Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:30 07.10.25 
Здравна
   >> Диети
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Глад и Гладолечениенови  
Автор Polito (сладурана)
Публикувано17.11.05 00:05

Здравейте, дами (и господа), пуснах тази тема и тук, за да ви уверя, колко е трудно да се спазва гладолечението, колко грешки се допускат при провеждането му и как повечето от нас гладуват неправилно. Като привърженик на този режим ви споделям, че има разлика в това дали го прилагате, както трябва или дали гладувате безразборно на плодове, зеленчуци и т.н.

Гладуването, както каза Cornflake в една съседна тема, се превърна в 'панацея' и извинението 'имам нужда от малко пречистване от токсини, че много съм се задръстила' е направо ужасяващо. Аз съм също от тези, на които им трябваше време (слава богу по-малко от година) за да се образоват в принципите му и да разберат, че то наистина помага за очистване от токсини и наистина има лечебен ефект, но не е най-подходящият начин за отслабване (особено когато се касае за отслабване с по-малко от 15кг).

Продължавам да си гладувам (обикновено по методът на Ковачева) и до ден днешен, но вече си го правя с цел и гледам да спазвам някакви интервали, според това до колко имам нужда от него в момента. Също ежедневно се боря зверски да променя хранителните си навици, които са ми насаждани от дете.

Човек, ако се храни добре няма нужда да провежда 20 дневни лечебно гладуване. Човек, който има малко килограми за сваляне също няма нужда от същото. Човек, който има явни физически неразположения (разбирайте, болести) и наднорено тегло, би се повлиял положително от гореспоменатото. За да не се допускат съществени грешки, или човекът трябва да е наясно с принципите на лечебното гладуване (подчертавам 'лечебно'), или да е под непрекъснати наблюдения от специалист.

С други думи, на човек му трябва диета (хранителен режим за цял живот), за да може да намали теглото си и да го задържи. Каквато и временна диета да спаваме, след спирането й и връщането към старите хранителни навици- всичко се връща двойно и йо-йо ефекта е налице. Да, гладолечението е вид диета, каквато е и ниско-въглехидратната, суровоядството, вегенството и каквото си пожелаете още. Само, че не е приятно да виждаш млади момичета и жени (и мъже) без ни най-малка представа за гладолечението, които правят безумни продължителни гладувания (уж, твърдят те, 20 дневни курсове по метода на Лидия Ковачева), захранват се погрешно и вместо да имат полза- напълняват отново и заболяват. И какво е извинението? Аааа, гладувах по методът на Ковачева, видиш ли, само мъки ми костваше. Това си е чисто доброволно, неразумно и опасно гладуване.

Та, мили момичета и момчета, по-добре не 'гладувайте'. Ако не ви влече гладолечението и принцепите му, не се захващайте, защото често може да объркате пътя. А пътя може да бъде объркан, както съзнателно, така и несъзнателно. Може да разтоварате на плодове по малко, но не прекалявайте. И не забравяйте какво прави хората дебели- бяло брашно, бяла захар, бял лющен ориз, транс мазнини, снаксчета и шоколадчета, полуфабрикати.

Fortune favours the brave

Тема Re: Глад и Гладолечениенови [re: Polito]  
Автор Жrмъц (новак)
Публикувано17.11.05 15:01

Поли, напълно съм съгласна с теб...подкрепям те във всичко, което си написала...аз самата съм стигнала до тези изводи от личен опит, въпреки че съм го и чела, и са ми го и казвали, ама пустата ми тиква не вярва!

Не ми се отваря нова тема, че и без това клубчето се задръства...затова искам, ако нямаш против, тук да попитам какво мислите за тренировките по време на плодолечение?
Моята "история" е следната: Направих почти месец на НВД, но не свалях задоволително, при положение, че и тренирах активно...
Реших да пробвам с нещо, от което ще дръпна малко по-бързо и минах на плодове и чай+мед! Феникс ме посъветва да не го правя, защото ще освирепея от глад, но аз вече бях на 2 ден! И не ми се спираше! На 4-5 ден съгреших със сладолед! Още ми е гузно, защото не ми се ядеше, ама така се стекоха събитията...но на следващия ден продължих пак! Ден по-късно получих някаква стомашна криза...ако изобщо има такова понятие-целият ми корем и стомах ме болеше ужасно и все едно ми се разкъсваха червата! Тогава баба ми ми направи разни препечени филиичици, супици, бульончета...и взе, че ми мина! Но нали съм си упорита и твърдоглава от следващия ден продължих...и днес ми е 3 ден! Това е историята на моето "разкъсано плодолечение"! В събота баба ми става на 75 г. и ще има купон! Не ми се мисли, къде ще се скътавам!

Та, питането ми е какво мислите за тренировките през този режим! Честно да си призная никога не съм била любител на спорта, обаче при НВД всеки ден си тренирах...и не знам, не е възможно да съм си създала навици за 1 месец, но определено тренировките ми липсват!
Днес съм на банани, за да мога да потренирам както преди!

Но какво мислите? Все пак при тренировка изразходвам около 700-800 кал., а сигурно толкова и ям...не ми се припада по улиците! Това последното го казвам, защото съм с ниско кръвно! Глада го прилагам и с цел премахването на един проблем - жлъчна криза, веднъж годишно ми се случва, но всеки път си мисля, че ми е за последно!

Охх, пак много обширно се разговорих...сори, за което!

Тема за Жгмъцнови [re: Жrмъц]  
Автор Polito (сладурана)
Публикувано17.11.05 15:59

Не те съветвам да ядеш банани, по-добре грозде. Ако тренираш усилено, приемай по около 1,200кг плодове дневно (това го казвам в случай, че ядеш по-малко).

Колко килограма имаш да сваляш и колко свали от НВД-то, че е било 'незадоволително' и си се хвърлила да гладуваш?Ще ти дърпам ушите, ей.
Ако наистина би желала да проведеш гладуване с лечебна цел, не трябва да има нещица от сорта на сладоледчета и т.н. Това сама го знаеш, здравето е най-важно, защо по дяволите допълнително си го усложняваш, заради желанието си да отслабнеш (не те упреквам конкретно, май всички допускаме тази грешка).
Направи един двуседмичен (примерно) стриктен курс (до 1кг плодове+лека гиманстика), захрани се за 10 дни и си продължи с НВД и яко тренировки.

Успех и ако имаш въпроси или съмнения- питай.

Тема Re: за Жгмъцнови [re: Polito]  
Автор Жrмъц (новак)
Публикувано17.11.05 16:13

Ох, Поли много си мила! Ми знам ли колко имам да свалям...според мен са 20, но според всички други 10-12, защото по принцип съм с много тежък кокал! Но аз май се впечатлявам повече от цифрите, от колкото от структурата!

С НВД-то за 25 дни (примерно) свалих може би 4-5 кила!
Знам за сладоледчето и всичките покрай него храници, но така се случи!
Сега единствено мисля за съботата...дали мога да си позволя някаква салата-обикновена, без подправки, че все пак празник ще има вкъщи...то и предната вечер съм на рожден ден, ама там ще се оправя!

Аз си карам велоергометър според зависи 30-60 минути, но повече не винаги мога да отделя...не знам за тия "яко тренировки" от къде ще си го откъсна това време! Преди 1-2 седмици, ставах в 5, за да не си изпускам дневната тренировка!

Освен това в началото на декември съм рожденничка...и съм си обещала, че тогава ще си ям торта! Така че може би ще е по-удачно да посъкратя гладуването!?

Ще видим...както дойде, за мен най-важното е, че това е първият толкова дълъг период, през който наистина правя нещо! Това за малкото сладолед или манджичките на баба ми хич не ме безпокои! преди не издържах повече от 2 седмици! А сега от началато на октомври все правя нещо...и съм доволна от себе си...нищо, че още не съм безумно окльощавяла!

Тема Re: за Жгмъцнови [re: Жrмъц]  
Автор Polito (сладурана)
Публикувано17.11.05 16:44

Резултатите, които си постигнала с НВД са напълно реални и чудесни! Повече от това, няма как да стане, ако караш с това темпо за около 3 месеца ще си кукла!Съкрати си гладуването, за да не го нарушиш кофти с тортичката и глезотийките. Можеш в съботата да си позволиш малка салатка или друго нещо мъничко, щом е толкова наложително, въпреки че не е желателно. Само гледай да не е тестено, сладко или прекалено мазно.
Тренировките ти са добре, няма страшно:-)

Тема Re: за Жгмъцнови [re: Polito]  
Автор Жrмъц (новак)
Публикувано17.11.05 17:03

Мерси, Поли! Ще пиша, ако има нещо!

Тема Re: Глад и Гладолечениенови [re: Жrмъц]  
Автор fenixxМодератор (scorpio)
Публикувано18.11.05 11:15

Реших да пробвам с нещо, от което ще дръпна малко по-бързо и минах на плодове и чай+мед! Феникс ме посъветва да не го правя, защото ще освирепея от глад, но аз вече бях на 2 ден! И не ми се спираше! На 4-5 ден съгреших със сладолед! Още ми е гузно, защото не ми се ядеше, ама така се стекоха събитията...но на следващия ден продължих пак! Ден по-късно получих някаква стомашна криза...ако изобщо има такова понятие-целият ми корем и стомах ме болеше ужасно и все едно ми се разкъсваха червата! Тогава баба ми ми направи разни препечени филиичици, супици, бульончета...и взе, че ми мина! Но нали съм си упорита и твърдоглава от следващия ден продължих...и днес ми е 3 ден! Това е историята на моето "разкъсано плодолечение"! В събота баба ми става на 75 г. и ще има купон! Не ми се мисли, къде ще се скътавам!

Добре сама виждаш докъде стигаш на тези плодове - стомашни кризи , тъпчене и го осъзнаваш , но упорито продължаваш ...
И аз допускам доста грешки , но гледам да си вадя поука от тях...
Колко дни смяташ , че ще изкараш преди пак да се наядеш , колко още пъти ще почваш на плодове ....
Направих почти месец на НВД, но не свалях задоволително, при положение, че и тренирах активно...

Я гледай ти - цял месец , а не три дни - нали виждаш разликата - на единият режим се учиш как да се храниш правилно , а на другият как да гладуваш ... та помисли кое от двете искаш да усъвършенстваш - гладуването или правилното хранене ...
Та, питането ми е какво мислите за тренировките през този режим! Честно да си призная никога не съм била любител на спорта, обаче при НВД всеки ден си тренирах...и не знам, не е възможно да съм си създала навици за 1 месец, но определено тренировките ми липсват!
Откъде сили да тренираш ... на плодове ... колко ли ще изкараш с глад и тренировки ... ?!?

Днес съм на банани, за да мога да потренирам както преди!
Същите калории от тези банани , колко по - добре могат да се заместят с две салатки и пиле ... ама ти си знаеш !
И ще имаш енергия и за тренировки !

Имам една приятелка - познаваме се с нея от години и двете последните години напълняхме доста .
Все започвахме заедно на плодове , през седмица през две и ни е хоп на диета .
Даже имахме успехи ... ауу каква радост ... тя успя предишното лято почти да отслабне - свали към 16 кг - но какво разочарования отново си ги върна .
И аз така - свалих веднъж на плодове към 30 кила и хоп след време пак се търкалях нещастна покрай витрините с красиви рокли и полички ...
Та така ... в един щастлив ден 17 март 2005 най - накрая след , като бях стигнала предела на мойте кила имах два варианта или да ме вземат в кланницата или да мина на диета.
Ясно , че абсолютно отказвах това да мина на плодове .... все пак бях видяла ефекта от тях ... 0 !
И реши моя милост , че ще се образова на тема диети и правилно хранене ...
То не бяха форуми , то не бяха сайтове ...
И какво научих .... научих за НВД , научих за протеини , мазнинки и въглехидрати ... разбрах защо дебелея , от какво слабея ...
И колко бях изненадана , когато почнах диетата и вместо поредната ябълка на обяд имах представете си бутче със салата от близо половин килограм .... добре звучи.
Научих се що годе на нови навици ...
Изненада - аз мързелът успях даже да почна да тренирам ...
И чудо - свалих много - и още по - голямото чудо е , че от август месец си пазя килата с кратки варирания и то от глупост човешка ... но в момента работя по въпроса !
А какво става с моята приятелка ... ами нищо ... от март ме гледа как слабея пред очите й ... отначалото помисли , че ще е нещо временно ... ще си върна всичко.
После започна да се мъчи с диети , защото нали се сещате как се депресира като гледа , че аз успявам , а тя не ...
Започвала е от март на плодове сигурно поне 20 пъти ... ефект ... еми момичето още е същите кила , които и март месец , а аз с 47 по - малко .
Какво да си говорим ... то делата говорят сами по - себе си .
Сега и тя се е решила след толкова време , че ще зареже плодовете ... ЕВРИКА!
Остава и да е сериозна и много скоро ще си менкаме отново дрешките , както преди !
Затова момичета имате два варианта
1. Вечно почвате на плодове - проваляте се - стоите си дебели - отново почвате на плодове
2.Почвате да се храните ( в никакъв случай не съм вманиачена на тема НВД - ако не ви понася месото - може да е каквото и друго хранене - в нормални количества и до определени калории с предимно здравословна и естествена храна - та било това и картофи ако щете ) и остлабвате бавно и постепенно - и си оставате слаби.
Решението е ваше - или като мене ще се мъчите неопределен брой години ( мисля , че са около 10 - почнах на 13 с диетите ) или ще го направите за няколко месеца и ще забравите как е било възможно да се побирате в размер ХХел !

Има две житейски правила: 1.Не се тревожи за дреболии. 2.Всички неща са дреболии.

Редактирано от fenixx на 18.11.05 16:36.

Тема Re: Глад и Гладолечениенови [re: fenixx]  
Автор Polito (сладурана)
Публикувано18.11.05 14:38

Именно, за това говорех и аз- неосъзнатото гладуване. 'Щото, ако не си запознат и незнаеш какво правиш, и цял живот може да гладуваш-качваш-сваляш. Ако си запознат и се интересуваш от храненето като цяло, ще стане като мен- свалих около 10кг от Април месец насам, не съм качила нищо, но през времето, в което не съм гладувала по системата на Ковачева не съм яла тортички и шоколадчетаЕ, с малки изключения (те са за друга тема)Интересувам се и от НВД-та, все пак всички разбрахме, че от въглехидрати се пълнее и че мазнините са полезни (общо казано).

За това, както споменах по-горе, не се занимавайте с гладувания, намалете си 'лошите' въглехидрати за сметка на 'добрите' мазнини и се радвайте на живота:-)

Тема Re: Глад и Гладолечениенови [re: Polito]  
Автор Dragonesss (Драконка)
Публикувано18.11.05 15:25

Да - важно е отношението към храната, то се възпитава от най-ранна възраст в семейството. По отношение на гладолечението нямам вашия опит, защото не съм била само на плодове и чай, но плодовете са 60% от храненето ми. Те спомагат за регулиране обмяната на веществата. А храните, които способстват натрупванията са сладкишите и неправилно комбинираните сготвени гозбици. НВД изглежда работи, хех и аз почти го спазвам, като изключвам месото,рибата и яйцата от него. Залагам на салатките,плодовете,млечните продукти и ядките. Ако успеете да замените сладкишите с плодове ще имате невероятен успех. Трябва да бъдете наясно откъде и как сте натрупали излишните кг-ми.

time takes time :)

Тема Re: Глад и Гладолечениенови [re: fenixx]  
Автор Жrмъц (новак)
Публикувано18.11.05 15:30

Фениксче, не знам как, но винаги си успявала да ми промиеш мозъка! Аз не съм привърженичка на драстичните диети, въпреки че май точно това правя! Но аз съм писала много пъти...тия 5 кила от НВД ги свалих още първата седмица и от тогава нито грам! Затова исках да се заредя с повече, воля...смъквайки нещо повече!

Ще си довърша и днес плодовете, защото съм ги започнала...ще направя една малка захранка и след това продължавам с НВД!

Винаги съм казвала колко ти се възхищавам...особено благородно ти завиждам за това, че сваляше повече от 10 кг. на месец...то не ми е мечта, ами не знам какво...

Поздрави!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.