Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:09 14.07.25 
Здравна
   >> Диети
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема От днес минавам на "лечебно гладуване"!  
Автор inlove (romance)
Публикувано07.02.10 09:00

Здравейте,
тръся си единомислещи за отслабване с гладуване. Е, не може вече така... всичко опитах и не става и не става... Ако има сред вас гладуващи в момента - да се подкрепим!

If you love something let it go! If it comes it's yours, if not - it never was!

Тема Re: От днес минавам на "лечебно гладуване"! [re: inlove]  
Автор _maycal (refab)
Публикувано07.02.10 10:01

Я па ти!.... Това е опасна работа, казват всички!

http://prikachi.com/users/refab/95A.jpg

Автор *Paл* (слънчева)
Публикувано07.02.10 10:35

Мила, разбирам те наистина но това е много опасно начинание. Доста често се споменава "под наблюдение"... както и въпроси за заболявания. А са ми известни няколко случая на жени влезли в болница след подобни експерименти.

Ако искаш да пробваш можеш да отделиш един ден от седмицата - например понеделник за ден на течности. Моята съседка издържа до обяд!

Аз предпочитам да пробвам да не се тъпча.

Автор ognen_kon ()
Публикувано07.02.10 11:30

Хубаво, ще гладуваш 20 дни, ако не се разболееш, ще отслабнеш... А, после?
Не можеш цял живот да гладуваш. Имам много познати минали през "дебелариума" на д-р Емилова. След като приключат, скоро се връщат в изходна позиция. Виж Марта Вачкова, Стефан Данаилов...

Автор вeceлyшka ()
Публикувано07.02.10 13:14

Гладувай, но с хранене. В смисъл намали дневните калории до 1200, но яж всичко. Ще видиш, не е толкова малко. Постепенно ще свикнеш с по-малко храна. Горещо ти препоръчвам този начин, дотук така свалих 15 кг.

Автор inlove (romance)
Публикувано07.02.10 14:13

Благодаря за мненията. И все пак си търся единомишленици! Ще докладвам всеки ден какво се случва! Правила съм и преди такива терапии и доста дълго задържах пустите килограми, ама сега .... просто не ми се говори на какво мязам

Редактирано от inlove на 07.02.10 14:14.

Автор boris_borisov1979 (непознат)
Публикувано07.02.10 14:56

Брей, какви страшни работи си мислят хората за гладуването!... "Много опасно" било, "под наблюдение", брей, брей... Истината е, че гладуването само по себе си не е никак, ама никак опасно! Гладът наистина е приятел, а не враг! Големият враг на човека е самият човек, слабата му воля и глупавите му разбирания! Защо смятам така?
На 4.01.2010 г. започнах 15-дневен лечебен глад. Изцяло по добрата, стара книга на Лидия Ковачева (споменаването само на името на която кара някои хора веднага да настръхнат и да започнат да сипят хули и предупреждения). Защо 15 дни - ами, така реших, впоследствие спокойно можех да ги удължа и до 20, но не исках да свалям повече тегло. Дисциплината - желязна! Не по-малко от 400 гр плодове на ден, но и не повече от 800 гр. Чайове - средно по 3 на ден, големи, с много мед. Един буркан с мед свършваше за около 5 дни, намалих меда чак след като разбрах, че не трябва да консумирам повече от 150 гр/ден, за да не натоварвам задстомашната жлеза. Нищо друго!!! Вероятно проблемът на неуспешно гладувалите е бил просто, че са си позволявали отклонения от тия правила. После захранването - точно по книгата, първо малко зеленчуци, после картоф (1 бр за целия ден!), салати, след около седмица някоя ядка, малко черен хлебец, абе, жената си го е написала ден по ден...
Резултатът - 13 кг по-малко, изчистен организъм, розов език, липса на болките в гърба, отстранен кожен проблем, спиране на оплешивяването, липса на страх, че може да умра от глад и още куп неща:) Сега се възприемам като нов човек с ново мислене, вече не закусвам (само чай с мед), избягвам животинските храни и се чувствам прекрасно!
Само да уточня, че по време на гладолечението не съм спирал да ходя на работа и да върша ежедневните си задължения на семеен човек с малко дете, не съм бил "под наблюдение", не съм ходил на доктор, а не съм имал и нужда. Не е вярно, че по време на глад нямаш енергия - организма си има вътрешна енергия, която, вместо да се използва за преработка на храна, отива за извършване на всекидневната работа. Не е вярно и това, че по време на гладолечение организма се лишава от важни вещества - в действителност тялото има реална нужда от много по-малко, отколкото пише в докторските таблици, и плодовете, зеленчуците и чая с мед са в състояние да ги доставят! Въпреки разпространеното мнение, че плодовете стават за десерт, това не е така - плодовете са пълноценна храна! Същото е и със зеленчуците - те не са просто салата, с тях спокойно можеш да се НАХРАНИШ! Въпросът е да си промениш мисленето и нагласите!
Разполагам с подходяща литература за гладолечението (в електронен вид), както и с мотивиращи филми за по-добро хранене. Ако някой иска да ги чете иили гледа, да ми пише.
Поздрави и успех с гладолечението! На мен ми помогна и продължава да ми помага, защото това е нов стил на живот, а не просто 2 седмици глад!

Тема Re: От днес минавам на "лечебно гладуване"! [re: boris_borisov1979]  
Автор Blake (старо куче)
Публикувано07.02.10 15:07

Работата е, че подобна диета е противопоказна в някои случаи (например моя - инсулинова резистентност). При тази диагноза трябва да се намали до минимум приема на въглехидрати / сладки неща, включително плодове и мед. Щото, докато се приемат - файдата от всякакви диети клони към нула, а често е ефекта е обратен (качвал съм 5 кг на седмица докато съм на диета). Затова, преди да се предприемат подобни стъпки - задължително изследвания, за да се знае причината за напълняването, и да се вземат адекватни мерки.

Тема Принципно е много рисковано! [re: boris_borisov1979]  
Автор _maycal (refab)
Публикувано07.02.10 15:38

Още повече, че както казва и Блейк, има редица противопоказания!

Това, което казваш, е все едно да си алпинист и да пропагандираш, че няма никаква опасност и трудност да изкачваш стени и върхове, просто достатъчно е да спазваш някои правила...

Не подвеждай хората - тава, което е добре за теб, може да не е никак добре за други!

http://prikachi.com/users/refab/95A.jpg

Редактирано от _maycal на 07.02.10 15:39.

Тема Re: От днес минавам на "лечебно гладуване"! [re: boris_borisov1979]  
Автор inlove (romance)
Публикувано07.02.10 16:58

И на мен преди 20-тина години гладолечението помогна да подтисна развитието на псориазиса. Мога да кажа, че напълно изчезнаха неприатните капковидни поражения и останаха само леки зачервявания на лактите. Покрай спасението от развитие на болеста свалих доста кг. Беше направо прекрасно! В момента здравословен проблем нямам, освен постепенно увеличение на капилярни образования по краката... убедена съм, че е от килограмите. Та целта ми в момента е отслабване и пречестване на целия организъм. Имам нужда, чувствам го. Освен това съм с едно непрекъснато неразположение в стомаха и корема. Ама не може от всяко нещо да ме боли стомаха, нали така. Ето още един сериозен повод за почивка на храносмилателния тракт... Мотивирана съм за едно по-дълго гладуване, но да не се заричам... При теб кога настъпи кризата?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.