Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:32 08.07.25 
Здравна
   >> Диети
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Сушените сливи?нови  
Автор Измиcлeнa (обичана)
Публикувано09.05.05 14:17

Здравейте! Какво мислите за сушените сливи-като основно ястие...имам предвид следното! Днес си заместих обяда с 10-15 сушени сливи,едни такива много сочни и някакси останах удовлетворена! Сега пийнах и доста водичка-така че компотът е готов:) Сливите са купени,а качеството според мен е перфектно! И тъй като следващите дни ще ми е много натоварено,покрай гадни изпити и няма да имам време да си приготвям нещо индивидулно (баба ми готви все едни такива от сорта ориз + картофи,които далеч не са полезни), мислите ли,че ще е добра идея да си обядвам със сущени сливи?

Поздрави:)

...от някой...

Тема Re: Сушените сливи?нови [re: Измиcлeнa]  
Автор _anonymous_ (тежко болни)
Публикувано09.05.05 15:26

Ако ти е кеф и ти действат добре, защо не :)

(Между другото не знам защо ти е хрумнало, че оризът и картофите не са полезни. По-скоро обратното е вярно. Не се сещам за нищо, на което да вредят, а пък има доста хубаво работи в тях. Аз пък обядвах ориз :) )

Тема Re: Сушените сливи?нови [re: _anonymous_]  
Публикувано09.05.05 17:22

Манджичкате е от ориз и картофи,а аз имам спомени,че подобна комбинация не е за предпочитане! Като цяло баба ми готви невероятно вкусно,но и не много здравословно...имам неизбледняващи спомени колко трудно отслабнах,а и сега колко се ограничавам,за да не си възвърна килата-така,че по-добре да се въздържа от кухнята й!

А относно сливите...освен,че ми харесват-те и засищат много:),а щом са и полезни и не се отразяват зле на фигурата,значи всичко е ОК:)

Поздрави!

...от някой...

Авторdonikka (Нерегистриран)
Публикувано10.05.05 12:27

Моля те - кажи от къде си купи сушените сливи? В СФ ли си ?

Тема Re: Сушените сливи?нови [re: donikka]  
Автор radish (Rady)
Публикувано10.05.05 12:32

Сушени сливи продават на пазарите, на сергиите с ядките. Аз лично си ги купувам от пазара на Граф Игнатиев, там има няколко такива сергии. Има даже и сини сливи вътре с орехи /на мястото на костилката/. Много са вкусни. Е, с ореха са по-калорични, разбира се

Тема Re: Сушените сливи?нови [re: donikka]  
Публикувано10.05.05 18:08

Вече са ти отговорили...наитина не е трудно да се намерят навсякъде! Но има нещо,което според мен е добре да кажа! Тези,които съм купувала досега,било то от сергии или други места,все трябваше да бъдат киснати,за да умекнат и да могат в последствие да бъдат консумирани! И така или иначе си оставаха съсухрени! Наскоро открих сушените сливи на фирма "Детелина"...по принцип и на опаковката пише,че става дума за Сочни сушени сливи...наистина са такива,много са вкусни и приятни за консумация:) Аз си бях купила един пакет от 500 гр. (мисля,че има и по-малки разфасовки) от БИЛЛА...намират се до плодовете и зеленчуците-има отделено местенце за ядки и сушени плодове! Вчера и днес обядвах сливи...и сега като гледам са останали около половината пакет,което ще рече,че 100-150 гр. засищат доста,даже вчера малко ми натежаха:))

Надявам се да съм ти била полезна!

Поздрави!

...от някой...

АвторБopoвинka (Нерегистриран)
Публикувано11.05.05 06:36

Не забравяй оба4е,4е са много калори4ни!! Според мен е по-добре да ги хапваш на закуска,защото имат доста вьглехидрати,и 100-150 гр,са много...аз бих хапнала и много пове4е,зашото и аз страхотно ги оби4ам,ама..кой ще сваля после вместо мен???/

Тема Re: Сушените сливи? [re: Бopoвинka]  
Автор Margi (хахо)
Публикувано11.05.05 09:45

Ами фурмите?!?И те ли са много калорични?!?!
Защото аз си хапвам по 5-6 от тях на ден!Понеже освен малко мед с чая не консумирам нищо сладко!Та с тях малко си подслаждам живота!
Моля те,кажи дали и те са много калорични,понеже на опаковката не пише,а пък са си доооста сладички!
Поздрави!

Автор KamBam ()
Публикувано11.05.05 10:40

А имат ли Е-та, че аз ядох точно такива сочно сушени и имаха не знам си какво Е. Много вкусни бяха де

Тема Re: Сушените сливи? [re: Margi]  
Автор _anonymous_ (тежко болни)
Публикувано11.05.05 10:49

100 г фурми - около 340 ккал.

Изобщо сушеният плод си е точно това - сушен плод. Има си всичките калории, които и пресния плод, само че по-малко вода. Оттам и разликата.

Обаче не е страшно :) Мисля, че повечето сушени плодове се въртяха около 200-и-нещо ккал за 100 г, не съм съвсем сигурна. Фурмите са повече, стафидите също (не помня, май бяха около 300), обаче сушените сливи и кайсии, а май и смокините, са там някъде, 240-280 примерно. За смокините може и да бъркам, трябва да проверя пак.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.