Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:28 13.07.25 
Здравна
   >> Диети
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Започваме НВД от 01.06.2007 г.нови  
АвторDidi (Нерегистриран)
Публикувано31.05.07 12:34

Здравей отново Magi,
Както ти казах, решила съм да започна диетата заедно с пълнолунието, което настъпва тази вечер в 4,03 часа. Изпробвала съм я след раждането на второто ми дете, когато бях напълняла с 19 кг., колкото и сега, но по други причини. При нея се приема минимално количество храна на всеки 2 часа. Забранени са всякакви сладки и тестени храни и плодове, съдържащи по-високо количество въглехидрети. Като се има предвид това, човек сам си определя какво да консумира. Не се приема никаква храна след 20 часа. Забранени са всякакви тлъсти меса, запържени храни и газирани напитки. Не трябва да се пие прекалено много вода, защото тя задържа солите в организма.
Давам ти пример за 1 ден:

8 ч - чаша кафе или чай без захар, или чаша сок
10 ч - едно твърдо сварено яйце
12 ч - 150 гр. пилешко месо и 1 домат
14 ч - 1 чинийка залена салата с репички /подправена с малко сол, зехтин и лимон/
16 ч - 1 ябълка
18 ч - чаша сок /ако все още си на път от работа можеш да я изпиеш 1 час преди вечеря/
20 ч - 150 гр. телешко месо и 1 чинийка салата от краставица

С тази диета успях за около 10 месеца да сваля излишните килограми, но след това винаги следях да не прекалявам с количеството и калоричността на храната.

Успех!

Тема Re: Започваме НВД от 01.06.2007 г.нови [re: Didi]  
Автормarи (Нерегистриран)
Публикувано31.05.07 13:28

Писах в старата тема за да не се открива нова, но щом си решила така да бъде.Аз съм трети ден на НВД и едно кило съм на долу.Но глад ме мъчи яко....
До сега за днес съм поела едно яйце, един домат и една зелева салата.
Довечера риба и зелена салата.
Успех в диетата и пиши как си?!

Тема Re: Започваме НВД от 01.06.2007 г.нови [re: мarи]  
Публикувано31.05.07 15:39

Здравей отново и благодаря за пожеланието. Как ти е ника - Меги или Мери? Аз на обяд минах с парче сирене и домат. За довечера имам пилешки дробчета /задушени с малко моркови, лук и чесън/. За килограмите ще видя какво е положението след лунната диета, т.е. чак на 2-ри. Изобщо ли не можеш да ядеш месо, все пак то съдържа част от необходимите за организма протеини?
Чао засега.

Автормarи (Нерегистриран)
Публикувано31.05.07 19:37

Все едно Маги, Мари...важното е да правим диетите.....
Месо не ям поради друго заболяване, избягвам го по-точно.В менюто ти видях сирене, а мисля че млечните трябвя да се избягват.
Лека вечер макар диетично гладна!!!!

Тема Re: Започваме НВД от 01.06.2007 г.нови [re: мarи]  
Публикувано01.06.07 14:26

Привет!
Дотук я карам само на вода и все още не чувствам глад. Аз поначало през деня издържам, но се отпускам вечер, когато вече седна пред телевизора. Дори и да съм вечеряла преди това, тогава ми се дояжда нещо, и то сладко! Тази вечер обаче няма да се предам и ще издържа до утре.
За сиренето - може да се яде обезсолено, но не и Фета, Дунавия и подобни. Аз го обичам много, като го напълня в ранните зелени чушки с тънка кора май се казваха сиврия. Кисело мляко също може - дори за вечеря е препоръчително да се изяде само 1 кофичка. Прясното мляко трудно се преработва от организма, но ако го обичаш, както аз, 3-4 ч.ч. на седмица са допустими.
Имах списък с калориите на отделни храни и като го намеря ще ти го изпратя. Доколкото си спомням 1 варено яйце е 80 кал., 1 ябълка - 50, а 1 ч.ч. прясно мляко - 150. Дневното количество приети калории не трябва да надвишава 1000 - 1200, а изразходваните трябва да са от 2000 нагоре, за да се получи сваляне на килограмите. Някъде бях чела, че организмът изгаря калории дори и когато човек е зает с умствен труд, но те естествено не са много.
По отношение на глада, който изпитваш, трябва да се опитваш да насочваш мисълта си към нещо друго. Диетите имат най-голям ефект и всъщност започват да действат когато си успял да постигнеш пълна психическа нагласа за това.
Имаш подкрепата ми. Успех!

Авторmagi (Нерегистриран)
Публикувано02.06.07 07:19

Благодаря за отговора! Не знам защо не се включват и други, само ние ли сме на тази диета...?!Вчера май прекалих с домати-сигурно 1 кг изядох.И риба и зелена салата.Само 1кг съм надолу за 6 дни.

Тема Re: Започваме НВД от 01.06.2007 г.нови [re: magi]  
Авторбъни (Нерегистриран)
Публикувано02.06.07 09:21

здравейте. и аз мисля да правя такава диета но по-нататък защото сега излизат череши, дини и кайсии. а аз ги обожавам просто. но пък мога да се похваля че вече 6ти ден не съм хапвала нищо сладичко:)

Тема Re: Започваме НВД от 01.06.2007 г.нови [re: magi]  
Публикувано02.06.07 10:19

Здравейте Маги и Бъни. Аз успях да сваля 2 кг. Много съм горда, че успях да издържа цели 36 часа само на вода. Вечерта едвам успях да издържа, но пък и ме хвана срам да пиша, че съм се провалила. Днес ще карам на чушки, домати, сирене и варено яйце. Месото мисля да го пропусна , а и ти ме подсещаш, че трябва да започна да купувам по-често риба.
Във вчерашния 24 часа има статия за черешите. Лекарката пише, че ако човек се реши на такава диета трябва да изяжда поне 1,5 кг на ден. Допълнително трябва да се приема 500-1000 мл вода. След това е необходимо внимателно захранване под ръководството на специалист. Диетата е противопоказна за изтощен организъм, бременни, кърмачки и болни от двата вида диабет.
Маги, 1 кг не е много, но все пак е нещо. Как си с разходките или упражненията. Пиши ми моля те как приготваш броколите. Моите стават все едни жилави или остри. Забравих да ти кажа, че когато карах диетата преди време често ми се налагаше вечер да съм на събирания и затова през деня минавах само на вода и някакъв плод, а вечер хапвах от всичко, но по съвсем малко.

Всяко усилие се възнаграждава!

Тема Re: Започваме НВД от 01.06.2007 г. - черешитенови [re: бъни]  
Публикувано02.06.07 10:40

Здравей Бъни и поздравления за сладкото! Пак погледнах статията за черешите - 1 кг /с костилките/ съдържат 390 ккал. Петдневна диета на череши ще влоши състоянието при желязодефицитна анемия, тъй като те са много бедни на желязо. Имат високо водно съдържание, но с 1,5 кг може да се набави само 1 л. вода и затова е необходим допълнителен прием.
Не разбирам защо излизането на тези плодове ще ти пречи да бъдеш на диета? Дините мисля са също доста нискокалорични.
Чао засега.

Авторmagi (Нерегистриран)
Публикувано02.06.07 16:50

Браво за килограмите ......добро начало!
Броколите ги варя 5 мин. и после с малко зехтин или масло ги задушавам още 1,2 мин.Днес ядох салата в заведение много вкусна- залена накъсана и отгоре сложени броколи и тиквички на скара.Затова се подсетих , че може да си правя и в къщи на скара-тиквички. Не правя упражнения защото няма да ми стигне силата.Малко да посвикна с диетата и тогава.
Успех!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.