|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
питанка
|
|
Автор |
Tristania (gothic) |
Публикувано | 09.03.05 22:10 |
|
уместно ли е да се гладува продължително време когато се налага да извършвам умствена дейност. в смисъл 4е имам много изпити и то тежки. ще ми повлияе ли зле ако погладувам.
| |
|
Да,ще ти повлияе...и то не към добро 
По-добре хапвай умерено и веднъж в седмицата глад (или някакъв подобен режим,отколкото пълен глад)
Естествено на всеки,всичко му се отразява различно...но не ми се вярва гладът да стимулира паметта!
Поздрави и успех на изпитите!

| |
|
Ти пробвай и ще видиш
Не е толкова проблем с паметта, колкото с концентрацията. На мен нищо не може да ми задържи вниманието достатъчно дълго, за да го запомня. Още си спомням една страница от Том Сойер, как се мъчих да чета и така и не успях да я довърша, отнасях се по средата на изречението, започвах го отначало, и пак така. Но помня коя е страницата.
| |
|
Никой не би те посъветвал да го правиш, тъй като традиционно се смята, че по време на сесия трябва здрава храна и режим. Тоест гладуването може и да почака докато приключиш с важните за теб дела.
Според мен, не гладът сам по себе си влияе толкова, а мисълта, че си на такава диета не те напуска през целия ден. Иначе на мен не ми повлия на качеството на труда докато я спазвах - мога да твърдя, че работата ми е много напрегната и отговорна, и грешки са изключени, но това зависи също и от опита и рутината.
Лично аз на твое място не бих рискувала за всеки случай.
Успех в изпитите!
| |
|
не е добре заради напрежението и нервите
при глада е много важна спокойната обстановка
| |
|
мерси на всички за мненията. и аз мисля като вас... и май ще си гледам ученето, пък 5 кила пове4е.....въпреки, 4е се чувствам някак си наедряла......
| |
Тема
|
Re: питанка
[re: Tristania]
|
|
Автор | флaбтep (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.03.05 17:32 |
|
Пробвай да ограни4иш бързите въглехирдрати защото специално на мен ми се отразяват мързеливо и ленно
| |
Тема
|
[re: Tristania]
|
|
Автор | Диaнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.03.05 11:06 |
|
Противно на всички други мнения ще ти кажа, че лечебният глад може да ти повлияе само благотворно. Енергията, която обикновено отива за храносмилане, ще се пренасочи към интелектуална дейност; да не говорим колко по-бистър е умът. Аз самата се занимавам с такава дейност и се чувствах къде по-добре гладувайки. Апропо, лечебният глад не е никакъв глад.
| |
|
Сега остава само да уточниш откъде ще дойде тази енергия, която обичайно отивала за храносмилане, а при глад се пренасочва за умствена дейност
При гладуване с чай и плодове лично моят организъм реагира като шоп. Демек, да перифразирам: "Щом ме хранят колкото да не умрем, яз пък че работим колкото да не заспим". Пък грам шопска кръв няма подлецът...
| |
Тема
|
[re: Aни Илиeвa]
|
|
Автор | Диaнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.03.05 13:41 |
|
Идва от меда и плодовете - няколко лъжички мед и 800 г плодове на ден са напълно достатъчни.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|