Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:02 18.10.25 
Здравна
   >> Диети
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Kogato pravia dieti ne mi idvaнови  
АвторNely (Нерегистриран)
Публикувано14.05.04 10:54

Zdraveite na vsichki, molia da mi dadete suvet kakvo da iam i kakvi dieti da pravia, zashtoto vinago kogato mina na lek rejim, iam mnogo malko i spira da mi idva mesechnia cikul, minalata godina za 4 meseca, predi tova za po 3 . Znam che ot niakoi hrani se vliiae mnogo dobre, no az osven riba drugi neznam. Molia pomognete mi, posuvetvaite me neshto, zashtoto ne iskam pak da mina na protivozachatuchni

Тема Re: Kogato pravia dieti ne mi idvaнови [re: Nely]  
Автор Malka_Ponichka (непознат )
Публикувано14.05.04 11:31

Здравей, имам абсолютно същия проблем като теб.
Този месец вече ми закъснява 10-и ден и не знам дали изобщо ще дойде. Още не съм тръгнала по доктори, но май това ще се наложи.

Надявам се някой с повече опит да пише нещо по въпроса.

Авторeли (Нерегистриран)
Публикувано14.05.04 13:14

добре че най-после някой каза за тоя проблем
вече си мислех че съм дефектна
и на мен ми спира ако намаля храната
обаче точно преди да ми дойде така или иначе умирам от глад и докато не си хапна просто не ми идва. а пък ако правя диета ... не ми идва. това е.

Тема Re: Kogato pravia dieti ne mi idvaнови [re: eли]  
Авторlili (Нерегистриран)
Публикувано15.05.04 07:22

...Dobre de niama li nikoi da dade suvet po tozi vupros...ili vsi4ki ste bez4uvstveni?
Ne znam...ako stava vupros za drugi forumi vsi4ki hora sa mnogo po- otziv4ivi ot vas i 4estno da si kaja, sigurna sum , 4e niakoi ot vas imat otgovor na postavenia vupros. Za vtori put ostavam s vpe4atlenieto, 4e samo zlobotii i gadini pi6at v toia forum.
Ako vsi4ki ot vas napi6at pone po edno izre4enie po temata, sus sigurnost momi4eto 6te razbere kakvo da pravi v takiva slu4ai ili pone 6te razbere, 4e triabva da se oburne kum drugi hora. Ne vijdam kakvo vi pre4i na vsi4ki da napi6ete po ne6to????

АвторJB (Нерегистриран)
Публикувано15.05.04 09:00

Не прави диети, не знам какво разбираш под "лек режим" , но ако си на 2 ябълки и 2 лъжици овесени ядки, това си е самоубийство...Изхвърли само сладкото, пърженото и подсладените напитки и си хапвай нормално.

Автор Duhche ()
Публикувано15.05.04 09:05

На мен също ми се случи.. но за щастие само за 1 месец.. и вече ми се нормализира...
Според мен трябва да отидеш на лекар за да те прегледат - с това шега не бива.. може да стане много по-страшно от само спиране за няколко месеца - да нямаш деца и т.н. :( ...
Щом ти спира от диети - не ги прави толкова драстични... предполагам без да искаш се престараваш в гладуването ... Наблегни на спорта повечко и мисли за здравето си !
Или иди на диетолог да ти състави специално за теб подходящ режим, от който да сваляш бавно килограмчета, а в същото време да нямаш проблеми с цикъла...
А ако си на диета все пак не яж само плодове и зеленчуци - хапвай си и месце и рибка (повече белтъчини) - по малко, но често... и наистина не се ограничавай драстично...

Тема Re: Kogato pravia dieti ne mi idvaнови [re: lili]  
Автор Xpиcи (ненормалница)
Публикувано15.05.04 09:56

Ами то отговорът се подразбира от самосебе си - не правете диети. Просто защото за да функционира нормално хормоналната система, организмът (особено женският) има нужда от определено количество телесни мазнини. А пък който държи да си съсипе тялото и психиката с глад - моля, никой не забранява...
А иначе - като изход от положението - отивате в аптеката, купувате си оргаметрил (без рецепта е, струва някъде към 5-6 лв) и почвате да го пиете - първо 5 дни по 2 хапчета, после - по 1 от 14-ти до 24-те ден на цикъла - и така - докато почне да ви идва и без таблетки. Ама ако не се храните както трябва, не се и надявайте това да стане.

Тема Re:Виж сега Лилинови [re: lili]  
Автор z22 (zaice)
Публикувано15.05.04 10:42

то човек,когато сам себе си не уважава и не гледа,не може да иска от другите да го уважават.Какъв съвет търсите като нищо не сте написали-нито какво ядете(ако изобщо ядете),нито дали спортувате-нищо.Ако ядете по една ябълка или нещо от сорта,изобщо не се чудете,че не ви идва,а после като искате да имате деца да не се чудите що не става-ама то човек сам каквото си направи ,друг не може да му го направи.Ако обаче просто спазвате някакъв режим като НДВ или друг и цикъла ви спира,то трябва да отидете на лекар,защото това със сигурност не е от диетата.
А колкото до атмосферата в клуба,искам да ти кажа че до преди 4 месеца тук можеше да научиш страшно много неща за диетите и здравословния начин на живот,и всички си помагаха.Постепенно обаче почнаха да се навъждат разни такива не регистрирани,които или се заяждат,или нещо рекламират или питат нещо без да си направят труда да прочетат преди това,че два реда по-надолу има същата тема примерно-ето това отказа свестните и знаещи хора да влизат тук.Забележи само колко малко регистрирани вече пишат тук.

Тема Re: Kogato pravia dieti ne mi idvaнови [re: lili]  
Автор KaтИ. (мама)
Публикувано15.05.04 11:08

Тъййййй,да видим какъв е проблема.Момичето само си го е написало-като спре да яде,не й идва.Ами така е като се правят диети през пубертета обикновено.
Далече ли е от ума разрешението на въпроса,да попитам.А то е да спре да гладува и да почне да се храни балансирано.Какво друго можем да я посъветваме.То и тя си го знае,ама друго си е да я посъветваме отвън,нали.През пубертета не са правят драстични диети,колко пъти трябва да се повтори това.Телата ви още се изграждат,имат нужда от пълноценно хранене.
Към Нели-почни да хапваш месо и риба,особено около цикъла.Възможно е да не ти идва,защото имаш недостиг на червени кръвни телца.Възможно е да са ти намалели мазнините в тялото под критичния минимум.Иди на лекар,за да те види.И не знам на колко години си,но щом имаш такива проблеми,мини на друг режим-брой си калориите,хапвай месо(нетлъсто),риба,млечни произведения,плодове и зеленчуци.Не се притеснявай,ако приетите калории са по-малко от изразходените,няма да надебелееш.Наблегни на спорта.Така тялото ти ще стане не само слабо,но и красиво и силно.Защото в противен случай може да се получат доста неприятни усложнения с хормоните ти,а все пак ще ставаш майка един ден.Не искам да те плаша,но тези проблеми в момента са ти далеч,а са си сериозни и не бива да се подценяват.Желая ти успех.
И следващия път без обиди,че аман вече от незадоволени пубертетки,дето само си усложняват живота с диети.Последното е за тебе,Лили,нали съм злоботия и гадина.

Тема Re:нови [re: z22]  
Автор radish (непознат)
Публикувано15.05.04 12:29

Не съм съгласна , че тук има само злоботии или както там ги наричат някой хора. Днес се регистрирах, преди това пусках няколко мнение с прякор Rady. Отдавна чета тук и именно, защото има полезни неща, въпреки че самата аз отдавна съм си направила труда да се информирам относно темата за балансираното хранене. Смятам, че имамного хора, които споделят ценни неща! За съжаление обаче z22 много правилно е забелязала хора, които идват тук, за да рекламират. Явно, че не схващат идеите на подобен клуб. Това обаче не може да е причина да се нападат други хора, защото идеята на клеб Диети съвсем ще се загуби.
Много възможно е много хора да нямат представа от даден проблем или въпрос. Не е нужно да пишат нещо, само, за да има някакво мнение. А и нали в крайна сметка диетите, както и проблемите със здравето са нещо, към което се подхожда сериозно.
Колкото до проблема, който се обсъжда в тази тема, вече доста хора са споделили мнението си относно неразумните диети по време на пубертета и не само. Проблемите с цикъла наистина са едни от най-често срещаните, затова най-добре е да се нарави консултация с лекар, както ида се подходи по-разумно относно храненето.
Поздрави на всички!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.