Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:07 09.07.25 
Здравна
   >> Диети
*Кратък преглед

Тема Здравейте и от мене, вече реших!нови  
АвторTaнЖO8 (Нерегистриран)
Публикувано04.08.05 14:48

Така...Ето я и поредната история за борба с килограмите, не много жестока или сърцераздирателна, но...моята история.
Аз съм на 19, висока съм 169-170см (различно ме изкарват, обикновено закръглям на 170). Тежа 64кг и се целя в 55. Иска ми се да успея да ги постигна до края на септември, когато е и рождения ми ден, това да ми е един от подаръците. Знам си, че тялото ми пак ще се нагоди към 57, май това му е оптималното тегло, ама аз да ги докарам до 55, пък ще видим.
Как ги натрупах тия килца отгоре...Бях много кльощаво дете, ама винаги съм обичала сладко и особено шоколад. В началото на пубертета започнах да се тъпча с каквото ми попадне и нашите ме предупреждаваха, ама кой да слуша. Не съм се теглила често, помня само, че през лятото на 2000 (била съм на 14), тежах 63, но бях и по-ниска. Съвсем неочаквано отслабнах 2 години по-късно, по време на една екскурзия просто загубих апетит тотално и се върнах 56 килограма. Когато започнах да се храня нормално, качих 1 и станах 57, което ме устройваше идеално. После обаче си намерих приятел, който много обича да си похапва junk food и покрай него изядох безумно количество шоколад, сладолед, дюнери, сладки, бургери...абе, не е истина. За едно лято качих до 65.
Успях да сваля 64 и съм се забила там. Кошмар. Ще кажете, че 8-9 кг не са толкова много, обаче аз не мога да мръдна от тия килограми, или ако мръдна, най-малкото нещо, което изям, се връща пак двойно. Знам, че тялото ми не ги иска тия килограми, най-добре се чувствах, когато бях 57, и вече не знам какво да направя. Писна ми. Всички ми обясняват, че съм закръглена, ама аз съм нещо повече от закръглена и ако продължавам така, ще стана направо дебела.
какъв ми е основният проблем (той не че е един)? Знам, че НВД действа, но аз не мога без въглехидрати, и то получени точно от сладко, картофи, ориз, плодове...Става ми лошо - и физически, и психически. До обед издържам, но следобед е някакъв кошмар. Освен това имам и проблеми с мотивацията - онези, които имат повече кг за сваляне, свалят по-бързо и поне виждат някакъв ефект. Докато аз, каквото и да правя, не мърдам и това си е, което ме обезсърчава още повече и резултатът е плачевен. Другото, което е, е че не мога да правя коремни преси, поради една операция, която претърпях (т. е. няколко) на опашната кост. На фитнес не съм ходила, а и нямам с кого. Иначе желание имам, но ме е срам ужасно много, защото съм плачевна картинка.
Ами да...това е, обобщавам: 19г, 170см, 64кг. Цел: 55-56кг. до 30.09.2006 (може и по-късно да е, просто искам да видя, че наистина свалям, дори и 60 да съм тогава, пак ще се радвам.). Проблеми: въглехидратите и фитнеса. Положително нещо: движа се много, постоянно (само че ефект не виждам).

Ако имате идеи за това какво мога да направя, за да видя някакъв резултат, споделяйте. Ще съм ви благодарна.

Благодаря ви за търпението и за помощта. Всички сте ми вдъхновение, особено Феникс (попрочетох темите, преди да почна да пиша).
Слънчев ден, въпреки облаците навън!

Тема Re: Здравейте и от мене, вече реших!нови [re: TaнЖO8]  
Авторdragonesss (Нерегистриран)
Публикувано04.08.05 15:00

Ако искаш ми кажи какви храни харесваш, без сладкиши, тестени и картофи, остави и-мейл и ще се опитам да съставя примерно меню. Хех и аз съм убедена че НВД-то действа, но не обичам месо и без плодове не мога, обожавам и млякото, най-много за 1 седмица мога да се жертвам, да пробвам.

Автор _anonymous_ (тежко болни)
Публикувано04.08.05 15:15

Следобедното желание за сладко е разпространено явление :) И аз като тебе не мога без въглехидрати, не е проблем, те изобщо не са ти враг, стига да си общувате разумно... поне така мисля. Лошото е, че аз май не мога да говоря за разумно, защото моите въглехидрати май са предимно в течно състояние с един или друг градус а те не са най-добрия вариант със сигурност. Обаче съм убедена, че тук имаше хора, които знаеха доста по-точно от мене разликите между простите и сложните въглехидрати и кои храни какво съдържат, и как точно влияеха белтъчините и фибрите на усещането за глад, по-точно защо... абе... Информацията я има, приканвам който разполага с нея да я даде :) а и ти можеш да потърсиш което не ти е ясно. А, а на картофите не им бели кората (стига да не са започнали да позеленяват, тогава лошо), в нея има полезни работи :)

Тема Re: Здравейте и от мене, вече реших!нови [re: dragonesss]  
АвторTaнЖO8 (Нерегистриран)
Публикувано04.08.05 15:25

То без сладкиши и картофки - варени и пържени....аз ще освирепея и накрая ще изям някого, ама дай да опитаме наистина.
По-лесно ми е да ти кажа какво не обичам - риба, рибни изделия и тлъсти меса. Също не обичам спанак, коприва, лапад, ама то вече и няма :)
Салати, плодове и зеленчуци обожавам (домати, краставици, зеле, моркови, картофи, гъби, ориз, ябълки, праскови, диня, пъпеш, ягоди, мандарини, портокали...уф...абе, всичко без череши), пия много вода, алкохол си позволявам много, много, ама много рядко. Да кажем 2 бири в месеца (и то ако е лято). Обичам много кашкавал, сиренце (ама съвсем обезсолено, сол не ям въобще), хапвам и кисело мляко, но не често...А, да, водя пия като откачена, чак дядо ми си мислеше, че съм диабетичка.
Сутрин мога да си закусвам нормално, няма проблем, вечер също хапвам вкъщи, но тъй като лятото работя, обядът трябва да е нещо, което да мога да си нося навън и да не плеска много .
Мейлът ми е tangier_sun@yahoo.com
Ще бъда благодарна на всички ви!

Авторtwety (Нерегистриран)
Публикувано04.08.05 16:10

Като четох това,което си написала все едно аз съм го писала,само че аз съм на 29год и проблема ми е от 2год насам-след като заминах да йивея в чужбина.Бях 26 на БВД и отслабнах до 58кг.Сега съм 59кг,но толкова ме е страх да не напълнея,че ужас!!!Дайе не мога да повярвам,че от 30дни не съм хапвала шоколад,сладолед,картофи а наистина много ги обичам.Е аз си пийвам алкохол-бяло вино най-често.Сега се опитвам да се храня разделно,но страха си остава!!!Иначе и аз се чувствам най-добре когато съм 57кг и съм висока 170см.Много ми се иска да смъкна тия 2кг-но незнам как,а и след 20дни се връщам в БГ-да не говорим там как всичко ми е супер вкусно,затова си мисля,че разделното хранене поне за сега е добре за мен.Успех ти желая!!!

Тема Re: Здравейте и от мене, вече реших! [re: TaнЖO8]  
Автор Tristania (gothic)
Публикувано04.08.05 18:38

Здрасти :)
Да почна от там, 4е и аз съм на 19 г, 173 висока и вече 60 кг (от 67..4 - е това са ми рекордните кила - ужас..) Може ли да ти препоръчам диетолог? Ставало е дума за него във форума - Ипократис. Спазвах диетата му месец и половина и имаше ефект, после начина ми на живот се промени и няма начин да продължа с нея... И забележи - не съм си върнала килограмите, пък не се ограничавам (нито се тъпча). Преди и аз незнай защо не можех да сваля, а ако случайно свалях хапнех ли нещо по-сполидно си връщах всичко. Просто човека си знае как да съ4етае храните така че да се стопяват мазнините, пък и не оставах гладна. Пък и както виждам си разумна и не искаш бързо да отслабваш!
Успех!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.