Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:01 17.06.25 
Здравна
   >> Диети
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Какви резултати мога да очаквам от следния режим?нови  
АвторAмapeнa (Нерегистриран)
Публикувано12.08.07 01:01

Възнамерявам да се подложа на 5 седмична диета или режим. Само не ме питайте как реших да са точно 5 седмици! :))))))) Изчетох стотици страници със съответната тематика.
Менюто ми надали ще бъде константна величина, защото това не са 1 и 2 дни, но все пак поне през първата седмица ще бъде:

- закуска - кисело мляко + разтворени фибри
- обяд - пилешко на скара + айрян
- салата или таратор (НЕ на корем)

Режимът ми ще бъде придружен от спорт, умерен.

Целта ми е да отслабна естествено, затова бих искала да ми дадете някакви прогнози, за да не се хвърлям на цифри, които няма как да постигна. Висока съм около 170 и тежа 90.

Знам, че е строго индивидулно, по принцип, но пък си е друго да си имам някакви очаквания, които да преследвам.

След 5-те седмици ще се подложа на задържащ режим. И после пак, ако чувствам нужда, разбира се.

Тема Re: Какви резултати мога да очаквам от следния режим?нови [re: Aмapeнa]  
Автор Tиkвичka ()
Публикувано12.08.07 09:30

предлагам ти друг режим за който от личен опит гарантирам резултати и стегнат и добре поддържан външен вид....не е за една седмица......трябва да се стараеш да ти стане навик и няма да имаш само за една седмица добър външен вид.....а за постоянно
закуска
4ай, плодове(на корем) и ако останеш гладна кисело мляко(старай се да е половин един 4ас след ставането ти за да не озверееш от глад -тогава зяло пе4ено прасенце неще те нахрани-подаден ли е сигнала в мозъка 4е сериозно огладневаш след това доста трудно ще се заситиш.....)

обяд около но не по късно от 12
задължително -някаква салата(тва не вклю4ва мле4ни руски европеиски и тем подобни а само пресни свежи несварени необработени натурални зеленчуууциии)
та една
1-голяма салата (незастроена или с малко зехтин и оцет и солчица)
2 ( някакъв варен зеленчук -можеш да го направиш на пюре и да го овкусиш(без да му слагаш маслааа млекаааа и тем подобни мазнотии но пък можеш да си позволиш маса подправки и айде от мен да мине пак малко сол )
вари си картофи , вари си моркови , вари си тиквички патладжани.....и квото се сетиш (ако се задрудняваш в измислянето на подходящи рецепти пиши за да ти предложа)-можеш и да комбинираш зеленчуци но винаги ги вари цели и след това ги ма4каи или пасирай.
3-рибка -задължително пе4ена на скара или ако искаш на тави4ка -но не слагай мазнина а за да не загори в тавичката по дрибата сложи нарязани домати или доматен сок-подправки и лимонов сок пак на корем(може сол ама не препоръчвам)

* на обяд можеш да си позволип и нещо тестенко (това е на мястото на варените зеленчуци ,което не изключва рибката но и намалява грамажа на не пове4е от 100-150 грама,под риба можеш да разбираш и всички морски дарове-миди ,раци калмари и темподобни...минимум 3-4 пъти на седмица трябва да се консумират такива )
-хлепче със зеленчуци, или да си посготвиш нещо като спазваш правилото да не е пържено и да не е месо и за препоръчване да се приготвя от пресни зеленчуци...
можеш да си позволиш препечени филийки със сиренце и доматче(без да мажеш отдолу месо, без да са дузина филий и без да са дебели 32 см, започни с максимално натурален хляб(има един който е на цели зърна в хита го продават на щанда на нилана и консумирай по 2-3 филийки максимум)
ако с всичко това не се нахраниш 15 минути преди да седнеш да ядеш изяж една ябълка и изпий една чаша чай- билков
-яйца 2-3 сварени
следобедна закуска:кам 3-4 часа

кисело мляко с плод или с мусли или с ядки
ако искаш прясно мляко пак със същите неща и една голяяяма чаша -чайче(билково)

ако ти се яде нещо сладко купи си шоколад и го раздели на 4 -едната 4етвъртинка можеш да изядеш сега вместо млякото плода се запазва и се яде преди вси4ко както и 4ая (ако ще ядеш шоколад не препоръчвам плода да е банан ,пъпеши
и тем подобни заложи на нещо максимално те4но-диня нарове портокали мандарини лимони дори препоръчвам да е цитрус)
следобедна закуска кам 5-6 часа
чаййййй поне 2 чаши )билков)
и плодче

вечеря кам 7-8часа

1-голяма салата (незастроена или с малко зехтин и оцет и солчица)
2 ( някакъв варен зеленчук -можеш да го направиш на пюре и да го овкусиш...както на обяд)
3-4ай нещо успокояващо- мента риган.......или просто лайка

след 8 4аса не препоръ4вам нищо за консумация освен чай и може и диня (ама да знаеш 4е много ще пишкаш)

няколко общи правила
1 без пържено мазнината е само зехтин и то в студен незатоплен вариант
2 мез месо (освен риба и производни)
3 измежду вси4ки тези хранения включи и задължителна порция зеленотии -не обработени демек сурови -магданоз копър целина или за каквато и др трева се сетиш( е не точно за каквато и друга но някоя полезна и безвредна -можеш да я измиеш и да си я пасеш или да я направиш на сок)
4 не е желателно никакви консервирани 4удесии на химията -в най ложия слу4ай ако нямаш пресни може консервирани зеленчуци -това НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА ЛЮТЕНИЦИТЕ КЬОПОЛУТО ИМАНБАЛДЪ........а цели несготвени а само консеврвирани зеленчуци)
5 стреми се да намаляш солта
6 не пии много кафе
7 минимум 1-2 литра вода на ден (не включва газирани напитки а чиста натурална водица.....не се включва и чайовете които са към храната)
8 спорт спорт и пак спорт
9 и отвреме навреме си позволявай малко отклонения -пици сандви4и (но без меса), нещо готвенко но в наий лошия случай да е по веднъж седмично не в огромни количества и да не е поне в първия месец след като си запо4нала режима а и най важното на другия ден след отклонението-двойно количество и по натоварване тренировки........
10 можеш да консумираш пуканки те също спадат към ядките

и мила такива инцидентни диети веднъж на месец са стресиращи за ирганизма и в най добрия слу4ай водят до това че сваляш за известно време някякви килца-после пак си ги връщаш и така до безкрай....изпробвай моите съвети и няма да се разочароваш

За да разсмееш Бог, разкажи му за плановете си!!![

Тема няма тема [re: Tиkвичka]  
Авторoбнaдeждeнa (Нерегистриран)
Публикувано12.08.07 09:53

Признавам, че не ти изчетох до край предложението, но то не е от неуважение, а защото много ме разсмя в часта с киселото мляко и мУсли-то:))Ти си една мусла, а не тиквичка и ми усмихна деня до степен, в която веднага ставам и изчиствам де и що има, а после отивам на йога.
Мусла...ама, това е една от най-големите находки, дето ми се е случвала още от времето, когато търсехме с децата "спунк":))
Хубав ден, Тиквичка и надявам се не се сърдиш, твоето мУсли е по-хубаво даже и от моя чОгун

Тема Re: няма теманови [re: oбнaдeждeнa]  
Автор Tиkвичka ()
Публикувано12.08.07 10:01

то е от проклетия английски не мога вече да възприема някои букви в бг езика ще ме прощават националистите ..... да не говорим за езиковедите те са ме анатемосали отдавна

и аз нямам нерви да чета какво съм написала за да го коригирам най малко ще се сърдя на някой др 4е не ми го е дочел .....и махам тая дума мусли да му кажем овесени ядки
п.п много ми се иска да помохна на максимално много хора защото знам колко е неприятен проблема с килограмите и веднъж решила го трайно ми се иска всички да могат да го решат.много се надявам всеки който има желание и воля да се опита и да успее искренно ви го пожелавам

Редактирано от Tиkвичka на 12.08.07 10:07.

Тема Re: Какви резултати мога да очаквам от следния режнови [re: Tиkвичka]  
Публикувано12.08.07 10:16

Здравей, Тиквичка!
Режимът, за който съм писала не ми щукнал ей така, а съм го мислила цял един ден, колкото и смешно да ви прозвучи. По здравословни причини - трябва да консумирам всеки Божи ден определено количество фибри (на прах), които да разтварям в каквото си пожелая. Аз ще го правя в кисело мляко, защото мисля, че така ще е най-подходящо.
И месо всеки пак Божи ден трябва да консумирам.

Поне в продължение на месец.
Точно пък плодове не трябва да ям. Поне в близкия месец. Най ще ми липсва пъпеша, ама здраве да е.
Яйцата май за цял живот трябва да отпиша от списъка си. Повечето ядки също.
Това са основните неща, за които се сещам на прима виста.

Това са нещата, които задължително трябва и Не трябва да ям. Ако вече, от тук нататък имаш забележки...

Знам как се отразяват инцидентните диети. Моят случай не е такъв. След здравословен, сериозен проблем съм... Дали са ми пълна воля - да отслабвам какво си преценя (нещо, което до скоро не можеше), но пък трябва да спазвам по-горните условия.

Съжалявам, че го обърнах леко на здравен подфорум - не ми беше това целта!

Хубава неделя за всички!

Тема Re: Какви резултати мога да очаквам от следния режнови [re: Aмapeнa]  
Автор Tиkвичka ()
Публикувано12.08.07 10:25

4е пък за коя болест лека е местото?......фирбри има достатъчно и в ядките и в прословутото ми мусли .......защо не напишеш по конкретно болестта и съм сигурна, 4е и др ще се включат да помагат.....не е ли малко еднообразно менюто?мислиш ли 4е ще издържиш? и кой е тоя луд дето ти е забранил плодовете......
нещо така като ги 4ета тези неща единствената болест за която се сещам е някакъв вид диеабет....
чудя се ина4е защо
яйцата по ппинцип не са задължителни ...те са за разнообразие

п.п даже и твоя случай да не е такъв ми се ще хора имащи този проблем да се запознаят със следната статия

Редактирано от Tиkвичka на 12.08.07 10:34.

Публикувано12.08.07 10:56

Яйца, заради жлъчката.
Месо, заради липса на не знам си кои елементи в организма и в кръвта по-точно. Затова и сега ще ям месо 5 седмици (тогава съм на нови изследвания), да видим дали ще има обрат някакъв. Според няколко независими мнения има организми, които просто не могат без месо и аз явно съм от тях, колкото и да не ми е вкусно то.
Ядките, пак заради жлъчката. Пак казвам, че става дума за някои, а не за всичките.
Плодовете са ми забранени, а зеленчуците ограничени до минимум, заради някакви гастро-ентеро....не знам си какво. Месото (пилешко, не пържено) пък препоръчително поради същите причини.

Ако държиш на точните медицински термини, довечера ще си погледна в лекарските бумащини и ще бъда по-точна. Неяснотата ти се дължи на моята невъзможност да говоря конкретно по тези въпроси, мнооого съм далече от тази материя.

И знам, че надали с този режим ще издържа кой знае колко време. Освен това след седмица заминавам на почивка. Тогава ще следвам друг режим, навярно. Не знам... Знам само, че не се харесвам така и ще си възвърна предишните мерки. Освен това аз качих ужасно много килограми за ужасно малко време, и предполагам, че колкото по-скоро започна диета, толкова по-лесно ще отслабна.

Пак казвам, че за мен това няма да бъде нещо мимолетно... Дори след като отслабна ще трябва да съм под някакъв режим, пак съобразен със сумати неща. И това, ако не искам да се разделя с жлъчката си и да си причиня гастро...не знам какво си...

Тема Re: Какви резултати мога да очаквам от следния режнови [re: Aмapeнa]  
Автор Tиkвичka ()
Публикувано12.08.07 11:22

даи то1ните диагнози да попро4етем малко за тях съветвам и същото и теб.бъди наясно точно какво ти е и не се доверявай безмерно на лекари (особено ако си се консултирала само с един)
с риск да дотегна на всички ве4е има няколко асани(пози в йогата които стимулират дадени жлези и би могло да ти помогне(ако проблема е в неправилната работа на дадената жлеза)
и не съм убедена 4е плодовете и зеленчуците могат да бъдат по вредни от киселото мляко-ти даже не си убедена точно от какво е направено то(стига естсествено да си нямате кравичка и да не си правите млекце-е тогава ви завиждам)
а хилядите консерванти в туй кисело млекце при4иняват всякви гадтро дрън дрън проблеми......заааа някои некисели плодове отзивите за по добри

никои елемент от месото не е незаменим...все пак ако проследим хранителната верига изна4ално е вегетативния свят минералите и водата не е месото така 4е вси4ко може да го откриеш и при нашите добри приятели тревите плодовете и зеленчуууцитеее
от доста време не ям место то пък за сметка на това консумирам именно тези тревички(най ве4е заради минералите и желязото)-показателите на кръвната ми картина са отлични!!!!правя си и изследвания на урината-същото положение........нищо не ми липсва цяла съм си като несварено ице
и с това ограни4ение на плодове и зеленчуци едно 4е няма да отслабнеш(главата си залагам) а и 6те си предизвика6 по бързо стареене......
така 4е 4ети мила 4ети извади всичко смотани термини и започвай с разнищването им .........убедена съм 4е този препоръчан режим не е най доброто напротив......
п.п знаеш ли защо са казали на ябълката 4е е плода на живота-?
защото наистина е така
ето малко инфо за да ви разнообразя

Публикувано12.08.07 11:38

Тиквичка, много ти благодаря!
Радвам се, че тук има толкова отзивчиви и добронамерени хора като теб. ще те послушам непременно.

Пожелавам ти всичко най най-хубаво!!!

Тема Re: Какви резултати мога да очаквам от следния режим?нови [re: Aмapeнa]  
Автордecидидa (Нерегистриран)
Публикувано12.08.07 16:49

липсват ти порция зеленчуци и порция плодове. айде, ако искаш без плодове, поне зеленчуци да има. също така към този тип хранене трябва да добавиш и много витамини.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.