Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:54 20.07.25 
Здравна
   >> Диети
*Кратък преглед

Тема Глад по време на ПМСнови  
АвторBast_anon_anon (Нерегистриран)
Публикувано22.01.01 23:01

Мили момичета, на всички ни е познато онова особено психо-физическо състояние, наречено предменструален синдром. И СТРАААШНИЯ апетит, вълчия глад, който те кара непрекъснато да се тъпчеш, но насищане няма. Е, ако е за няколко дни в месеца, може да се понесе.
НО на мен ми се налага да взимам противозачатъчни, в резултат на което непрекъснато се чувствам като в ПМС. И съм все гладна, и постоянно ям...
В най-скоро време ще стана на кюфте :-(
Можете ли да ми препоръчате някакъв начи за подтискане на апетина?

Тема Отг: Глад по време на ПМС [re: Bast_anon_anon]  
Автортрънче_anon (Нерегистриран)
Публикувано23.01.01 12:35

Щом ядеш постоянно, идва моментът, в който се задръстваш от ядене.
Тогава храната не може да се усвои пълноценно, и се получава усещането за непрестанен глад.
Хапваш още, а си още гладна.
Като омагьосан кръг- кофти. :-(

Не взимам противозачатъчни и не знам до колко те оказват влияние, но е факт, че колкото повече се тъпче човек(особено в дните преди мензис, когато и без това се чувстваме достатъчно задръстени и напрегнати), толкова по-гладен става.:-(

Затова опитай да пиеш повече течности- 2-2,5l на ден и намали яденето.
(Поне аз така правя.)
Отначало няма да ти е лесно, но някъде след 3-тия ден ще се започнеш да се изчистваш от излишното. По-малкото храна ще се усвоява по-качествено и така ще ти мине желанието непрекъснато да похапваш.

Успех! :-))

Тема Отг: Глад по време на ПМСнови [re: Bast_anon_anon]  
Автор Rama (член)
Публикувано24.01.01 00:40

Ако можеш, опитай да не ядеш късно вечер...трудно се спазва, но пък е ефикасно. Обикновено аз вечер най-яко огладнявам...то даже не е глад, ами си е чиста лакомия...И като се натъпча, на сутринта се събуждам някак уморена...и пак гладна!
Обратно, ако устискам на апетита и не ям по-късно от 20 ч. да речем, на сутринта се събуждам гладна по друг начин, не ми се яде толкова...
И още нещо - опитай се да се контролираш поне ден-два - това, че апетитът идва с яденето е АБСОЛЮТНО вярно - колкото повече ядеш, толкова повече ти се яде...А ако издържиш поне известно време на по-ограничено хранене, някак свикваш и апетитът ти се "свива" от само себе си...
Освен това, помисли в какво състояние е емоционалният ти живот...понеже може и противозачатъчните да ти влияят, но моят апетит рязко нараства, когато се чувствам емоционално лабилна...тревожна...При теб как е?

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.