|
Тема
|
Пшенични трици
|
|
Автор |
fenixx (scorpio) |
Публикувано | 09.11.05 11:35 |
|
Момичета вече съвсем се обърках , не мога да намеря някакви свястни стойности на пшеничните трици на въглехидрати , мазнини и протеини.
Прецаках се сутринта и ядох от тях вместо ленено семе и сега незнам как да ги сметна.
Такима глупости намирам , че едва ли са верни !
Има две житейски правила: 1.Не се тревожи за дреболии. 2.Всички неща са дреболии.
| |
|
я по-добре се успокой за начало
аз мисля, че триците въобще не трябва да ги броиш, защото не се усвояват, а само минават през червата и ги раздвижват. те са само фибри.
| |
Тема
|
Re: Пшенични трици
[re: fenixx]
|
|
Автор | Lora (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.11.05 11:49 |
|
на мойте пшеничени трици пише
Белтъчини Мазнини Въглех калории
Пшенични трици 15,00 4,25 64,00 216,00
надявам се да ти върши работа
| |
Тема
|
|
|
Автор |
EBA (ПростоЖена) |
Публикувано | 09.11.05 13:25 |
|
Извинявай,би ли написала нещо повече за пшеничните трици-с какво ги ядеш,за какво са полезни и т.н.Благодаря предварително.
| |
Тема
|
[re: EBA]
|
|
Автор |
fenixx (scorpio) |
Публикувано | 09.11.05 13:37 |
|
Досега не бях ги яла , но си взех защото са добре за перисталтиката .
Ето какво пише на кутията :
Пшеничните трици са напълно естествен продукт богат на витамини и баластни вещества.Спомагат за доброто функциониране на стомаха , благопрятстват перисталтиката.
Източник на естествени антиоксиданти и увеличават детоксикационните сили на тялото.
Редовното им приемане води до общо укрепване на защитните функции на организма.Създават чуство за ситост и са здравословно средство за подържане на вашата фигура и красива кожа !
Но няма дадени въглехидратите , а само че са 140 калории за 100 грама !
Има две житейски правила: 1.Не се тревожи за дреболии. 2.Всички неща са дреболии.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
gal (oxygen) |
Публикувано | 10.11.05 12:24 |
|
Феникс,
заповядай:)
Фибрите са доста, но ще трябва да хапваш по поне 30-40 грама ако очакваш да ти подействат на перисталтиката. Не забравяй че водата е много много важна също.
Аз много ползвам трици за печене, с тях си замествам всякакви зърнени неща.
Лененото семе е супер но там има проблеми с дозирането, нали си спомняш че го коментирахме скоро.
поздрави:)
Редактирано от gal на 10.11.05 12:26.
| |
Тема
|
[re: gal]
|
|
Автор | tortichka (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.11.05 15:29 |
|
какъв е оптималния дневен прием на ленено семе? И как е най добре да се приема - във вода , в мляко или сухо? Благодаря ви предварително!
| |
|
Смляно в мелничка за кафе - иначе не се усвоява !
Добре върви с кисело мляко !
Оптимално незнам колко е добре - но към две чаени лъжички мисля , че са достатъчни за коремчето !
| |
|
|
|
|