Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:23 16.05.26 
Здравна
   >> Медицинска
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Операция с лазер - късогледствонови  
АвторЦaйcaтko (Нерегистриран)
Публикувано30.04.02 00:49

Как стои в момента въпроса с лазерните операции. Знам че се правят на доста места и има няколко метода но как да разбера кой е най-добрия.
Не разбирам защо още има хора с очила ако наистина всичко е толкова бързо, безболезнено и евтино.
Имам 3 диоптъра и съм с астегматизъм. Вече ми писна да бърша очила (заради мазната ми кожа те се зацапват буквално през 10минути след като са избърсани) и съм навит да рискувам но се надявам да ми дадете съвет къде е най-добрата техника и евентуално колко ще ми струва. По телевизията гледах как протича операция по един от методите и никак не ми стана приятно....очаквах нещо съвсем друго.
Ако пък има хора, които вече са си решили проблема ще ми е много любопитно да узная как се чувстват сега.

Тема Re: Операция с лазер - късогледствонови [re: Цaйcaтko]  
Автор Mama Netty (блондинка)
Публикувано30.04.02 01:58

Хората ходят с очила, защото лазерният метод е скъп. А освен това при късогледството може и да има частично връщане на диоптрите след 4-5 години. Цена - тук във Варна видях зат1500-3000долара, но може да има и по евтино някъде. За вариантите на самата операция - не знам, но всичко е с упойка и едва ли ще ти останат някакви спомени. След операцията ходиш 1-2 седмици с превръзка на окото.

Qui scribit, bis legit.

Тема Re: Операция с лазер - късогледство [re: Mama Netty]  
АвторPena (Нерегистриран)
Публикувано30.04.02 14:25

V Sofia tova struva 1000-1200 $. Upojkata ne e takava che da nqmash spomeni!
She imash nqkolko chasa bolki sled operaciqta.
S prevruzka shte si 24 chasa, sled tova sys slunchevi zashtoto svetlinata shte te drazni izvestno vreme.

Тема Re: Операция с лазер - късогледствонови [re: Цaйcaтko]  
Автор Ginger (вкуслa)
Публикувано30.04.02 19:43

Здравей :)
Аз лично сьм минала през такава операция с лазер и имах точно толкова диоптри..това беше преди 4 години, може и повече и до сега нямам никакви ама наистина никакви проблеми с очите даже и сьм забравила че някога сьм носила и лещи и очила....аз си я направих в София в кв. Лозенец..не мога да си спомня вече как се казваше професорката, която ме оперира..но попитай някои друг за адреса и телефона нямам ги, защото тогава ве още бях малка и майка ми се занимаваше с това, а сега вече не живея с нея...
та за операцията..струваше 1000 $ за двете очи но има вариант да ги оперираш поотделно, ако искаш..като в тези пари имаш и една година безплатни прегледи..операцията беше с упойка на очите..и траеше по една мин. за всяко аз лично нищо не усетих..просто ти намазват самото око с нещо си и после с едно инструментче като сьрп го издялкаха и пуснаха лазера..за колкото време ти го разказвам за толкова време беше и процедурата..после ми сложиха лепенки да очите да не се прашат и ме изпратиха вкьщи с едни капки за очите..стоях в тьмна стая два дни и на третия вече четях вестник! това беше цялата фолософия! горещо ти препорьювам да си я направиш тази операция ако имаш средствата!
ако имаш други вьпроси питай!

нaучих,че животът е прекaлено крaтък, зa дa бъде дребнaв

Тема Re: Операция с лазер - късогледствонови [re: Ginger]  
Автор инaт ()
Публикувано30.04.02 20:53

Много ценна информация,благодарско и от мен.Искам да си я направя,защото много искам да карам шофьорски курсове,но не виждам добре,а очила или лещи не понасям.Направо ме амбицира,ще събера парички и ще пробвам.
Пак ти благодаря.Тази тема я имаше и преди,но никой,който го е правил,не се мярна тук.

Тема Re: Операция с лазер - късогледствонови [re: инaт]  
Автор Ginger (вкуслa)
Публикувано30.04.02 21:28

имаш кьсмет просто
всьщност се сетих че един пьт имах проблем с очите..бях качила диоптрите на по едно на всяко око..и се оказа че сьм качила захарта..т.е. на стрес ме удря в очите..още преди да установим какво е звьняхме до София до професорката тя каза 'е няма проблем ще ме прегледа но да потьрсим причината пьрво другаде..защото е абсурдно да има проблем от операцията..и беше права жената..освен това направих и една инвестиция в маркови сл. очила това е ти е задьлжително просто...
сьжалявам че нямам телефона да ти го дам но от услуги ще ти го дадат...ааа..за операцията преди беше голям наплива и се правеха с график, аз чаках 2 месеца да ми излезе дата..спомням си че беше края на август че се притеснявах за училище дали ще виждам добре до тогава даже бях забравила
има някакво ограничение за годините..правят ти изследване някакво дали ти е завьршил растежа на очите и тогава оперират..защото ина'е може да стане фал..аз бях на 17 и половина тогава...
надявам се да сьм помогнала и дала кураж аз наистина се родих тогава
и още нещо имаше една бременна жена която чакаше за бележка да роди сьс секцио..за това все още не знам дали е задьлжително

Тема Re: Операция с лазер - късогледствонови [re: инaт]  
АвторПeнa (Нерегистриран)
Публикувано30.04.02 22:33

докторицата се казва Гугучкова, клиниката е в Лозенец на ул. Бунтовник не се сещам номера

Тема Re: Операция с лазер - късогледствонови [re: Пeнa]  
Автор Ginger (вкуслa)
Публикувано30.04.02 23:15

tochno taka..:) ama zavurtiano ime ima taq jena :)

Тема ....Aaa далекогледство коригира ли се по някак си?нови [re: Пeнa]  
АвторИ aз дa питaм (Нерегистриран)
Публикувано01.05.02 00:10

10x a lot

Тема Re: Операция с лазер - късогледствонови [re: Ginger]  
АвторЦaйcaтko (Нерегистриран)
Публикувано01.05.02 00:52

Много Много ти благодаря! Хубаво беше да ми даде някой кураж :)
Информация за методите не получих но пък щом си доволна.....
Може да ви се струва глупаво, че толкова питам за различните методи но от както гледах как режат едно око по телевизията преди около 2 години ми мина мерака и бях се отказал. Сега пък и ти като го каза така - издялкват...по подходяща дума не можа ли да намериш
Аз съм от хората на които не могат и капки да им сложат в очите и много ме е страх, иначе за други неща не ми пука толкова но като кажат ОЧИ
Е ще го направя пък, трябва да посъбера парите и ще хвърля тия очила. Не мога да се понасям вече с тия хлътнали очи, имам чувството че и главата ми е сплескана от рамките

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.