Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:33 13.07.25 
Я! Архивите са живи
   >> Нови правила за домейни .BG
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Тема Звезделиненови  
Автор GAN ()
Публикувано11.04.04 17:05

Чух че от Майкрософт твърдо са отказали браузера им да подържа кипилица за домейни. и трябвало да се тегли допълнителен плъгин. Има ли някаква информация дали това ще се промени ? доколкото съм чувал новите версиина почти всички останали браузери си имат вградена подръжка и то не от днес или вчера ..

Тема Re: Звезделиненови [re: GAN]  
Автор 3вeздeлин БopиcoвМодератор ()
Публикувано11.04.04 23:34

И аз го четох това - мисля в дискусия по въпроса в клуб Уеб дизайн. Не съм проверявал за официална позиция на Майкрософт по въпроса. Всъщност мисля, че този проблем не трябва да се решава на ниво браузер.

Тема Re: Звезделиненови [re: 3вeздeлин Бopиcoв]  
Автор Beни Mapkoвckи (iPolicy Expert)
Публикувано14.04.04 13:20

Този проблем няма да се реши на ниво браузъри, а на по-високо.
Потърсете на

по ключови думи IDN (internationalized domain names), а също и в сайтовете на , . Не е лошо да погледнете какво казват по въпроса и руските ни колеги - особено от техния регистър на имена.

На има 3 представяния - от Мария Степанова, от Анджей (Полша) и Еугенио (Румъния).

Поздрави.

П.П.
Едно съобщение от преди няколко дни, че в България "за пръв път в Европа" се въвеждали имена на кирилица, ме разсмя най-сърдечно. Както винаги сме първи, но както винаги народът (потребителите) ще плащат сметката накрая.

Мненията ми в dir.bg са лични и не ангажират нито една от организациите, в които участвам.

Тема Re: Звезделиненови [re: Beни Mapkoвckи]  
Автор Viper X (just a snake...)
Публикувано18.04.04 23:44

простотията ше навлезе масово тука май..... Майкрософт.com THIS DOMAIN IS FOR SALE! - предполагам го знаете това.... сигурно има и други такива... не е ли нормално регистрацията и на тези имена да подлежи на някакви правила, които не допускат безогледна регистрация на по-апетитните имена?

Тема Re: Звезделиненови [re: Viper X]  
Автор Ceвepyc (Снейп)
Публикувано29.04.04 04:57

за какво са ни нужни такива правила? Та да стане както сега Регистър.БГ ти иксат фирма за да си регнеш домейн ли? Майкрософт да са се погрижили да си го регнат. Техен си проблем.

Иначе като се пускат нови домейни доколкото знам се дава някакъв период през който могат да регистрират домейни само правителствени организации ои фирми.

Понякога опитвам да крещя
със бурята, препускаща из здрача,
поглъщаща бездънните недра...

Тема Re: Звезделине [re: Ceвepyc]  
Автор Viper X (just a snake...)
Публикувано02.05.04 19:28

аз от любопитство проверих - всички "апетитни" думи вече са регистрирани...... поне тези за които аз се сетих, и за които ще се сетят първо повечето българи....... абе простотия си е, кво си говориме

Тема Re: Звезделиненови [re: Viper X]  
Автор Ceвepyc (Снейп)
Публикувано23.05.04 01:52

бе аз мислех да си регистрирам некви апетитни неща докато бяха свободни. ама после заебах щото тая история с кирилицата много противна.

Понякога опитвам да крещя
със бурята, препускаща из здрача,
поглъщаща бездънните недра...

Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.