Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:32 16.07.25 
Здравна
   >> Диети
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Прилошаване...и още въпроси при БВД!?нови  
АвторL. (Нерегистриран)
Публикувано16.10.05 13:02

То не знам до колко може и БВД да с нарече това, защото се придържам към режим, разбран от тук-от там...
Та, храня се само със салати-домати, краставици, марули, лук, зеле и моркови (това са зеленчуците...не ги употребявам наведнъж всичките) и пилешко месо-шишчета, пържолки и т.н.! Естествено и много вода, но за нея нали няма проблем...
Но както обикновено, когато спазвам подобен режим-започва да ми прилошава! Интересуваме дали мога да пия разтворими витамини? Или какво друго мога да си взема, че да не припадна някъде!?
Добри ли са храните, които консумирам? Защото разбрах, че морковите не били много препоръчителни, пък аз обожавам такава салатка!
Кое от тези неща да спра...и имали нещо да добавя?
Как стои въпросът с тренировките? 30-40 мин. велоергометър + 10-15 мин. упражнения за коремната област добре ли са?

Приемам и други съвети...какво да правя и какво не...

Предварително мерси!

Тема Re: Прилошаване...и още въпроси при БВД!?нови [re: L.]  
Автор fenixxМодератор (scorpio)
Публикувано16.10.05 18:44

Менюто което описваш е НВД ( ниско въглехидратна диета ) - диета като БВД ( без въглехидратна ) ще ти е трудно да направиш , защото единствените храни които нямат въглехидрати са месата - тоест трябва да ядеш само месо .
Във всичко друго - най - вече в плодовете и зеленчуците има въглехидрати.
Причини да ти прилошава има няколко , които аз забелязвам - може да има и още :
1.Ядеш прекалено малко калории - не ми казвай , че с две салати и някакво шишче достигаш така нужният минимум от 1200 кал !
2.Липсват ти цели групи храни - къде са млечните - сирене , яйца , извара , мляко - защо не ги хапнаваш ? - те са позволени при НВД и са облекчение - не ти се налага да ядеш едно и също !
3. Хапвай ядки - в малки количества те са вместими в НВД !
4.Вземи си Ескимо 3 .
5.Витамини не ти трябват - те по естествен път се изкарват от организма и общо взето нямат никакъв ефект !
6.Тренировката може да ти е в повече - ако досега не си тренирала и издведнъж освен , че си намалила драстично калориите започнеш и да тренираш е нормално в един момент да се чустваш изтощена !

Има две житейски правила: 1.Не се тревожи за дреболии. 2.Всички неща са дреболии.

Тема Re: Прилошаване...и още въпроси при БВД!?нови [re: fenixx]  
АвторL. (Нерегистриран)
Публикувано16.10.05 19:37

Здравей, благодаря ти за отговора...
Една моя позната отслабна с 20 кг. за 2.5 месеца, на 54 години е, яла е само салати и месце! Определено килограмите й не бяха свръх, свръх много, че да е толкова нормално да отслабне толкова много за кратък период, а и предвид възрастта й...затова се навих, ще я разпитам утре, дали е хапвала и нещо друго, но ако съм я разбрала правилно последния път-май не!
Ще увелича храната, въпреки че и сега не се ограничавам!
По принцип съм алергична към яйца, затова ги ям много, ама много рядко...сирене и кашкавал не обичам...значи ще се ориентирам към киселото мляко (от време на време-може ли да е в по-висока масленост?)!

Какво е Ескимо 3? Правя асоциация със сладолед...но може и да е защото съм гладна!

А за тренировката...аз си въртя велоергометъра от време на време пак за по толкова време, но определено за всеки ден не се е случвало...ще намаля тренировката-ще я увеличавам постепенно...

Поставила съм си за цел едни килограмки да стигна, за месец и половина и трябва този път да се справя! Единственото, което след толкова години разбрах, е че с глад нищо не става! Всъщност става, но за кратко...поне при мен е така...не, че за моите 20 години имам кой знае какъв опит...но се надявам, че е достатъчен, за да си постигна целите ТОЗИ ПЪТ!

Стискайте ми палци!

Автор fenixxМодератор (scorpio)
Публикувано16.10.05 21:40

хаха разсмя ме - Ескимо 3 е марка рибено масло , води се за най - доброто в България !

За да разбереш повече за този начин на хранене разгледай това !
Ако имаш други въпроси - насреща съм !

Има две житейски правила: 1.Не се тревожи за дреболии. 2.Всички неща са дреболии.

Авторmucunka (Нерегистриран)
Публикувано17.10.05 12:05

привет:) и аз спазвах БВД, даже на два пъти и спокойно мога да кажа,че това е единствената диета/или начин на хранене/, която ми помогна да отслабна. хапвай не само пиле,а и риба и др.месце щом не обичаш яйца. не те съветвам да наблягаш на морковите заради въглехидратите, е,това не значи че трябва да ги изключиш от храненето съвсем!аз лично съм привърженик на БВД,защото се оказва,че начина ми на хранене наподобява НВД, а и май качвам и от млечните! желая ти успех/впрочем,сигурна съм че ще го постигнеш/

Тема Re: Прилошаване...и още въпроси при БВД!?нови [re: mucunka]  
АвторL. (Нерегистриран)
Публикувано18.10.05 19:56

Сърдечни благодарности на mucunka и fenixx за подкрепата...Пиша само , за да кажа че продължавам, не се отказвам, въпреки че не бих отказала нещо сладичко!
Единственото, за което може би ще ме смъмрите е, че вчера, а и днес няма да тренирам...но това е защото ме е налегнал гадния грип! Много ме болят мускулите и ставите, почти не мога да говоря-грача като сврака, носът ми е качетвено запушен...но да не го обръщам на клуб Медицина! Все пак ще дам всичко от себе си да направя една малка тренировка, колкото да не бъда без хич!
И последно само да питам, мога ли да пия чай, без мед естествено...защото цял ден го карам на топла вода и май няма ефект!
Млечни, все още не консумирам...

Авторtwety (Нерегистриран)
Публикувано19.10.05 09:25

Три пъти съм била на тъй наречената безвъглехидратна диета,но пиех и витамини,в диетата пише,че е задължително.купи си и ти -ще се почувстваш много по-добре.Успех!

Авторmucunka (Нерегистриран)
Публикувано19.10.05 09:59

привет:))разбира се, че може да пиеш чай!стискам ти палци да издържиш,защото знам колко е гадно да спазваш някакъв режим като си болен!

Тема Re: Прилошаване...и още въпроси при БВД!?нови [re: twety]  
Автор sisi_7O (непознат )
Публикувано24.10.05 16:29

Искам да попитам малко нахално като си била три пъти на тази диета имаше ли ефект? Аз съм отскоро и съм само на месо и зеленчуци , предимно салата от зеле и моркови. Не правя гимнастика, защото просто не ми остава време. Не че трябва да се обяснявам и т.н.

Тема Re: Прилошаване...и още въпроси при БВД!?нови [re: sisi_7O]  
Авторtwety (Нерегистриран)
Публикувано25.10.05 10:21

Имаше,но първите два пъти веднага след 26дни започвах да се храня по стария начин и до 3-4 месеца си връщах кг,но след третия път(беше в края на юли)се опитвам да се храня разделно,не ям толкова сладко и тестено,та до сега не съм напълняла,дайе саъм свалила още два кг.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.