Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:09 17.06.25 
Здравна
   >> Диети
*Кратък преглед

Тема Съветнови  
Автор fidgety (fury)
Публикувано14.08.07 17:50

Момичета,
Имам за сваляне 10-12 килограма, 8 от които натрупах през последната 1 година, но не от бременност, а поради вродената си склонност да се тъпча.
От юли започнах доста интензивно да спортувам, но не само, че нищо не смъкнах, ами напротив - качих още 3 килограма за мой най-голям ужас. След тренировка се прибирах вкъщи и си похапвах доволно, защото освирепявах от глад.
Тъй като вие сте по-вещи в този "мазохизъм", бихте ли ми казали, ако някъде допускам грешки. Режима, който съм си самоналожила, е следния:
1. Активни тренировки в зала - 3 пъти седмично, 3 пъти седмично на открито и веднъж вкъщи съгласно диск с упражнения. Общо - 7 дни.
2. Преди тренировките пия L-карнитин, започнах да приемам и хром, защото съм комай леко пристрастена към сладко и сладкиши.

Кафето Вита Голд мисля да го зарежа, защото само си давам парите, засега не виждам никакъв резултат....
3. Изчетох старите ви теми за режима на Пиер Дюкан и от днес съм на него. По обяд "съгреших" с една зелена салатка към пилешката пържола, но утре мисля да съм по-стриктна. Купих си и някакви фибри от фантастикото до офиса, ама не зная дали вършат работа вместо овесените трици....
С водата нямам проблеми, защото от момента, в който установих, че имам проблем с килограмите, започнах да се наливам с по 3-4 литра. Кафето го пия без захар, ще заместя млякото с обезмаслено, не обичам солени храни така или иначе.
Мислите ли, че изпускам нещо или греша някъде? Вече питам предварително, защото много се надявах с тренировки да смъкна, ама ей на, нищо не постигнах....

La donna e mobile

Тема Re: Съвет [re: fidgety]  
Авторoбнaдeждeнa (Нерегистриран)
Публикувано14.08.07 20:45

Казваш, че след тренировки се прибираш вечер и се похапваш доволно:)Не че нещо, но няма такава вълшебна тренировка, която да компенсира доволно хранене и то вечер.За пиенето на карнитина, против съм с всичките си крайници.Това ед ругото нещо, за което ще си даваш парите излишно, след онова смешно кафе витанезнамкаквоси.Инструктора ти би следвало да те посъветва, ако има сърце, попитай го- никакви химии и много кардио движение- пътека, може и само да ходиш, ако те затруднява, но после и ще протичаш, казвам го от опит и велоергометър.Останалите ти упражнения би следвало да са съобразени с мускулните групи, които най-много се нуждаят от подпомагане, малки тежести и повече повторения в серии.
За режима на Дюкан не зная нищо, не съм се и задълбочавала да го чета, но считам, че щом на теб ти е допаднал след внимателно запознаване с него, значи можеш да опиташ.Не мисля, че самиет режими са толкова важни, защото в крайна сметка нещата винаги опират до лишение разумно и воля, за да удържиш.
Обаче за водата имам друга идея, това с четирите литра на ден изпиване е толкова безсмислено и мъчително, че повече няма накъде.Извинявай, но ако си предимно на плодове и зеленчуци, ако се придържаш към разделно хранене и избегнеш трите бели неща- сол, захар и брашно...само да попитам, как ще поемеш още читири литра, никак.Считам, че начина на хранене в голяма степен определя приемането на вода и когато се задръстиш с пържени храни и тежки тестени изделия, то и без зор ще си изгълташ даже и пет литра вода, че даже и вечер ще притичваш.Само, където допускам, че това, че ще си погълнала бидон вода едва ли ще те направи по-малко склонна към трупане на килограми.
Не считам, че допускаш грешки някъде, а че още не си открила своя механизъм за борба с килограмите и колкото и тъжно да звучи, жалко е но този механизъм се открива с пълнеенето:(Затова довери се на организма си и го послушай, защото той дава много ясни индикации кое е най-доброто за него.
За спорта, не спирай, това е най-чудесното нещо на света след.... тортата, шегувам сеее

Тема Re: Съветнови [re: oбнaдeждeнa]  
Автор 3лaBeщицa (член)
Публикувано14.08.07 21:10

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=213143.0;topicseen Заповядай тук - събрали сме се групичка от 15-тина човека на Дюкан, пишем всеки ден и споделяме, ще е по-лесно там да ти отговаряме на въпросите. Има две момичета и от тук, които дойдоха там, така че няма да си сама :)

Автор milka73 (член)
Публикувано15.08.07 10:06

Ей това с трите бели неща е много важно. Избягваш ли ги, ще бъдеш здрав и без излишни килограми.

Автор fidgety (fury)
Публикувано15.08.07 11:35

Значи пояснявам: от около месец насам престанах да се храня след аеробика или ако ям, то ям салата. Сега с режима на Дюкан съм на протеиновите дни и съответно не ям зеленчуци.
Спортувам 6 пъти в седмицата: три пъти аеробика в зала, три пъти тичане по 2 км. и веднъж упражнения вкъщи от диск за 1ч. - гирички, коремни, аеробни упражнения (Синди Крофорд).
Водата я пия в такива количества, защото на тренировка изпивам по една голяма бутилка, така съм свикнала....
Това, което ме притесняваше в частност е: дали не прекалявам с физическата активност и да не се получи така, че тия 10-12 кг. излишни сланинки не ги превръщам в мускулна маса.... Защото аз искам да сваля общо, а не просто да се стегна....

La donna e mobile

Тема Re: Съветнови [re: fidgety]  
Авторбъни (Нерегистриран)
Публикувано15.08.07 12:44

първо- вода може да поемаш анистина толкова колкото искаш- получава се 1.5 л само по време на тренировката което е перфектно и още 2.5 литра през деня което е съвсем нормално.
2. пий си л-карнитин. има ефект. съдя го по себе си.
3. хубаво е да си даваш някаква почивка между тренировките. примерно 2 дена прави нещо, на третият релаксирай.
4. вечер след тренировките внимавай с хапването. това не значи че не тр да ядеш нищо но не се тъпчи пък колкото и да си озверяла от глад. в началото е така. после няма и да се сещаш за храна.
5.това че си тренирала и си качила кила си мисля че може да е от неправилна тренировка. затова помоли да ти направят специално за тебе тренировка.
успех и пиши как се справяш и за резултати.
и най-важното не се отказвай. хубавите неща стават бавно:))

Тема Re: Съветнови [re: бъни]  
Автор fidgety (fury)
Публикувано15.08.07 12:51

Ами мен ми обясниха, че тези кила отгоре, можело да се дължат и на мускулна маса, ако съм започнала да формирам...Преди това никога не съм имала проблеми с килограмите, никога не съм и тренирала...Но май е и прекалено рано да очаквам резултати, все пак са минали само два месеца на по-интензивни натоварвания...
А ти как пиеш л-карнитина? Аз само преди тренировка, след това не пия преди лягане... Трябва ли да има натрупване, тоест действа ли, ако е в по-малки количества?

La donna e mobile

Публикувано15.08.07 14:49

значи аз пия не точно л карнитин а нещо друго в което има л-карнитин. и го вземам 2 пъти на ден.
за л-карнитина защо не попиташ в фитнеса.
освен това, да, може качените килца да са от мускулна маса въпреки че не е ли малко рано. и освен това за да качиш така бързо трябва да си правила упражнения с доста тежести.
моят съвет е - да ти направят една долра програма във фитнеса където ходиш. питай ги какво да пиеш докато тренираш и т.н. това е най-добре. така ще си получаваш инфото от първа ръка. иначе в нета ще срещнеш много различни мнения и в един момент ще се объркаш. аз имам един познат при който ходя на масаж, той е и фитнес инструктор и ми прави програмите, дава ми да пия разни неща и ме съветва за всичко което се сетя. и да си призная честно на него най му вярвам. ако чуя нещо което ми е интересно относно отслабване и т.н задължително го коментирам първо с него.
успех и съм сигурна че ще имаш успех. щом аз успях..
освен това пия хром и определено ми помага при регулиране на гладът ми към сладкото/шоколад/. преди това бях като наркоман. сега има дни в които не и сещам за сладко. но то си е на психическа основа де.

Публикувано15.08.07 14:55

и забравих да ти кажа- вземи и си измери марките- ханш, корем, талия, ляво и дясно бедро, ляво и дясно коляно, може и ръцете. по тях се познава най-лесно дали си свалил или не.дори и да не сваляш килца ако имаш свалени см. си е добре;)

Авторoбнaдeждeнa (Нерегистриран)
Публикувано15.08.07 21:27

Когато отслабваш бързо, неразумно и непремерено, със сигурност сваляш не сланинки, а течности и ...ох, не съм лекар, ама го усещам:)Струва ми се, че в нчалото на всяка диета първо падат течностите и вместо да се стопят мазнини, се топи чист мускул, което е ужасно
Затова в началото е нормално, ако си на разумен хранителен режим и двигателен такъв, вместо да отслабваш, да качиш някой друг килограмЖзащото започваш да топиш мазнините и да, да ги обръщаш на мускул, то това е целта- да не губиш мускулна маса, а само мазнини....божке, майси противореча:)))Но аз така ги напипвам нещата.И в един миг, понеже като не приемаш излишни протеини, няма как да трупаш мазнини, то тогава мускулите ще лъснат в цялата си крехка, женска прелест и не само няма да си отпусната, но и като цяло ще имаш по-малки обиколки, но по-красиви.
Мисълта ми бе, не се тегли на кантара, а си мери обиколките и ще видиш, че тялото ти се променя от спорта и то в положителан посока:)

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.