|
Тема
|
Звезделине
|
|
Автор |
GAN () |
Публикувано | 11.04.04 17:05 |
|
Чух че от Майкрософт твърдо са отказали браузера им да подържа кипилица за домейни. и трябвало да се тегли допълнителен плъгин. Има ли някаква информация дали това ще се промени ? доколкото съм чувал новите версиина почти всички останали браузери си имат вградена подръжка и то не от днес или вчера ..
| |
|
И аз го четох това - мисля в дискусия по въпроса в клуб Уеб дизайн. Не съм проверявал за официална позиция на Майкрософт по въпроса. Всъщност мисля, че този проблем не трябва да се решава на ниво браузер.
| |
|
Този проблем няма да се реши на ниво браузъри, а на по-високо.
Потърсете на по ключови думи IDN (internationalized domain names), а също и в сайтовете на , . Не е лошо да погледнете какво казват по въпроса и руските ни колеги - особено от техния регистър на имена.
На има 3 представяния - от Мария Степанова, от Анджей (Полша) и Еугенио (Румъния).
Поздрави.
П.П.
Едно съобщение от преди няколко дни, че в България "за пръв път в Европа" се въвеждали имена на кирилица, ме разсмя най-сърдечно. Както винаги сме първи, но както винаги народът (потребителите) ще плащат сметката накрая.
Мненията ми в dir.bg са лични и не ангажират нито една от организациите, в които участвам.
| |
|
простотията ше навлезе масово тука май..... Майкрософт.com THIS DOMAIN IS FOR SALE! - предполагам го знаете това.... сигурно има и други такива... не е ли нормално регистрацията и на тези имена да подлежи на някакви правила, които не допускат безогледна регистрация на по-апетитните имена?
| |
|
за какво са ни нужни такива правила? Та да стане както сега Регистър.БГ ти иксат фирма за да си регнеш домейн ли? Майкрософт да са се погрижили да си го регнат. Техен си проблем.
Иначе като се пускат нови домейни доколкото знам се дава някакъв период през който могат да регистрират домейни само правителствени организации ои фирми.
Понякога опитвам да крещя
със бурята, препускаща из здрача,
поглъщаща бездънните недра...
| |
Тема
|
Re: Звезделине
[re: Ceвepyc]
|
|
Автор |
Viper X (just a snake...) |
Публикувано | 02.05.04 19:28 |
|
аз от любопитство проверих - всички "апетитни" думи вече са регистрирани...... поне тези за които аз се сетих, и за които ще се сетят първо повечето българи....... абе простотия си е, кво си говориме
| |
|
бе аз мислех да си регистрирам некви апетитни неща докато бяха свободни. ама после заебах щото тая история с кирилицата много противна.
Понякога опитвам да крещя
със бурята, препускаща из здрача,
поглъщаща бездънните недра...
| |
|
|
|
|