Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:28 15.07.25 
Здравна
   >> Диети
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Електронен кантар в сравнение с обикновен  
Автор Absolutna (ядосан)
Публикувано22.11.06 19:04

Здравейте,

Искам да ви попитам дали някой има опит и знае дали електронните кантари мерят както обикновените или могат да дават няколко килограма разлика ПО ПРИНЦИП. Например електронните термометри по принцип дават малко по-ниски температури от живачните и исках да знам дали има подобно нещо и при кантарите.

Благодаря ви и успех на всички борещи се хора тук с живота, килограмите или каквото и да било!:)

Редактирано от Absolutna на 22.11.06 19:05.

Тема Re: Електронен кантар в сравнение с обикновеннови [re: Absolutna]  
Автор Polito (сладурана)
Публикувано22.11.06 19:17

По принцип, да. Зависи от качеството и гаранцията на продукта, на пример кантарите на Tanita са едни от най-точните, но не знам дали ги има в България.

Fortune favours the brave

Тема Re: Електронен кантар в сравнение с обикновеннови [re: Polito]  
Автор Absolutna (ядосан)
Публикувано22.11.06 19:29

благодаря ти за отговора, въпреки, че не ми стана съвсем ясно. Ако имаш време би ли ми обяснила повече..... Моят въпрос е дали дават разлика с обикновените стари кантари, а не толкова дали са точни. До преди 5 месеца се мерех с обикновен кантар - един и същи. Сега нямам възможност да се премеря с него или друг обикновен, а два електронни кантара по ред ми отчитат 6-7кг над нормалните ми. Може би съм качила 1-2 кила наистина, но чак пък 6 или 7? Никъде не мога да ги видя да са се залепили и нито една дреха не ми е станала по-тясна. Дори гърдите ми не са мръднали особено, а на тях първо ми се отразява дори и едно килце отгоре.....За това ми хрумна, че може би мерят различно. Какво мислите?

Автор Polito (сладурана)
Публикувано22.11.06 19:57

Днес съм го посветила на писане из форума :-) Не разбирам какво имаш в предвид кантарите да теглят 'различно'. Те теглят по сходен начин (механичен или екетронен) и се различават най-вече по точност. Най-неточните кантари са старите, тоест механичните кантари, на който ти си се теглила ( при тях вариациите може да са дори до 10кг, докато при електронните обикновено са 1-2кг). Очевидно е, че не си напълняла, но как ти се струва варианта просто старият ти кантар да не е бил верен? Тоест да те е теглил с 6-7кг по-лека, отколкото по принцип си. Другият вариант е преди да си се теглила по бельо, а на тези електронните да си се качвала с дрехи, ботуши и т.н. При всички случаи няма смисъл да се притесняваш, щом всички дрехи и части на тялото са си на мястото

Fortune favours the brave

Тема Re: Електронен кантар в сравнение с обикновеннови [re: Polito]  
Автор Absolutna (ядосан)
Публикувано22.11.06 20:00

нали - и аз така мисля:) Значи явно старият е мерел грешно.......няма как да съм ги качила, пък да не се усеща :) благодаря ти и хубава вечер!

Автор fenixxМодератор (scorpio)
Публикувано22.11.06 20:08

Механичните кантари дават по - големи отклонения , защото се влиаят от това на каква повърхност са поставени , докато при електронния отклонението е много по - малко .
и аз като минах от механичен на електронен бях неприятно изненадана че тежа с 3 кг повече .

Тема Re: Електронен кантар в сравнение с обикновеннови [re: fenixx]  
Автор Absolutna (ядосан)
Публикувано22.11.06 20:35

феникс, мерси! точно това се случи и при мен и исках да се уверя, че проблемат не е при мен:) много се радвам, защото си умрях от почуда как може.......явно съм си тежала повече и преди.

Тема Re: Електронен кантар в сравнение с обикновеннови [re: fenixx]  
Автор KatrinKa (aries)
Публикувано22.11.06 21:53

:))) Аз от 7г се меря на един и същи кантар и честно казано доста се ужасявам от мисълта да си купя нов и да ме изкара още повече килограми, отколкото съм в момента.))) Кантара ми си е механичен.)))

Тема Re: Електронен кантар в сравнение с обикновеннови [re: KatrinKa]  
Автор Absolutna (ядосан)
Публикувано23.11.06 12:40

хаха

а представяш ли си да те изкара 6-7кг отогре, както в моя случай?!?!?!:) очите ми станаха на палачинки, а по принцип не съм особено чувствителна на темата:) Мани, стой си с този кантар, да не си луда да го смениш:) Така или иначе това е добър стимул да ме стресне малко и да ги посваля сега тези 6 килца (на думи лесно, на дела ще видим)

Автор KatrinKa (aries)
Публикувано23.11.06 13:33

То аз и сега се мъча с едни 6кг и кантара не ще и да помръдне.)
Хич нямам намерение да го сменям, че иначе ще се ужася.)))

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.