Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:50 16.07.25 
Здравна
   >> Диети
*Кратък преглед

Тема Пшенични трицинови  
Автор fenixxМодератор (scorpio)
Публикувано09.11.05 11:35

Момичета вече съвсем се обърках , не мога да намеря някакви свястни стойности на пшеничните трици на въглехидрати , мазнини и протеини.
Прецаках се сутринта и ядох от тях вместо ленено семе и сега незнам как да ги сметна.
Такима глупости намирам , че едва ли са верни !

Има две житейски правила: 1.Не се тревожи за дреболии. 2.Всички неща са дреболии.

Тема Re: Пшенични трицинови [re: fenixx]  
Автор Cornflake (girl)
Публикувано09.11.05 11:44

я по-добре се успокой за начало
аз мисля, че триците въобще не трябва да ги броиш, защото не се усвояват, а само минават през червата и ги раздвижват. те са само фибри.

АвторLora (Нерегистриран)
Публикувано09.11.05 11:49

на мойте пшеничени трици пише
Белтъчини Мазнини Въглех калории
Пшенични трици 15,00 4,25 64,00 216,00
надявам се да ти върши работа

Автор EBA (ПростоЖена)
Публикувано09.11.05 13:25

Извинявай,би ли написала нещо повече за пшеничните трици-с какво ги ядеш,за какво са полезни и т.н.Благодаря предварително.

Тема Re: Пшенични трицинови [re: EBA]  
Публикувано09.11.05 13:37

Досега не бях ги яла , но си взех защото са добре за перисталтиката .
Ето какво пише на кутията :

Пшеничните трици са напълно естествен продукт богат на витамини и баластни вещества.Спомагат за доброто функциониране на стомаха , благопрятстват перисталтиката.
Източник на естествени антиоксиданти и увеличават детоксикационните сили на тялото.
Редовното им приемане води до общо укрепване на защитните функции на организма.Създават чуство за ситост и са здравословно средство за подържане на вашата фигура и красива кожа !

Но няма дадени въглехидратите , а само че са 140 калории за 100 грама !

Има две житейски правила: 1.Не се тревожи за дреболии. 2.Всички неща са дреболии.

Тема Re: Пшенични трици [re: fenixx]  
Автор gal (oxygen)
Публикувано10.11.05 12:24

Феникс,
заповядай:)

Фибрите са доста, но ще трябва да хапваш по поне 30-40 грама ако очакваш да ти подействат на перисталтиката. Не забравяй че водата е много много важна също.
Аз много ползвам трици за печене, с тях си замествам всякакви зърнени неща.
Лененото семе е супер но там има проблеми с дозирането, нали си спомняш че го коментирахме скоро.
поздрави:)

Редактирано от gal на 10.11.05 12:26.

Тема Re: Пшенични трицинови [re: gal]  
Авторtortichka (Нерегистриран)
Публикувано10.11.05 15:29

какъв е оптималния дневен прием на ленено семе? И как е най добре да се приема - във вода , в мляко или сухо? Благодаря ви предварително!

Тема Re: Пшенични трицинови [re: tortichka]  
Публикувано10.11.05 22:02

Смляно в мелничка за кафе - иначе не се усвоява !
Добре върви с кисело мляко !
Оптимално незнам колко е добре - но към две чаени лъжички мисля , че са достатъчни за коремчето !

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.