|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема
|
Ot 7 avgust otnovo sum na le4eben glad!Jelaesti..?
|
|
Автор |
jadi (тайнствена) |
Публикувано | 06.08.04 19:40 |
|
privet otnovo ot men:))
izklu4itelno dovolna ot 10 dnevnoto mi gladuvane predi mesec...zapo4vam oste edno takova:))
mislq,4e za volqta mi doprinese i kluba...blagodarq vi,za koeto
ta,po tozi slu4ai ot utre zapo4vam novo gladuvane...ste se radvam,ako imam sumishlenici...nqma da se zari4am kolko vreme ste go pravq...kolkoto izdurja-tolkova...na predi6noto svalih 5kg,ama sega iskam oste,vupreki 4e togava pisah,4e sa mi nujni edva 6-7 kg po-malko...sega ve4e sum na drugo mnenie...mai se vmania4avam malko,no mi se struva,4e kolkoto po-slaba,tolkova po dobre...
i ne si mislete,4e sum ot onezi,koito samo si pi6at,4e gladuvat (4e ima6e i podoben posting predi vreme)...moje da ne spazvam striktno koli4estvoto plodove,4ai4etata,medecut...ama si gladuvam zdravata...
dano nqkoi se navie s men...v protiven slu4ai "i sam voinut e voin"
na jelaestite dobre do6li
| |
Тема
|
Re: Ot 7 avgust otnovo sum na le4eben glad!Jelaesti..?
[re: jadi]
|
|
Автор | prinzesata (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.08.04 13:57 |
|
Здравей! Аз съм на лечебен глад от 5-ти и вече най тежкото мина. Похвално е че имаш воля да го направиш защото имам чувстото че повечето хора в този форум само говорят. Искам да те питам обаче нещо: знаеш ли че лечебният глад не бива да се прилага повече от два пъти годишно и то с промеждутък поне от 4-5 месеца. Не си го измислям, лично съм била при Емилова и това е едно от важните правила. От друга страна ти си гладувала само 10дни а аз го правя минимум по 15 със задължително 10 дневно захранване. Ти имаш ли схема за захранване? Нищо не си споменала по въпроса. Защото ако нямаш честно да ти кажа целите ти усилия отиват по дяволите. Още нещо искам да те питам:случайно да имаш тибетската гимнастика на Емилова защото моята една приятелка ми я загуби? Не за друго ама не съм голям фен на спорта ,а тези упражнения са лесни и в същото време топят сланинки като за световно. Просто чувствам че без тях резултатът няма да е същия.
| |
Тема
|
[re: prinzesata]
|
|
Автор | ave (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.08.04 17:30 |
|
6te spodeli6 li s nas postijeniqta si v konkretni cifri?
| |
Тема
|
[re: ave]
|
|
Автор | prinzesata (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.08.04 20:10 |
|
Ами да си призная честно цял живот съм се смятала за дебела. По тази причина стигнах и до Емилова. Преди първото си гладуване бях 76кг. при ръст 172см. След 15 дни на чай и плодове като плодовете бяха малко повече от 1кг на ден свалих 8кг,а след още 10 дни захранване,което след 5-тия ден доста промених,защото не си падам по овес и сирене тофу резолтатът беше общо 12кг. Най- интересното обаче беше че за разлика от друг път след диетата кг не тръгнаха пак нагоре. Стараех се горе долу да се храня разделно без да се лишавам от нищо. Не броя калории но гледам до обяд да ям само някой плод и кафенце,което по принцип си го пия без захар. Вследващите няколко месеца теглото ми остана стабилно и се чувствах прекрасно. Не ми се вярваше че мога вечерта да си хапна сладолед и въпреки това на другия ден кантарът да покаже, че съм с 300гр по лека. Та това са ми впичатленията от лечебния глад в общи линии.
| |
Тема
|
[re: prinzesata]
|
|
Автор |
jadi (тайнствена) |
Публикувано | 07.08.04 23:52 |
|
zdravei!...za zahranvaneto moga da kaja,4e go pravih taka,kakto mi go izprati edna liubezna "klubarka",koqto e bila v sanatoriuma...be6e mislq 7 dni...samo,4e az go spazvah striktno do 6 den...sled tova bqh na krustane i malko se porazpusnah,no si be6e zdravoslovno!
a otnosno tibetskite uprajneniq...imam edni,no ne znam dali sa tezi na d-r Emilova...moite ednite sa di6ane s drobove,korem,kliu4ici i t.n...pravqt se po 21 puti...nesto takova be6e-pozabravila sum gi...no ako stava duma za sustite ste ti gi postna,kakto i zahranvaneto...
pozdravi!
ste se radvam,ako si pi6em i podkrepqme....az pone imam nujda:)))
| |
Тема
|
|
|
Автор |
savetka (непознат
) |
Публикувано | 08.08.04 12:54 |
|
jadi,
само едно напомняне ... между гладуванията 10 и над 10 дни е желателно и препоръчително да има поне 3 месеца. Човек лесно се пристрастява към този начин за сваляне на килограми, особено ако е бил успешен, но рисковете за здравето са много големи, организмът се нуждае от пълноценна храна, вкл мазнини, от които си била лишена по време на гладуването и захранването.
Рисковете да се започнат проблеми с косата, кожата и пр са много високи и то само като предупреждение за по-сериозни опасности.
Мнението ми е най-доброжелателно, просто прецени.
Успех!
| |
Тема
|
|
|
Автор | пpинцecaтa (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.08.04 15:06 |
|
Мило момиче,явно дамата която ти е пратила захранването е минала покрай санаториума. Захранването е 5,10 или15 дни в зависимост от продължителността на гладуването.Ако не те мързи напиши това което имаш за да преценя дали ти върши работа. Аз имам и трите вида по принцип.И ако някой се опита да ти разправя че е строго индивидуално-кажи му да си гледа работата. Ще ти споделя нещо: постарах се да прегледам схемите на всички от моята група и открих само тези три вида. То си е повече от ясно че никой няма да седне да прави индивидуални макар че за кошницата пари дето я дадох биха могли да се понапънат.
А ти как си? Ще ти кажа още нещо адски важно с риск да стана досадна:
Знаеш ли че абсолютно всеки ден трябва да ходиш по голяма нужда? Повярвай ми много е важно!!! Трябва да изхвърляш отделящите се токсини иначе започва да те боли глава,да ти се гади и т.н. Емилова това го повтаряше всяка сутрин на литургията. За целта аз съм си намерила мой цяр който няма начин да не знаеш-ЛАКСИТ на д-р тошков. Вечер преди последния чаи пиеш 5-6 наведнъж и сутринта след кафето си като самосвал. Иначе алтернативата препоръчвана от Емилова е ЛАКСЕНА само че при мен лично въобще не подейства та ме натъпкаха с рициново масло. Ако вече и тая гадост не подейства изходът е-клизма-уф, че противно.
Извинявай че те назидавам така но ми се ще да схванеш че това което правим не е шега работа,има си стриктни правила и ако ги спазваш резултатът ще е страхотен!
Пиши как се чувстваш?
| |
Тема
|
[re: пpинцecaтa]
|
|
Автор |
jadi (тайнствена) |
Публикувано | 08.08.04 15:39 |
|
blagodarq za interesa:)4uvstvam se sravnitelno dobre...vsustnost da te popitam dali e problem,4e ne reduvam striktno 4ai s med,plod...prosto nqmam tazi vuzmojnost!a otnosno zahranvaneto,sega ste ti go postna,no az sum mnogo dovolna ot nego...kakto i ot damata,koqto mi go prati...rqdko,mnogo rqdko se srestat tolkova otziv4ivi horq kato vas:))
a eto i zahranvaneto,koeto spazvah striktno do 6 den vkliu4itelno...:
1-ви ден
8 часа – чай с мед и лимон (може вода + лимонов сок + мед или само мин. вода)
10 часа – плодове
12.00 – чай с мед
12.30 часа – суров зеленчук – морков/краставица/домат
14 часа – плодове
16 часа – чай с мед
18 часа – суров зеленчук – краставица/домат +картоф на пара, средно голям
20 часа – чай с мед и лимон
2-ри ден
12 часа – суров зеленчук – морков + 2 картофа на пара
18 часа - суров зеленчук – краставица + препечена филийка пълнпзърнест хляб
В 8, 10, 14, 16 и 20 часа както първи ден.
3-ти ден
12 часа – суров зеленчук - краставица + 2 препечени филийки пълнозърнест хляб ю
18 часа – суров зеленчук – домат + зеленчуци на пара – няколко вида, според сезона (моркови, карфиол, грах, зелен боб, зеле, пиперка, камба, брюкселско зеле, броколи, червено цвекло) – 1-2 чаени чаши
4-ти ден
12 часа – суров зеленчук – домат + зеленчукова супа – 2 ч.ч. вода завира с 1 щипка сол и в нея се посатвят нарязани на стино зеленчуци , прибавя се копър, магданоз, целина
18 часа – суров зеленчук – морков + овесени ядки – една малка кафена чаша овесени ядки ври в три такива чашки вода с щипка сол
или
елда – 1 к. Ч. Елда + 2 к.ч. студена вода , след като заври се изкл/чва и се оставя на котлона докато поеме цялото кол-во вода.
5-ти ден
12 часа – суров зеленчук – краставица + порция качамак (към 1 ч.ч. гореща леко подсолена вода се прибавят 3 с.к. царевично брашно, бърка се непрекъснато върху горещ котлон докато се сгъсти добре , накрая се прибавят няколко капки зехтин )
18 часа – суров зеленчук – домат + порция булгур (1 к.ч. булгур се смесва с 1 връзка ситно нарязан лук, 5 к. ч. вода и щипка сол, ври на тих огън до сгъстяване, преди да се свали от котлона се прибавя 1 лъжица зехтин и подправки – джоджен, магданоз, копър)
6-ти ден
12 часа – суров зеленчук – домат + 30-40 грама сурови ядки – бадеми, лешници, орехи
18 часа – суров зеленчук – краставица + зелен боб от консерва или готвен на пара (300 гр зелен боб с 1 малка главичка лук омек ват на пара на тих огън, след това се нарязват на ситно ,прибавя се щипка сол, пасира се 1 скилидка чесън с подправки – магданоз, джоджен, копър, прабавя се малко вода от сваряването и 1 с. л. зехтин, задушава се на тих огън
7-ми ден
12 часа – суров зеленчук – домат + порция прясно зеле на (300 гр, зеле омеква на пара, накълцва се на ситно и се изсипва в собствения сос на парата, прибавя се 1 ч. . зехтин или соево олио, щипка сол , ч в.л. червен пипер , дафинов лист и целина , ври 10 мин на тих огън.
орехи
18 часа – суров зеленчук – пиперка + зеленчуци на пара или Тофу (това било някаквъ вид соево сирене или кашакавал.. не съм го опитвала
В 8, 10, 14, 16 и 20 часа както първи ден
nadqvam se da produljim komunikaziqta:)uspeh:)
mejdu drugoto moje li da piq kato razhlabitelno kitaiski zelen 4ai (primerno ve4er predi sun)???
| |
Тема
|
[re: savetka]
|
|
Автор |
jadi (тайнствена) |
Публикувано | 08.08.04 15:43 |
|
zdravei!!!
mnogo se radvam,4e ne si me pozabravila:)
izkliu4itelno mnogo sum dovolna vetno blagodarna:)
obestavam da ne prekalqvam s gladuvaniqta...vsustnost tova e vtoroto mi seriozno,a ot purvoto mina mesec!sega da vidim kolko ste izdurja,ste se zahranq i sledvastoto ste bude sigurno nikoga...kakto ve4e pisah v edin posting podkrepqm s dve ruce zdravoslovnoto hranene i mislq,ako ima izlishno kilogram4e da go mahna sus sport i umereno hranene!!!
tova ot men zasega!!!
surde4ni pozdravi!!!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
пpинцecaтa (непознат
) |
Публикувано | 08.08.04 16:34 |
|
Да захранването ти го бива макар че ми се струва малко сложничко. Според мен това е лек хибрид между 5 и 10 дневното но споко в общи линии е правилно и няма да имаш проблеми.
За това че нямаш възможност стриктно да спазваш схемата на два часа чай и плод-пак споко.Гледай само да не го правиш едновременно т.е. да ръбаш ябълка и да я прокарваш с чаец-само това не бива!
Относно зеления чай:Мисля че не е добър вариант,защото се води слабително средство а по време на тази диета те са строго забранени. По добре ме послушай и си купи ЛАКСИТ.Струва 3лв и резултатът е гарантиран. Иначе ако няма да ти пречи на доброто настроение можеш сутрин преди първия чай да жулваш супена лъжица рициново масло-пак има същия ефект:споко това е единственото масло което не се абсорбира от стомаха.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
|
|
|