Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:30 14.11.24 
Здравна
   >> Диети
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема От днес съм на БВД.Хайде с мен!нови  
Авторpetiof4eto (Нерегистриран)
Публикувано03.01.08 14:48

ОТ днес почвам БВД и си търся съмишленици.Ако някой може да ми даде съвети или има нужда от такива да пише.МНого ще съм благодарна на всяко мнение,защото имам нужда от подкрепа

Тема Re: От днес съм на БВД.Хайде с мен!нови [re: petiof4eto]  
АвторEmma (Нерегистриран)
Публикувано03.01.08 16:03

И аз я започвам от днес,ще се радвам да си пишем.При мен стартовото положение е направо отчайващо-92 кг,ръст 168 см,но този път твърдо съм решила килцата да тръгнат надолу

Тема Re: От днес съм на БВД.Хайде с мен!нови [re: Emma]  
Публикувано03.01.08 20:28

Аз почвам от старт 66 кг при 164

Имам въпросче,може ли да се ядат маслини.Ако може,сподели горе долу какво ти е менюто.Аз днес хапнах луканка,пържени яйца,много салата от зеле и моркови и печено пилешко филенце на скара.

Публикувано03.01.08 23:53

Мисля,че маслини може да се ядат,но не съм сигурна.А какво ще кажеш за ядките?
Моето меню беше омлет със салата от краставици и печено пилешко на скара със зелева салата

Публикувано04.01.08 09:57

За ядките съм сигурна,че не може да се ядат.Имат много въглехидрати.Иначе много добро меню имаш,поздравление.Да те питам имаш ли предложение за закуска,защото аз не мога да измисля нищо подходящо и закусвам с луканчица

А пък тя е не е от най-диетичните.Предварително ти благодаря

АвторUf (Нерегистриран)
Публикувано04.01.08 10:19

Ядките МОЖЕ да се ядат - препоръчват се лешници, бадеми и орехи (основно). Избягвайте кашу, соя и фъстъци (те не са ядки, ама аз пак да си кажа). За маслините - принципно са ОК, важно е количеството (то почти с всичко е така).
Луканките са кофти, просто защото не знаеш какво има вътре - ако са домашни, е повече от ОК. Какво разбирате под диетични? Трябват ви калории. Освен това ви трябват и мазнини, защото иначе само с белтъчини и трева ще си прецакате бъбреците в дългосрочен план (на всяко ядене - масло или зехтин, в никакъв случай маргарин, олиото не е препоръчително). Слагайте и междинни закуски и задължително закусвайте сутрин. Увеличете и водата (3 л. е ок).
Освен това, технически, това, което се опитвате да правите, не е БВД, а НВД, но името в случая не е толкова важно.

Аз също се храня така (от доста време), менюто ми за вчера беше:
Закуска: 2 варени яйца с 10 гр. масло, разтопено върху тях, докато са още топли... ммм... и една краставица
Междинна: Половин кофичка кисело мляко (3.6%) и 3-4 орехови ядки.
Обяд: Свинска пържола (крехка беше, по принцип не обичам тлъсто месо) със шопска салата.
Следобед: 50 гр. бадеми
Вечеря: Пилешка пържола, полуварена-полупечена със зехтин и масло и салата от зеле и моркови.
Горе-долу такава ми е храната и през останалите дни, като ми се ядат плодове, си хапвам по 2-3, но гледам да е до обяд. Вода пия по 2 литра на ден през зимата (малко е!), а през лятото - ъъъъ... по МНОГО повече.

Тема Допълнениенови [re: Uf]  
АвторUf (Нерегистриран)
Публикувано04.01.08 10:23

На 22 години съм, висока 168 см, тежа 59/60 кг. Започнах от 68 кг, свалих 8 за 2 месеца и половина. Целта ми е да сваля още 2-3 кг, но тялото ми упорито се стреми към цифрата 60. Не знам защо си я е харесало, но за момента му се доверявам, още повече, че тия 3 килограма не личат, понеже по принцип съм с "едър кокал" (хехе).
Думата ми беше, че дори и когато стигна 57, ще продължа да се храня НВД, защото се чувствам добре и сита (само може да си позволявам повече плодове). Аман вече от треволяци (само)

Тема Re: От днес съм на БВД.Хайде с мен!нови [re: Uf]  
Публикувано04.01.08 11:00

Аз се надявам на малко повече свалени килограми в началото,защото моите за сваляне са страшно много.Това с олиото малко ме изненадва,каква е причината да може да се ядат зехтин и масло,а олио не?
А иначе за закуската- аз съм решила да е чаша кисело мляко или малко ядки.Може и варено яйце,но аз ги предпочитам на омлетче

Uf,а можеш ли да ми кажеш какво се яде в БВД-това диетата,в която се приема само месо,яйца и заленчуци ли е?

АвторUf (Нерегистриран)
Публикувано04.01.08 11:20

Значи, поред. За олиото - при рафинирането му, си заминават полезните му съставки - неслучайно се тръби навсякъде колко е полезен зехтинът. Не съм наясно с технологията на приготвяне, но това е крайният резултат. Маслото се препоръчва за готвене, защото е по-годно да издържа на топлина от зехтина (но аз си ги ползвам и двете като пич). Когато правя омлет, задължително слагам зехтинче (и аз обичам бъркани и омлетосани :) яйца). Още става и олио от гроздови семки и т.н.т., но това вече са екзотики, които едва ли те интересуват.

За БВД - това БЕЗвъглехидратна диета, т.е. ядат се храни, в които НЯМА въглехидрати. Това са месо и яйца. Толкоз. Въглехидрати има и в треволяка, ако и да са малко. Ето защо тази диета не се препоръчва - изтощава организма, лишава го от витамини, фибри... бе, не е препоръчителна, особено ако продължава повече от 2-3 дни. НВД е по-добрият вариант: месо, яйца, млечни (с някаква мярка, че те пък наистина са си бая калорични, а не ги усещаш как влизат :)), ядки, зеленчуци... Комбинациите са много, ако обичаш извара, ще те открехна и на един-два трика с нея.
Закуската ти обаче трябва да е стабилна - нали за да тръгне колата, трябва бензин :)
Впрочем, аз бях свикнала изобщо да не закусвам, още от ученическите си години, понеже в 7.00 тялото ми просто ОТКАЗВАШЕ каквато и да е храна. Миналата година по това време живях малко на север и там всички закусваха. Ама задължително. Та и аз свикнах да папам сутрин, при това - стабилни количества и започвах да се будя гладна, с мисълта за храна. Звучи кофти, но не е. Сега ми се случва да закусвам със свинска пържола или супа топчета, например (това е голяма оферта в тия студове). Важно е да има бензин, пак повтарям...

Тема Re: От днес съм на БВД.Хайде с мен!нови [re: Uf]  
Авторtarantulka (Нерегистриран)
Публикувано04.01.08 15:26

Davaite receptite s Izvara-mn iskam da raznoobrazq menuto si

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.