Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:30 14.07.25 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Тема косопаднови  
Автор Margo (queen)
Публикувано13.03.03 14:33

Дъщеря ми (12г.) от около 3 седмици е с ужасен косопад. Започна сякаш изведнъж, не знам...ако е сезонен, колко време би могъл да продължи?
Моля, дайте координати на добър детски дерматолог в София, или някакви други идеи?
Страхувам се, че може да има връзка и със стафилококовата инфекция, която си влачим вече година и нищо не помага Лекарката ми каза за някакъв център или лаборатория "Анаста" май се казваше в хотела на ЦСКА, където поставяли стафилококови ваксини -някой има ли впечатления?

Тема Re: косопаднови [re: Margo]  
АвторMoni (Нерегистриран)
Публикувано15.03.03 11:45

Минах по този път - и с косопада и със стафилококите. Добър дерматолог на темата -НЯМА. Да ме извинят лекарите,но аз поне не попаднах на такъв.
А в случая става въпрос за дете,така че ,не те съветвам. Лекуват с кортикостероиди,който имат толкова странични ефекти,че просто забрави за тях. Можеш да направиш консулт с дерматолог,за да отхвърли някакво гъбично заболяване или псориазис.
По вероятно е да е от бошуващите в тялото хормони или някоя анемия.
А що се отнася до стафилококите-казват че може да са причина. Моите бяха над норма,но на съпруга ми бяха 2 пъти повече от моите ,а косата му е много гъста и не пада.
Аз бих те посъветвала да направиш на детето маска с чесън. Изцеждаш сока на 2глави чесън и втриваш в корените на косата.Почва да щипе ,но се търпи.
Завиваш я с найлон и кърпа и да постои 1 час. Ако косицата и не се омазнява и е чистичка,не я мии с шампоан всеки път,докато я мажеш с чесън. Прави се 2 пъти седмично.На третата процедура ще има ефект.
И задължително витамини-поне 3 месеца. Сезонният косопад е 3 месеца.
По принцип първата причина за косопада която търсят е хронична инфекция-
зъб,сливици.
Повярвай ми за чесъна,използвала съм много лекарства и козметика (Можеш да ме питаш,за неща които те интересуват:-) и съжалявам ,че не се доверих на бабините рецепти. Щях да спестя доста нерви и пари
И сподели как се развиват нещата,но мисля че е моментно и ще се оправи.
Ако имаш въпроси,пиши-ще казвам каквото зная и съм ползвала
Успех: Мони

Тема Re: косопад [re: Moni]  
Автор Margo (queen)
Публикувано16.03.03 00:37

Ох, звучи отчайващо
За стероидите знам- аз имам този проблем от около 2г., предписаха ми ALPIKORT , или нещо подобно, не ми помогна особено, пробвала съм и разни бабешки рецепти-коприва, орехи, дори и с урина
Сега обаче не съм склонна да експериментирам, защото не знам причината и се страхувам да не стане по-зле....
Една позната аптекарка, която помолих за съвет, ми каза да отидем в Кожната клиника към МА, и то бързо....Ти там ли си ходила и при кого?Къде изследвахте стафилококите? Извинявай, че задавам толкова въпроси, но....наистина не знам от къде да тръгнем.
Много благодаря за отговора и се надявам да не съм много досадна

Тема Re: косопаднови [re: Margo]  
АвторMoни (Нерегистриран)
Публикувано16.03.03 09:03

Да,ходила съм на доста места-кажи емейл или ICQ,или пиши на krassi_ts@top.bg

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.