|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Спиране на цигарите и качване на кг
|
|
| Автор |
Milley () |
| Публикувано | 30.08.10 14:38 |
|
|
От 12 дни не пуша и започнах да ям много. Сега отново съм пред дилемата да пропуша или ... не знам. Бях и в отпуска на море и там беше голямото плюскане. Та от последното теглене преди 1 месец съм 4 кг нагоре. Направо не мога да се търпя, от днес се ограничавам в храненето. Представете си мазохизма ми - без цигари и на диета. Ужас! Това качване на килограми ще го преодолея ли някога? Като съм чела, че някои качвали и по 20 кила направо не ми се мисли. Има ли някой в подобна ситуация? Споделете опит.
За да те уважават, трябва да си нагаждач, ако ли не - и сам войнът е войн.
| |
|
Тема
|
Re: Спиране на цигарите и качване на кг
[re: Milley]
|
|
| Автор |
Blake (ветеран) |
| Публикувано | 30.08.10 16:19 |
|
|
Да не те плаша, ама се качват килограми след като спреш пушенето дори и да ядеш малко. Просто си е някаква химия цялата работа - храната почва да се асимилира по-добре или нещо от сорта. Но, честно казано, аз не бих пропушил отново, за да съм слаб. Иначе при мен положението първите 1-2 месеца беше наред, на третия бях +7 кг, обще взето към 25 качих без да се усетя (и без да ям повече от преди).
| |
|
Тема
|
[re: Blake]
|
|
| Автор |
Milley () |
| Публикувано | 30.08.10 21:22 |
|
|
Ти направо ме успокои!
Дано все пак този процис да се нормализира в крайна сметка.
А аз наистина в последния месец прекалявах с яденето. Дано да не напълнявам много.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
veceлyшka () |
| Публикувано | 30.08.10 22:06 |
|
|
По принцип пушачът тежи до 3-4 кг по-малко от нормалното си тегло. При изпушени 20 и повече цигари дневно той изгаря 250 калории повече. Спирайки да пуши възстановява нормалното си тегло, но при условие, че не приема повече храна от обикновено. Така че е достатъчно да се намали много малко количеството на храната, да се компенсират тези неизгорени 250 калории. Никотиновият глад забавя метаболизма, но след няколко месеца всичко се възстановява, имам предвид обичайния ритъм.
Малко повече движение и малко ограничение на храната.
| |
|
Тема
|
[re: veceлyшka]
|
|
| Автор |
Milley () |
| Публикувано | 31.08.10 08:46 |
|
|
Благодаря ти, Веселушке.
Абе и аз горе-долу такива сметки си правя, при положение, че дори не пушех и по 10 цигари на ден, а примерно 6-7-8 цигари дневно. Още от преди да спра с пушенето, започнах да се храня неконтролируемо - разбирайте хляб, сладко, всякакви тестени изделия - а на морето съвсем се отпуснах. В резултат на това съм 4 кг горница. Сега намалих храната, започнах да се храня без хляб и т.н., правя нещо като нисковъглехидратна диета. От сряда вечерта ще направя и лунния цикъл и тогава ще се притегля пак.
Не искам да качвам кг - такава борба е после свалянето, че не ми се мисли.
| |
|
|
|
Първо искам да те поздравя за това, че си отказала цигарите.
При мен теглото ми се покачи с около 11 килограма, което ме подтикна да си изградя хранителен режим и да почна да се храня по-здравословно от преди. Сега сам с 3 килограма по-малко от колкокото когато спрях цигарите.
Какво ми помогна?
1. Спрях цигарите от раз преди 11 месеца и от тогава не ми се е допушвало нито веднаж. Бих ти препоръчал да разгледаш тази тема
2. за справяне с килограмите пробвах това и има довър ефект, а ако има възможност и за малко спорт, нещата стават още по-добри.
Щастие за всички даром и нека никой не бъде пренебрегнат!
| |
|
|
|
"Отказала" цигарите е малко силно казано - боря се все още да ги откажа, но е факт че не пуша от близо две седмици. Ще съм ги отказала едва когато мине повече време - например 1 година поне.
Благодаря ти за ценните съвети. Изтеглих си книгата - може би ще я прочета най-накрая.
За да те уважават, трябва да си нагаждач, ако ли не - и сам войнът е войн.Редактирано от Milley на 31.08.10 12:59.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
*Paл* (слънчева) |
| Публикувано | 05.09.10 00:11 |
|
|
Не пуша от година и половина. Качих 15 кг. Ям безогледно. Чувствам се чудесно. Килограмите малко ми пречат но не бих пропушила отново.
| |
|
Тема
|
Аз не пуша от година и 10 месеца!
|
|
| Автор |
parvaty (божествена) |
| Публикувано | 12.09.10 14:38 |
|
|
Качих 12 килограма! До тук съм свалила 7 , но в последните две седмици ходя на фитнес през ден, и едва от около месец намалих храната... просто, като спрях да пуша, и ми се отвори дупка в стомаха - чувствах Всемирния Глад! Та, около година и осем месеца си държах плътно килограмите... И то, от повече от шест месеца пазя различни диети - ефект нЕмаше! Но, не бих пропушила, вече - много ми е комфортно без тази зависимост! Стискам ти палци да успееш да се пребориш!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Eвpo (изостанала) |
| Публикувано | 12.09.10 20:57 |
|
|
Здрасти, Мили, похвално, че си отказала цигарите... Дръж здраво и колкото можеш! Сега малко от моя опит: отказах цигарите преди 4 години и три месеца, не съм изпушила нито една оттогава, но все още ми се пуши. Надебелях с 15 кг, свалих 7 и няма мърдане... Омръзнах на всички с моите диети, подскачане пред телевизора с ДВД за упражнения и оплаквания. Баща ми отказа цигарите преди 18 години и на въпроса ми ще дойде ли ден, когато няма да се сещам за цигари, той ми отговори: "Може би не, поне 18 години, аз все още се сещам за цигара отвреме-навреме". Много често направо ми причернява и единственото, което ме спира да не пропуша пак, е усилието, което съм похабила до момента. Не искам да те отчайвам, всички хора са различни. Приготви се за борба.
Между другото, прочетох някъде, че никотинът ускорява метаболизма (простете неграмотния израз) с около 15%.
Желая на всички успех, за каквото и да се борят!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|