Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:02 12.11.25 
Здравна
   >> Диети
*Кратък преглед

Тема Кълноветенови  
АвторKpaтyнчe (Нерегистриран)
Публикувано08.04.06 19:55



Ей някой от вас прави ли си кълнове вкъщи?Споделете как точно слагате семенцата ,че да покълнат?МНого са полезни и вкусни



Тема Re: Кълноветенови [re: Kpaтyнчe]  
Автор Юнoнa (непознат )
Публикувано09.04.06 14:01



Много обичам кълнове и от известно време си ги приготвям у дома. Лесно е - измивам семената (зърната) и ги накисвам за около 8-12 часа във вода. Отцеждам ги, измивам ги отново и ги поставям в съд на пласт, дебел около 1 пръст. Слагам ги на тъмно. През следващите 3-4 дни ги изплаквам по два пъти на ден. До 4-тия ден покълват. После могат да се запазят още 2-3 дни в хладилник.
Има и специални уреди за покълване, но не съм ги ползвала и нямам впечатления от тях.



Тема Re: Кълноветенови [re: Юнoнa]  
АвторKpaтyнчe (Нерегистриран)
Публикувано09.04.06 18:02



Благодаря много.Аз само се чудя,защото ти казваш на тъмно,а вчера ми казаха да ги сложа на светло в навлажнен памук.Така че сложих и по двата начина и сега ше чакам да видим кои ще покълнат:)) хихи



Тема Re: Кълновете [re: Юнoнa]  
Автор Rosa_belle (тиха вода)
Публикувано09.04.06 21:42



Как се консумират кълновете? Аз веднъж съм яла като добавка към зелева салата и честно казано не съм очарована. Явно не знам как да ги консумирам ...

Обичам да обичам.


Тема Re: Кълноветенови [re: Rosa_belle]  
Автор Юнoнa (непознат )
Публикувано12.04.06 17:57



Аз добавям кълнове към мюслито сутрин, както и в състава на различни салати, например: бланширан и изстуден спанак и кълнове от слънчоглед с дресинг от лимонов сок и зехтин; маруля, краставица, лук и кълнове по избор; соеви кълнове и настърган морков; маруля, авокадо, парченца пушена или маринована сьомга и соеви кълнове и какви ли не още комбинации. Въпрос на въображение...




*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.