Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:55 03.11.25 
Здравна
   >> Диети
*Кратък преглед

Тема пак за зелевата супа  
Автор london messanger (непознат )
Публикувано20.02.11 22:26

мисля да я правя пак. всъщност започнах от днес. преди години съм я правила и е единствената диета,която показа светкавичен резултат и траен при това. тогава за 1 седмица изгубих около 5 кг, тоест от 62 на 57 кг. това с други диети никога не е ставало. после бяха едни абитуриентски балове. уж внимавах, но част от изгубената маса е била вода, така че си върнах 2 кг.за 1 седмица. и пак направих 1 седмица зелето. и свалих 3 кг. после внимавах, и така минаха години. поддържах кам 54-55 кг. напоследък обаче съм качила доста,62 кг съм отново. и от около 5-6 месеца почвам разни диетки, но не изкарвам и 1 ден.да уточня,че съм в англия. изкушенията са навсякъде. няма как на обедната почивка да отскоча до нас и хапна салатка, нито пък мога да си позволя да ям по ресторанти всеки ден.
тази седмиза излизам в 5 дни отпуск и реших да пробвам със супата.
направих я с 1/2 зелка /някакво зелено зеле, не е като нашето бялото.вари се много бързо и не е ужасно гадно/, 2 моркова, 1 кутиа домати , 1 глава кромид.магданоз. доматите пише,че са с босилек, чесън и зехтин.
знам,че рецептата не е точно така, но това имах у нас, а не ми се ходеше да пазарувам днес. да изкарам някак до утре и утре ще заредя нова тенджера.
обаче кафето си го пия цял ден с подсладител и обезмаслено мляко. това много ли ще навреди? от утре ще гледам да мина на черно кафе.
ако някои сподели опит тук, за подкрепа /знам,че са изписани тонове по диетата/, ще съм благодарна.
успех на всички с диетатата по избор

Тема 3 кг,3 деннови [re: london messanger]  
Публикувано22.02.11 11:28

само да отбележа. сутринта кантара показа 58-59 кг. в неделя започнах на 62. предполагам,че сам изхвърлила вода предимно.но все пак е нещо. тоест усещам по лицето ми,че нямам предищната подпухналост. ям от супата по много. в неделя плодове и супа, домати, вчера без плодовете, но моркови, домати и краставица и доста супа. пия поне по 2 литра вода.взех и лаксатив обаче. иначе стомаха ми чак ме боли от тази целулоза.супата я правя много рядка.с 1/2 зелка, 2 кромида,2 моркова, и кутийка домати, магданоз,чесън.
решила съм да я изкарам тази седмица някак.просто ми е интересно сега като съм изчистила задържаните течности /но пия много вода/, дали ще продължа да свалям или напротив.

Тема Re: 3 кг,3 деннови [re: london messanger]  
Автор Cтeфaн Ивaнoв (Веселяк)
Публикувано22.02.11 13:13

Редактирано

Редактирано от Wildberry на 27.04.11 19:57.

Автор *Paл* (слънчева)
Публикувано22.02.11 15:30

Като човек, който в нормалния си режим почти не консумира плодове и зеленчуци тая рецепта ми звучи ужасяващо. Знаеш ли, че в топ 10 на най-абсурдните смъртни случаи има един, който починал заради диетата си. Заспал. Стаята била малка и със затворен прозорец. Той се отровил от собствените си газове...
Защо не хвърлиш едно око на моята диета? Вече няма да се оплаквам колко е гадна.

Автор Blake (ветеран)
Публикувано22.02.11 18:02

Златка Димитрова отново в болница заради диета

Заради влошеното си здравословно състояние Златка Димитрова отново ще бъде приета в болница този петък за важно изследване.
В сутрешния блок на bTV плеймейтката разказа за неволите, които си е навлякла след спазването на строга диета. Брюнетката сподели, че кризата е настъпила внезапно с остра болка в коремната област.

Златка веднага потърсила лекарска помощ в "Пирогов", съобщават от bliasak.bg. Докторите обаче не й обърнали нужното внимание и се държали грубо.

На следващия ден болките се подновили и тогава брюнетката се обърнала към друг екип, който установил, че е получила преплитане на червата вследствие на хранителен режим, основаващ се единствено на зелени салати, които се оказали пълни с нитрати.

Моделката посъветва младите момичета, които искат да отслабнат, да не следват примера й, а да се хранят често в малки количества, поне по 5 пъти на ден.

Тема Re: пак за зелевата супанови [re: london messanger]  
Публикувано26.02.11 08:55

днес отбелязвам 56 кг. тоест 6 кг по-малко.пиех по много вода.незнам дали съм изхвърлила само вода, но при положение,че дрехите ми са широки е ок. сега ще направя 3 дни ударния на аткинсън. една приятелка точно това направи и после само поддържа с нормална НВД

Тема Re: пак за зелевата супанови [re: london messanger]  
Автор yниKaлнa (Заядливка)
Публикувано22.08.11 22:29

Вдигам темата, за да задам един въпрос. Четох, четох - никъде не прочетох отговора му. А именно:
Ето я рецептата (или една от разновидностите й):
------------------------------------------
6 големи глави лук или 6 стръка праз
2 зелени пиперки
1 целина (зелена)
6 обелени домата (или мляни домати консерва)
1 зелка

По желание може да се прибави сол, къри, чеснов сос. (Някои слагат моркови, гъби, брюкселско зеле, карфиол и пр.)

Всичко се нарязва на парченца и се слага в голяма тенджера. 10 минути се вари на силен огън, след което се намалява на по-ниска температура и се вари докато се разварят зеленчуците.
Тази супа се яде при всяко огладняване.

------------------------------------------
А въпросът ми е - това, гореописаното, за 1 ден ли трябва да се изяде?? И ако не успея за един ден - колко дни подред мога да я ям? (Моля, не ми отговаряйте: "Докато вкисне"

)

Да добавя - знам, че всеки ден към супата се прибавят и различни неща, въпросът касае само САМАТА СУПА.

"""Винаги има поне още една гледна точка... """

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.