|
Тема
|
Въпрос
|
|
Автор |
Ювиrи (Познат) |
Публикувано | 28.04.03 01:01 |
|
Здравейте,
От скоро съм горд собственик на красива ротвайлерка на 6 месеца. Тъй като съм абсолютен лаик относно кучешкото битие, бихте ли ме "светнали" по някои въпроси:
1. Каква е процедурата по изкарването на Генеалогическа таблица на кучето? Аз имам фотокопия от генеалогическите таблици на бащата и майката.
2. Опашката й е купирана, явно поради незнанието на собствениците на майката, относно новите стандарти. Това ще попречи ли, тя да бъде записана в националния клуб на ротвайлера?
3. До каква възраст на кучето трябва да бъде извършена тази процедура?
Благодаря предварително.
Със здраве! 
"Преди, американците ревяха като лъвове за Свобода. Сега, блеят като овци за Сигурност"
| |
Тема
|
Re: отговор
[re: Ювиrи]
|
|
Автор |
@PORlL (gotenoto) |
Публикувано | 28.04.03 09:11 |
|
здравей-о-ювигий!
нещата които ще прочетеш сега ще бъдат неприятни за егото ти на ГОРД собственик на *ротвайлерка*. предварително те моля коленопреклонно да ми простиш но знай следното:
1. тва че имаш фотокопия на някакви документи на някакви родители не значи че и малкото ще има такива един ден. по смисъла на едни международни правила за развъждане на РАСОВИ кучета твоето не съществува като такова и никога няма да започне да засъществува. т.е. разбирай че имаш черно куче на червени петна а не ротвайлер.
2. тва че си станал жертва на недобросъвестни търговци на кучета които са купирали опашката на кучето и по този начин са го обрекли И ПО ТАЗИ ЛИНИЯ на *вечно безпородие* не трябва да те отчайва. на всеки който си е решил че САМ ще си намери най-хубавото често се случва:):):). Национален клуб ротвайлер съществува в правния и киноложки свят на България от 1992 год. насам. странно защо ли не си се поинтересувал за този факт преди да се сдобиеш с кучето си?!?!?:):):) но станалото станало...там сме се събрали единствено и само ХОРА (подчертавам а не кучета) които искаме да пазим такива като теб от такива дето са ти пробутали тва куче - ето тези членуваме в клуба. та стига да искаш - заповядай...молба по образец и т.н.:):):)...а и хората а не кучетата доколкото знам са онези които единствено имат право да членуват в едно сдружение с нестопанска цел... със сичките последствия произтичащи от този факт...каквото и да означава това:):):)
3. и най-ценното дето ще чуеш сега: посети този адрес - и после ела и на *истинско* да тренираш за да не станеш един ден медийна звезда прочула се с това че кучето и изяло котката на съседа или пък ухапало бабата от втория етаж и др. такива:):):)
4. тъй като изпитвам дълбоки съмнения относно запазването на добрите ви намерения към такива като мен оттук насетне ... о-ювигий.... след тези ми писания знайте:):):):)... не се коркайте. и най-дългия път започва с ПЪРВАТА крачка...а тя не винаги е била в правилната посока.      
KOLKOTO - ТОЛКОВАРедактирано от @PORlL на 28.04.03 09:13.
| |
|
Благодаря за бързия отговор.
Аз подозирах такова стечение на обстоятелствата, но това не плаши душите наши. Важното е, че кученцето си е мило и хубаво и като го разхождам в парка, хората викат "Ей, гле`й к`ъв ротвайлер!.
Все пак за българската действителност, това се очакваше. За толкоз пари, това е.
Със здраве и отново благодаря.
"Преди, американците ревяха като лъвове за Свобода. Сега, блеят като овци за Сигурност"
| |
Тема
|
няма защо:)
[re: Ювиrи]
|
|
Автор |
@PORlL (gotenoto) |
Публикувано | 29.04.03 08:56 |
|
идвай да тренираш. с тва поне можеш да си различен от махленските кучкари и разбирачи. айре.   
KOLKOTO - ТОЛКОВА
| |
|
|
|
|