Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:14 08.11.25 
Здравна
   >> Диети
*Кратък преглед

Тема Палео диетанови  
Автор ExcelF ()
Публикувано11.03.10 23:12



Искам да науча нещо повече за палео диетата - хранене с необработени храни. Къде в мрежата има писано повече за нея?

Благодаря



Тема Re: Палео диетанови [re: ExcelF]  
Автор вeceлyшka ()
Публикувано11.03.10 23:38



намерих на френски, ако те устройва...

Редактирано от вeceлyшka на 11.03.10 23:46.



Тема Re: Палео диета [re: вeceлyшka]  
Автор ExcelF ()
Публикувано12.03.10 06:33



За такива сериозни неща бих се доверил само на българския си :( . Благодаря все пак.

ПС. Все пак опитах Гугъл да ми го преведе - ето:

Въпрос на генома
Теорията на д-р Итън разчита на безспорни доказателства: човешкия геном се е променил само незначително тъй като появата на началото на хоминидите. има четири милиона години. Всъщност, мутацията размер на човешката ДНК не надвишава 0.5% на милион години За повече от 40000 години тя ще еволюира само 0.02%! През последните няколко хилядолетия, само една значителна промяна се наблюдава при хора: хората от Северна Европа са се развили ген който им позволява по-добре да осмисли лактоза, млечна захар все още не се толерират от голяма Повечето жители на света. За останалите, бяхме генетично сходни с нашите предци облечени в животински кожи. И това е важно? Много важно тъй като това са гените които определят физиологичните нужди включително храненето. Ако нашите клетки може да се каже разбира се. се оплакват от начина по който ги храни! В продължение на две сътресения храна дойде коренно променят нашия храносмилателната система: неолита революция белязана от населеното място и възникването на селското стопанство има около 10000 години, а на индустриалната революция (деветнайсети век до наши дни) с който се създава нови храни въз основа на преработени продукти. Неадекватността на тези нови възможности с нашето поведение не е без физиологични последици за организма Според предположенията направени от няколко експерти в храненето, тя е отговорна за най-малко две трети от сегашните условия. Диабет, хипертония, сърдечно-съдови заболявания и рак. може да намери почва в нашите общества.

Но какво са яли. нашите далечни предци? Тук също. науката е до голяма степен изпълни недостига на знания. Според paleonutritionnistes. на зеленчуци (плодове, зеленчуци диворастящи растения, плодове ядки. коренища ...) осигурява до 70% от дневната диета.

Растенията се консумират веднага след прибиране на реколтата, без трансформация. По това време, те са много no-plusriches на протеини от съвременните зърна, и особено по-щедри на витамини минерали фитохимикапи etcomposes Въз основа на дневен прием от 3000 калории (ккал). Eaton вярва, че нашите предци палеолита получи от 3 до 10 пъти повече витамини от нас За витамин С този човек е един от малкото живот не неща за да обобщим, ние вярваме, че CRO-Magon за приемане на 600 мг дневно или 6 пъти по текущата препоръчва приема Палеолита Диета носи decalcium също значително повече (до 2 пъти над препоръчваната доза) и особено калий: 10 грама а на 2.5 днес. Както сол е оскъден, съотношението на натрий / калий, маркер за риска от хипертония е най-малко 30 пъти по-ниска, отколкото е днес! Освен бране на продукти, месо е важен Австралопитеци като символ Луси. имат големи челюсти, които те използват за мелене на растителни храни като ядки грудки и корени. Било много все пак те са били вегетарианци но проучванията на изотопен следи - мярката на въглерод / азот съотношение в костите - показаха те са всеядни След тях се нареждат на първо хора има 2.5 милиона години. Те знаят и не могат да постигнат големи животни: достъп до месото се извършва на трупове С твърда си къпцане. Хомо хабилис е разрешен достъп до lamoelle. мозък, нарязани на езика. По този начин месото се на видно място в хранителната стратегия Винаги късно, но вече уличен метач ловец неандерталец Човекът е действително по-месоядните quherbivore. 13000 години назад братовчед му CRO-Magon любители на Бъфало. Анализ на зъбите хребети електронен микроскоп потвърди потомствен вкус към животните плътта. Разбира се. в зависимост от географската ширина и времето.

Ловецът-събирачи на този срок не е имал достъп до едни и същи ресурси. Почти тропически, храната е вероятно две трети завод Колкото повече се отива обратно на север, плюс храна месо доминира. В краен пример е дадено от плод. който яде основно месо и риба. Кой го носеше добре, до пристигането на "цивилизация"...

По-малко мазнини, без рафинирана захар
Пристигането на цивилизацията е имало серия от жестоки скъсване с оригиналния начин на живот. Месо например В епохата на палеолита на диви животни, които ядат диви растения осигури постно, чието съдържание на мазнини не превишава 4% вместо 25% към днешна дата Бонд Eaton до заключението че предците система е сравнително ниско съдържание на мазнини. Но повече от количеството варира в зависимост от времето и мястото е качеството на мазнини което прави цялата разлика веднъж на мазнини за оптимален баланс между двете основни групи незаменими мастни киселини, омега 3 и омега 6 Праисторически човек намерени две семейства в физиологични част от1 за 1. при текущото съотношение е 20 към 1 в попза на омега 6 От друга страна, той не консумират мляко, преди да се установяват и започна да култивирам някои животни. Д-р Simopulos (Вашингтон) е изчислила, че наситените мазнини са три пъти по-малко отколкото в миналото тези подреден модерно. Това е в контраст с наситени мазнини, почти отсъства от оригиналната храна.

На фрактури е толкова ясно въглехидрати страна: преди неолитна революция, естествени захари (плодове зеленчуци корени, някои семена, месо. захар) е възлизала на 20 до 40% от диетата Днес. типичната диета Западните съдържа 50 до 60% въглехидрати. И отново, това е загуба на качество проблем. Всеки знае. че рафинирани захари са "празни калории" лишена от хранителна стойност. Какво е по-малко известно е. че нишестени въглехидрати (зърнени храни тестени изделия, зеленчуци, съдържащи скорбяла) са. въпреки своята сложност, висок гпикемичен индекс. Диетата Montignac план "нисък ГИ" чрез метода и протеин Аткинс диета, всички стратегии за ефективно отслабване преминават през ограничаването на храната кръвната захар, които са пар екселанс рафинирани продукти, зърно. Фактори на наднормено тегло и диабет най-модерните зърно, повдигнати с мая също неудобството на картинг на phytic киселина анти-хранителни минерали капан. Най-често срещаните (пшеница, ечемик, ръж. овес) не успяват да съдържат допълнителни глутен. белтък вещество лошо понася от крехката червата. По отношение на млечните продукти, повечето от нас е трудно да бюлетини, защото след детството, ние почти синтезиране на пактаза. ензимът, необходим за обработка на лактоза Според много автори, протеини, предоставени от краве мляко са негодни за човешка физиология Какво е сигурно е. че протеиновите прием няма почти нищо общо с епохата на палеолита Всички равновесия на миналото са разбити в около 10 000 години ...

Редактирано от ExcelF на 12.03.10 06:43.




*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.