have to let it all go, Neo. Fear, doubt, and
disbelief. Free your mind.

Тема един въпрос:нови [re: Mapия]  
Автор kate_ (дива)
Публикувано11.02.04 12:32

ти зодия рак ли си?

====
You have to let it all go, Neo. Fear, doubt, and
disbelief. Free your mind.

Тема Re: един въпрос:нови [re: kate_]  
Публикувано11.02.04 20:15

Зодия Везни съм :)
За апендисит - вече нямам такъв, извадиха го миналата година :)
Изследванията на урината не показват нищо.
На гинеколог ходих - пак нищо!
Иначе за температурата - тя не ми пречи, но това което ме притеснява са кръвните изследвания, защото се влошават, което говори, че инфекцията (където и каквато и да е тя) започва да става хронична.
А за хирург си мислех защото са уж по-спецове...може и да бъркам!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.