|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Протеини по време на пости?
|
|
Автор |
yниKaлнa (Заядливка) |
Публикувано | 09.03.11 19:07 |
|
Търсих, но някак не откривам в нета - ХРАНИ, БОГАТИ НА ПРОТЕИНИ, НО НЕ С ЖИВОТИНСКИ ПРОИЗХОД?
С други думи - какво да ядем през постите, за да си набавяме минималните необходими протеини?
Някойа може ли да помогне?
Благодаря!
"""Винаги има поне още една гледна точка... """
| |
|
Соя, боб, леща, киноа, елда...
| |
Тема
|
Re: Протеини по време на пости?
[re: veceлyшka]
|
|
Автор |
regdog (новак) |
Публикувано | 10.03.11 19:26 |
|
Сурови ядки - за предпочитане български.
| |
Тема
|
[re: regdog]
|
|
Автор |
yниKaлнa (Заядливка) |
Публикувано | 10.03.11 21:43 |
|
Благодаря!
Всякакви ядки ли? И в какви количества, за да не се окаже, че човек напълнява само защото си набавя протеини?
| |
Тема
|
[re: veceлyшka]
|
|
Автор |
yниKaлнa (Заядливка) |
Публикувано | 10.03.11 21:45 |
|
Благодаря!
А освен боба и лещата - останалите неща под каква форма човек може да ги поглъща? (не съм много опитна в здравословното хранене, затова моля да ме извините за глупавите въпроси...)
| |
Тема
|
[re: yниKaлнa]
|
|
Автор |
regdog (новак) |
Публикувано | 11.03.11 09:59 |
|
Преди няколко дни тук намерих полезен материал за растителните източници на протеини.
В нета има различни данни за дневната потребност от проетини - има данни за 1 гр. протении на 1 кг тегло, но има и данни за по-малко от 1 грам. Важно е да се знае, че излишните протеини се преработват във въглехидрати, а въглехидратите в мазнини (т. е. сланина).
Аз предпочитам българските ядки защото предполагам, че са по-чисти от вносните.
| |
Тема
|
[re: regdog]
|
|
Автор |
yниKaлнa (Заядливка) |
Публикувано | 11.03.11 12:53 |
|
Важно е да се знае, че излишните протеини се преработват във въглехидрати, а въглехидратите в мазнини (т. е. сланина).
Това ми стана доста интересно... а как тогава тези, които правят диетите на Дюкан и всички други диети, които предполагат само месо (протеини) и зеленчуци, ОТСЛАБВАТ, а не натрупват сланина? Предполагам, че поглъщат доста протеини...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
regdog (новак) |
Публикувано | 11.03.11 13:55 |
|
В нета има информация за това какво става с излишните протеини. Ето например тук пише, че излишните протеини се преработват и съхраняват като мазнини.
Не съм запозната подробно със системата на Дюкан. От това, което съм чела, реших, че не е подходяща за мен. Все пак, имам познати, които са постигнали добри резултати с нея.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Иpeтo (ентусиаст) |
Публикувано | 23.03.11 17:32 |
|
Няма диета, която да води до отслабване, ако се поглъща повече енергия, отколкото се изразходва, това важи и за Дюкан
| |
Тема
|
[re: Иpeтo]
|
|
Автор |
Blake (ветеран) |
Публикувано | 24.03.11 09:19 |
|
Абсолютно вярно! Номерът обаче е да намериш такъв ВИД енергия, който хем да е малко, хем да не те оставя с чувството за глад.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|