Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:51 13.07.25 
Здравна
   >> Диети
*Кратък преглед

Тема Движенито!нови  
Автор Roumen (Технократ)
Публикувано20.10.05 15:35

Абе девойки, тези диети ми звучат толкова нереалистично, колкото и гаданията на врачка - също запазен периметър на интерес за жените. Не се засягайте, просто явно мъжете мислим различно.

Както и да е. Аз също имам проблеми с теглото, затова и влязох тук. Но аз поне знам как съм си качил килограмите - не от повече ядене, а от абсолютно заседнал живот. Навсякъде с кола, работа на бюро, дълги пътувания - пак седнал зад волана, в останалото време легнал с книга или пред PC-то. Особено пък за PC-то - смятам че е убиец на добрата фигура, колкото и малко да се яде. Откакто го имам и у дома - резултата е направо печален.

Съмнявам се в трайният ефект на диетите. След това килограмите се връщат. Веднъж пробвах с диета, измислена от мен - най вече краставици, домати и сирене. Два месеца - всеки ден се теглех и всеки ден се радвах на резултата. Спрях и всичко се върна.

Преди години бях сервитьор в Кипър. Храната беше в изобилие, много вкусна и се тъпчех колкото мога. В същото време работата беше адски много - хвърчиш, хвърчиш с таблата в горещият и влажен климат, много километри на ден и потта се лее от теб. Забравяш какво означава думата стол. Време да пушиш цигара - абсурд! Резултата - трайни за дълго време 68 кг, което си е повече от идеално за мъж 170 см.

Така че аз вярвам, че повече движение и пролята пот е много по добре от разни фантазирани диети.

P.S.: У дома съм се оборудвал с моторна бягаща пътека, в мазата ми събира прах чудесен нов и скъп велосипед но чакам да ми се развали PC-то за да намеря време и за тях

Тема Re: Движенито!нови [re: Roumen]  
Авторe (Нерегистриран)
Публикувано20.10.05 16:02

Подозирам, че просто не ти е приятна идеята за хранителни режими, ограничаване...
За всекиго има по нещо!
Но от опит знам, че за да отслабне, освен разбира се физическо натоварване е необходим и хранителен режим. Някои се спират на по-драстични режими и да, ако не положим усилия и самодисциплина килограмите се възвръщат. Всъщност така е и при останалите режими - ако извесно време сваляш и се върнеш към старите навици и резултатът няма да закъснее. Така, че в малка, или голяма степен ние винаги трбва да се ограничаваме, за да се предпазим.Само с движение- ако приемаш много калории, ще ти е необходимо много движение, че освен да ги изгориш, да изгориш и в повече, за да отслабваш.
Желая ти успех, ако си взел решение.
.

Автор KapyHa (непознат )
Публикувано20.10.05 16:07

съгласна съм!!! в началото на следването си нямах пари нито за такси, нито много често за градски транспорт и на всякъде ходих пеш:) което си беше десетки километри пеш по слаб период от тогава н съм имала, при положение, че ядох все евтини и некачествени храни- въглехидрати. е черен хляб,кис. мляко и ябълки, но и картофи, понякога шоколад, вафли за закуска...изобщо бедняшка диета, от която се затлъстявало- бях 52 кг. сега ходя на плуване 2 пъти седмично и 2 пъти седмично на фитнес , храня се здравословно, но още съм далече от онази форма:)

Тема Re: Движенито!нови [re: KapyHa]  
Автор Roumen (Технократ)
Публикувано20.10.05 16:24

Да, права си, КаруНа, но име и още един фактор, за който не споменах - годинките :) Когато човек е под 25 например му е много по лесно да се движи, да си поддържа формата, а и организма не трупа резерви. Сега съм на 37 - ами в момента ми е кошмарна идеята да отида пеша на кафе на 5 минути от дома ми! Сигурно като сваля малко тегло - няма да е така, надявам се :)

"е", също си права за ограничаването с храната, но това зависи доколко се движиш, така мисля. Малко движение - повече ограничаване и обратното. Стреса също бързо сваля тегло - например любовна мъка, някакви неприятности и т.н, но все пак не е най добрият начин :)
Някои казват, че активен секс много свалял теглото. Май при мъжете не е така, защото после искаме нещо сладичко - поне 1 цял шоколад...:)

Автор Wildberry (bitter)
Публикувано20.10.05 21:24

Абе това за секса, много хора го твърдят, но нещо нямам вяра аз....

Карам велоергометър по 40 минути на ден , като увеличавам постепенно степента до 5-та (с 8 степени е), ако го карам на 1-ва мога и 90 минути да карам , но не знам кое е най-добре... Бях три дни на прочистваща гроздова диета, сега включих зеленчуци... И к'во - 2 килца надолу, които естествено са само вода... Не искам драстично бързо отслабване, но толкова дебела никога не съм била през живота си и просто не мога да повярвам, че това съм аз...
Днес извървях 4 км пеша и установих колко съм обездвижена - краката ми окапаха...
Нещо се отплеснах, извинете, имах нужда да споделя...

Empta dolore docet experientia..

Тема Re: Движенито! [re: Roumen]  
Автор Puhka (мечтателка)
Публикувано04.11.05 13:16

Здравейте !

Ще съм Ви много благодарна да кажете каква марка е велоергометъра, че искам да си намеря,
а не съм запозната кои са добри и кои - не.

Поздрави и успехи в раздвижването

Автор slunchice ()
Публикувано04.11.05 13:56

Ще ти кажа нещо за мъжете на твоите и повече години - няма да успееш да влезеш във форма без сериозен хранителен режим, особено ако си с голямо наднормено тегло. При отслабването нещата стоят така - първо отслабваш до килограми, при които като се движиш няма да получиш инфаркт. Второ започваш раздвижване - леки упражнения, които да укрепят атрофиралата ти мускулатура, а тя атрофира при свалянето на много килограми и чак тогава можеш да се хвърлиш в активния спорт. Активното спортуване служи за подържане на формата и са изчистването на някой и друг излишен килограм.
Никой диетолог не препоръчва активно движение при хора със свръх тегло, защото това би ги убило.

Тема Re: Движенито!нови [re: Puhka]  
Автор ambiciranata (havana)
Публикувано04.11.05 17:20

Според мен най-добрите са КЕTTLERУспех

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.