Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:00 09.07.25 
Здравна
   >> Диети
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Self-motivationнови  
Автор SunLight* (раче)
Публикувано29.05.06 13:22

Мили форумки :)
Самомотивацията ми за ОТСЛАБВАНЕ е най-трудното ми нещо на тоя свят. Как пък всичко друго постигам, а т`ва го не мога?! Кажа нещо - правя го. Няма това-онова или не мога. А тва папане ми затрива главицата.. Ееех! Цял живот - почти 28 години, все една и съща история. Направо смешно вече ми става от себе си.
Както и да е.
Отварям тая темичка тук, за да пиша всеки ден (мнооого се надявам), а ако искате и вие да пописвате - похвалки или Критики!!, но това че ще се отчитам пред вас какво съм яла, мисля ще ми подейства достатъчно стимулиращо.
Другата причина е, че след 30 дни имам рожден ден.
Та така, имам някаква идея в главата как да се храня през тези 4 седмици и 2 дни и ще си пиша тук. Т`ва е положението - самовнушението при мене определено играе добра роля - демек, напиша ли го, ще го направя (и то без да хитрувам!)
Ето го и хапването ми за днес:
08.00 - кафе с 1 ч.л. мед
10.30 - 1 средно голям домат (ядох си го вече)
междувременно пия минерална вода, добре че с това нямам проблеми
14.00 - 2 домата - един нормален и един малък - след малкоооо! Като ябълки ще ги хапвам като гледам :)
после ще пия едно кафе, ама тук в офиса го пия без мед1
19.00 - ще си доям 3-те останали у нас домата на салата, ама без нищо

Това е за днес.
Само много ви моля, не ме навиквайте, че яденето е малко. При мен тва е положението - или строго, или никак. Пък и е сезон за плодове, зеленчуци. Та предпочитам така. И да видим каква ще я свърша.
Дано даде ефект целия ми замисъл, но вече съм почти убедена че ЩЕ!
Стискам палци и на всички вас, които се борим всеки ден с това. Не е лека тая работа!

п.п. Разбира се, тия килца дето смятам да ги сваля, няма да успея за тия 4 седмици, но след това вече съм си измислила друг повод, за който да продължа напред (не е морето - там хич не се стряскам, да ви кажа )

Тема Re: Self-motivationнови [re: SunLight*]  
Автор scorpia (®)
Публикувано29.05.06 13:54

поздравления...!!!
здрав дух в здраво тяло - един от постсоциалистическите лозунги, който обаче се самодоказа във времето... и си стана истина...
това, което мога да ти кажа е, че не си единствената в това начинание и съвсем не единствената, която върши нещата през повечето време наопаки...
и аз така - диетувам, пък нарушавам, пък се самонаказвам, пък пак започвам всичко отначало....
ама в случая само едно има значение - това е факта, че резултати има... макар и по-бавно, но са налице...
и нещо друго...!!!
момичета - важното е да не намразим себе си, а да се обичаме дори такива, каквито сме... и въпреки повечкото килограми да се харесваме, за да ни харесват и другите... и да сме здрави !!!!
от мен - успех на всички, които се опитват да променят себе си за добро и най-вече на теб SunLight...!!!
слънчево настроение

Авторzzz (Нерегистриран)
Публикувано29.05.06 16:35

Първо да си жива , здрава и щастлива....
А отностно диетите,почти през целия ми живот...,но това не пречи винаги около мен да са най -хубавите мъже...повярвай ми!!!!

Тема Re: Self-motivationнови [re: zzz]  
Автор SunLight* (раче)
Публикувано30.05.06 12:18

и покрай мен така се случва, zzz, въпреки всичко...
Какъв парадокс, а :))
Всичко най и на теб!

Автор SunLight* (раче)
Публикувано30.05.06 12:23

тъй... продължаваме с отчета, та да не си губя мотивацията. Nevermind дали някой ще ме чете или не
Вчера се поприбрах по-раничко от работа, щото съм доста настинала и ме носеше нещо цял ден. Направих аз 3 домата на салатка и с това се приключи цялата вечеря.
Сложих си 2 с.л. зехтин. в добавка..
А колко вода изпих - леле..

Днес пак стандартната процедура. Като си стана сутрин, правя кафето с меда..
После в офиса към 10.30 - домат отново (имам останали).
Видя се, че втори ден на домати ще карам
Сега към 14.00 пак още един - тоя е бая голям екземпляр - ще хапна..
И пак вода, че друго в тая жега не понасям.
Довечера - салата, ама ще е по-късно - може би към 21.00, щото трябва да ходя на едни съвещания..
Еххх!
Спорна диета и на всички вас, момичета.
До утре

Тема Off topicнови [re: scorpia]  
Автор N-Angel (Nietzschean)
Публикувано30.05.06 12:36

"Здрав дух в здраво тяло" не е постсоциалистически лозунг, а идва от древна Гърция. Свързан е с атлетите и Олимпийските игри. Използва се и в източните практики също.

"Постоянството винаги е в полза на човека."
И-Дзин

Тема Re: Off topicнови [re: N-Angel]  
Автор SunLight* (раче)
Публикувано30.05.06 12:50

ей, верно
учехме някога латински сентенции
мисля
Mens sana in corpore sano
беше?

Тема Re: Off topicнови [re: SunLight*]  
Автор N-Angel (Nietzschean)
Публикувано30.05.06 13:26

Нещо такова, макар че латинският не ми е силна страна, но мисля че дух би трябвало да е spiritus. Но се интересувам от древни цивилизации, като и от източни практики.
Между другото аз отслабнах 20 кг. като станах вегетарианка. От 2 години съм така и единственото месо, което все още ям е риба и морски деликатеси. Така си поддържам килата успешно между 53-55, обаче тук са почитатели на НВД-то и при опит да си кажа моя метод ме нападнаха вкупом и затова млъквам.

"Постоянството винаги е в полза на човека."
И-Дзин

Авторzzz (Нерегистриран)
Публикувано30.05.06 14:18

Hi! Продължавай в същия дух и ще успееш!!!!Аз в началото на май бях 78,сега съм 71 и имаме една цел.Пожелавам ти успех.... .Храня се с много салати,риба и месо (много малко) и много вода мин. 2л.През ден карам вело по мин. 25 мин.Това е чао....

Тема Re: Off topicнови [re: N-Angel]  
Автор SunLight* (раче)
Публикувано30.05.06 14:47

аз с най-голямо удоволствие бих изслушала това, което си постигнала.
И аз рядко ям месо.. Имам периоди по няколко месеца, в които то не ми липсва..
Но пък едва ли ще се откажа съвсем от него..знам ли. По принцип ям само пилешко, риба обичам, но напоследък все по-рядко..
Ако ти е интересно да споделиш, ще се радвам да чуя.
От всеки опит може да се научи нещо полезно, което да се приложи, така мисля аз.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.