|
|
|
Тема
|
Кълновете
|
|
| Автор | Kpaтyнчe (Нерегистриран) |
| Публикувано | 08.04.06 19:55 |
|
|
Ей някой от вас прави ли си кълнове вкъщи?Споделете как точно слагате семенцата ,че да покълнат? МНого са полезни и вкусни
| |
|
|
|
Много обичам кълнове и от известно време си ги приготвям у дома. Лесно е - измивам семената (зърната) и ги накисвам за около 8-12 часа във вода. Отцеждам ги, измивам ги отново и ги поставям в съд на пласт, дебел около 1 пръст. Слагам ги на тъмно. През следващите 3-4 дни ги изплаквам по два пъти на ден. До 4-тия ден покълват. После могат да се запазят още 2-3 дни в хладилник.
Има и специални уреди за покълване, но не съм ги ползвала и нямам впечатления от тях.
| |
|
Тема
|
Re: Кълновете
[re: Юнoнa]
|
|
| Автор | Kpaтyнчe (Нерегистриран) |
| Публикувано | 09.04.06 18:02 |
|
|
Благодаря много.Аз само се чудя,защото ти казваш на тъмно,а вчера ми казаха да ги сложа на светло в навлажнен памук.Така че сложих и по двата начина и сега ше чакам да видим кои ще покълнат:)) хихи
| |
|
|
|
Как се консумират кълновете? Аз веднъж съм яла като добавка към зелева салата и честно казано не съм очарована. Явно не знам как да ги консумирам ...
Обичам да обичам.
| |
|
|
|
Аз добавям кълнове към мюслито сутрин, както и в състава на различни салати, например: бланширан и изстуден спанак и кълнове от слънчоглед с дресинг от лимонов сок и зехтин; маруля, краставица, лук и кълнове по избор; соеви кълнове и настърган морков; маруля, авокадо, парченца пушена или маринована сьомга и соеви кълнове и какви ли не още комбинации. Въпрос на въображение...
| |
|
|
|
|