|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
За една температура да питам.
|
|
Автор |
Бeзcъннa (distance) |
Публикувано | 03.11.02 18:33 |
|
Привет! Дали може някой да ми каже нормално ли е да пия антибиотик вече четвърти ден, а през цялото това време да поддържам температура? Лекарят ми каза, че е бронхит, пия Biodroxil (за пръв път го виждам това) и Бромхексин. Отделно покрай главоболието си “допълвам” с паракофдали, ацефини, упсарини и аналгини. Нито кашлям толкова страшно вече, нито мога да се оплача, че нещо много ме боли, обаче съм като изцедена, а и тая температура ме притеснява. Не е висока, крепя се между 37 и 37.5, обаче по принцип за мен е необичайно да вдигам температура изобщо и сега съм учудена, още повече, че пия лекарства все пак. Да ходя ли пак на лекар или да си изгълтам докрай антибиотика? Просто в поликлиниката има толкова хора, че имам чувството, че ако ида излишно, само ще си натреса още нещо от хилядата чакащи...
- - - -
"Циникът е разочарован идеалист."
| |
Тема
|
Re: За една температура да питам.
[re: Бeзcъннa]
|
|
Автор |
Шeдaнc (по чорапи) |
Публикувано | 04.11.02 22:37 |
|
здрасти!
не разбрах дали поддържаш непрекъснато температура, т.е. от сутрин до вечер?
не мисля, че е нормално да взимаш антибиотик и останалите лекарства и температурата да е над 37.
опитай да я смъкнеш с бабешката рецепта - натриваш цялото тяло и крайниците с ракия или оцет, навличаш дебели чорапи, блузон, удобен панталон, завиваш се до уши и лягаш. след около час, час и половина, като се изпотиш обилно, се преобличаш (напр. тениска), като преди това се подсушиш добре и пак се завиваш с по-лека завивка.
повтори процедурата 2-3 пъти и температурата би трябвало да спадне.
пий си антибиотика, но ако не свалиш температурата до 8 часа, при условие, че приложиш бабината рецепта, иди обезателно на лекар.
нормално е да се чувстваш като "изцедена", температурата около 37 показва, че организмът се бори срещу вируса, а това ти коства сили, все пак.
.......Wissen ist Macht.
Nicht wissen macht nichts
| |
Тема
|
|
|
Автор | мимa (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.11.02 23:06 |
|
Не съм лекар, но има едно понятие като "остатъчна" температура...т.е. след спирането на лекарствата, тя сама ще се регулира.
Има и друга вероятност, от антибиотиците да са се получили гъбички, които също могат да бъдат причина за леко повишената температура, с подходящо лечение отминават, но най-добре е консултацията с добър лекар.
| |
Тема
|
[re: мимa]
|
|
Автор | eднa (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.11.02 13:33 |
|
Ако причината за температурното ти състояние е вирус,малко вероятно антибиотика да помогне,просто някоиииии лекари се презастраховат.Но истината е ,че все още няма антивирусно средство за грипоподобните заболявания,в смисъл когато забмоляването вече се е разгърнало като клинична картина.Можеш да пиеш имуномодулиращи вещества-Есберитокс-3 х дневно или Антистенокардин.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Bobolino (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.11.02 16:17 |
|
Синът ми, който е все още малък - на 6 години през пролетта вдигна температура. Беше много висока - почти 40 градуса. Легна и не мръдна. амо се местеше от една на друга страна. И никакви други симптоми - нито кашлица, нито хрема, нито болки в гърлото или някъде на друго място. Обадихме се веднага на дежурен и сложихме свещичка парацетамол. Уви - нищо. След прегледа, на който не установиха нищо, му предписаха антибиотик. Не го взех, защото той е алергичен и продължих по бабешки. Пак викнахме дежурен лекар и така три пъти. Ефекта беше нулев. Накрая решиха, че е вирусна пневмония и мина директно на Zinat.
 А той на четвъртия ден извади зъб - кътник.
Та мисълта ми е, че може да е и най-неочакваното нещо. Провери си къвната картина и утайката. Вероятно има някакъв процес, за който никой не предполага.
Стискам ти палци. Не винаги пиенето на антибиотик е най правилното решение!!!!
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 05.11.02 16:20 |
|
Синът ми, който е все още малък - на 6 години през пролетта вдигна температура. Беше много висока - почти 40 градуса. Легна и не мръдна. амо се местеше от една на друга страна. И никакви други симптоми - нито кашлица, нито хрема, нито болки в гърлото или някъде на друго място. Обадихме се веднага на дежурен и сложихме свещичка парацетамол. Уви - нищо. След прегледа, на който не установиха нищо, му предписаха антибиотик. Не го взех, защото той е алергичен и продължих по бабешки. Пак викнахме дежурен лекар и така три пъти. Ефекта беше нулев. Накрая решиха, че е вирусна пневмония и мина директно на Zinat.
А той на четвъртия ден извади зъб - кътник.
Та мисълта ми е, че може да е и най-неочакваното нещо. Провери си къвната картина и утайката. Вероятно има някакъв процес, за който никой не предполага.
Стискам ти палци. Не винаги пиенето на антибиотик е най правилното решение!!!!
| |
Тема
|
[re: Bobolino]
|
|
Публикувано | 05.11.02 16:29 |
|
Извинявайте за двойния запис!!!
Не разбрах как стана.
| |
Тема
|
[re: Шeдaнc]
|
|
Автор |
Бeзcъннa (distance) |
Публикувано | 05.11.02 16:58 |
|
От сутрин до вечер:-(( Оправях се по бабешки (когато се прибирах) но все за по час-два и после пак 37-37.2-3. Днес вече е добре, обичайната ми 36.5. Но антибиотикът ми свърши и не мисля, че оздравявам, пак ще трябва да ида на лекар очевидно, защото, макар и по-нарядко, още кашлям и съм отпаднала. Лицето ми гори постоянно, ако това може да значи нещо, отдавам го на нерви някакви и не се впечатлявам, но кашлицата ми е лоша.
Под "лоша" разбирай по-лоша, отколкото онзи ден, когато писах и мислех, че ми минава.
- - - -
Редактирано от Бeзcъннa на 05.11.02 17:15.
| |
Тема
|
[re: мимa]
|
|
Автор |
Бeзcъннa (distance) |
Публикувано | 05.11.02 17:02 |
|
Антигъбични аз винаги си пия регулярно едновременно с антибиотика, податлива съм и си знам урока. Няма начин да е от такова нещо, мисля.
- - - -
| |
Тема
|
[re: Bobolino]
|
|
Автор |
Бeзcъннa (distance) |
Публикувано | 05.11.02 17:12 |
|
За късмет точно се засилих да ходя на зъболекар, имам снимки на всички съмнителни зъби и нямам особен проблем, освен няколко кариеса, умъртвиха ми един зъб миналата седмица, но и той е сниман вече като готов и е добре, няма повод да мисля, че може да е от зъб, още повече, че зъболекарката ми е приятелка и първо нея питах за тая температура. Всъщност мога да се пооплача, че имам мъдрец за вадене, но той е напълно здрав, просто се стопи преди няколко месеца, изненадващо не показва да му има нещо, сниман е и той. Да проверя защо още кашлям, пък дано стане ясно какво има, може нищо да не е било, просто така температура, де да знам.
- - - -
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|