|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Ценни зеленчуци
|
|
Автор |
Киро ( ) |
Публикувано | 18.03.13 12:02 |
|
Отварям отделна тема, защото вече се снабдих със семена за няколко вида, а успоредно с писането в съответния клуб, ще споделям и тук. Отначало - стъпките за засаждане и гледане и впоследствие - по тематиката на клуба, за вкусовите особености и приготвянето на истински полезни и ненатоварващи с напълно излишни калории, земни дарове.
Моите фаворити за тая пролет:
Алабаш
Артишок
Аспержи.
Поради особеностите си, второто и третото ще стават за тая тема едва след година и нещо(плододават след втората година).
Освен тях, ще сложа и малко рукола/"ерука", както и още някои листни по-малко познати у нас, като "грудков копър"(имаше си име...сетих се - резенЕ) и една едролистна Цикория : )
Подправките засега няма да изреждам, но се снабдих с още един вид, лилав босилек(имам обикновен едролистен и вече разпространяващ се като плевел в градината лимонов босилек).
каг да управиа прублема сас аварий на джиците пут бубината вав тоиа джигарел
| |
Тема
|
Re: Ценни зеленчуци
[re: Киро]
|
|
Автор |
Monica123 (пристрастен) |
Публикувано | 04.04.13 17:15 |
|
За първи път виждам мъж да се е запалил толкова по здравословно хранене и екзотични за Бг зеленчуци и подправки:))))))
Артишока - според мен няма смисъл да го съдиш и чакаш да порасне за да хвърлиш после 4/5 от него.
По-добре си купи консерва - крехки сърцевини на артишок .Иначе - много труд за нищо.
Аспержите - чак толкова ли ги харесваш?
Повече от веднъж в седмицата не ми се ядат.
Ама ти си знаеш де.
| |
|
То по начало артишок у нас се намира трудно, да не кажа, че е почти невъзможно. А консерви със сърцевини мисля, че изобщо не се намират. По-скоро ще може да се намери семе/разсад и да се посАди ("съдим" се в съда - завежда се иск, насрочва се гледане на делото, провежда се съдебно заседание и т.н.)
http://cioccolatascorner.blogspot.com/
| |
|
Тук се сади много артишок, винаги можеш да си го купиш от "Плод-Зеленчу"-а:))))))
Както казах дава много фира, да не говорим, че е труден за дялкане.
Варианта с консервите е много добър.Сигурна съм, че и в Бг магазините може да се намери.Иначе наистина е полезен.
Знам едно мнооооого некалорично и вкусно предястие ако някой се интересува:)
| |
|
Интересуваме се... ако е висококалорично и нисковъглехидратно.. ако пък е и малограмажно и нискообемно..еха..
| |
|
Всъщност е мазничко, но ниско въглехидратно.Става за Дюкан от всякъде.
Само, че се яде с чипс (царевичен)по принцип, но може и само така.
Ето рецептата, сори ама ме мързи да я пшиша на български.
Ако нещо не ви е ясно - копи/пайст на БГ преводач.Да ви е сладко
| |
|
Такива дипове могат да се гребват от паничката и с нарязани на пръчки моркови или онази чуждоземската целина (селъри), или пък краставица А има и рецепти за нисковъглехидратни крекерчета (от семена), може да постна, но тук май не е подходящото място, а по-скоро в другата тема.
http://cioccolatascorner.blogspot.com/
| |
|
Да апсолютно правилно !
Аз така ям хумуса на последък - с бейби морковчета.Става и с краставичка нарязана та пръчици.
| |
|
Това ще е НАПЪЛНО безотпадна технология: каквото не изям - при кокошките. Велосирапторите унищожават ВСИЧКО с органичен (не-полимерен) произход : ))
кавиоще на правите вие бе хора да ниби пак да одвинявате зиганите и къчетата
| |
|
Спокойно, като съм си наумил нещо, го правя ;)
Семената са налице, температурата от тия дни става подходяща - почивните дни започвам по списък.
Вместо да троша грешни пари по вмирисани на пот пръчове и кози, ще правя фитнеса по 2-3 часа на ден под слънчеви лъчи и на свеж въздух с мотокултиватора.
ПО темата - самата идея да маам КОНСЕРВИ със зеленчуци, различни от пастьоризирани/стерилизирани домати, е противоестествена за мен
кавиоще на правите вие бе хора да ниби пак да одвинявате зиганите и къчетата
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|