Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:00 17.07.25 
Здравна
   >> Диети
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | (покажи всички)
Тема ОТСЛАБВАНЕ -- ВЕГЕТАРИАНСТВОнови  
Автор A3_ ()
Публикувано06.01.04 10:34

Когато станах вегетарианец отслабнах доста. В началото тежах 78 кг. Сега тежа 62-66 в зависимост от периода и целите, които имам. Но това е най-малкото. Вегетарианството носи хиляди дарове, някои от тях са: добро здраве; добра обмяна на веществата; незаслузяване на организма; по-добра обмяна на веществата; отърваване от констипация и други смъртоносни храносмилателни разстройства; потта не мирише ужасно като преди; кожата се изчиства; погледът ства ясен и лъчезарен; повече радост и любов и още много, много, много прекрасни подаръци.

Това не го пиша, за да почнем да спорим за аминокиселини и пр. А за тези, които се колебаят и имат желание да опитат. Да направят този експеримент, като си кажат:

-- от ДНЕС!!! от СЕГА, от ТОЗИ МОМЕНТ, аз ще пробвам вегетарианския режим. Знам, че за някои неща трябва време и за това ще си дам 6 месеца пробен период. Когато изтекат тези 6 месеца ще седна ще помисля, ще анализирам и ще видя дали да приема вегетарианството завинаги. Но анализът ще го направя сутринта, нагладно и в добро настроение! До тогава през тези шест месеца няма да ям: месо, риба, яйца -- безкомпромисно!!! и т.н.
Важно е думичките да извират от сърцето да са искрени и да достигат разума, като се обличат във волята.

А ако се чудите какво ще ядете по време на тази експеримент в клуб вегетарианство има рецепти и други материали, на хора, които прилагат вегетарианството. Лично аз съм вегетарианец от 2 години и половина и знам, че докато съм в това тяло ще си остана такъв! Познавам много вегетарианци на различни възрасти, пол и т.н.
УСПЕХ!

Тема Re: ОТСЛАБВАНЕ -- ВЕГЕТАРИАНСТВОнови [re: A3_]  
Автор Cornflake girl (непознат)
Публикувано06.01.04 10:58

Даде, ама има и доста опасни зони свързани със вегетарианството!

Някои хора спират месото и се хранят предимно с хляб, картофи и сладки неща, което е още по-вредно.
За да се получи добрия ефект трябва много да внимаваш какво ядеш, да се храниш много разнообразно... и въобще сложно си е. Не може просто ей така да си кажеш, самоцелно, и да спреш. Трябва също доста да вярваш в това и да съзнаваш какво правиш.

Няма лошо в това да се пробва, както предлагаш, за няколко месеца. Но не е зле да предупредиш хората, че може и да напълнеят от това!

А не всеки може да се храни с жито, покълнали семена, мляко, плодове и да прави асани по цял ден и да се моли като теб, нали?

Тема Re: ОТСЛАБВАНЕ -- ВЕГЕТАРИАНСТВОнови [re: Cornflake girl]  
Автор A3_ ()
Публикувано06.01.04 13:39

Относно напълняването -- незнам, аз отслабнах, а в началото на вегетарианството си се хранех с доста картофи, ориз, сладко и т.н.
Относно асаните -- далеч съм от цял ден, но определено те имат огромен ефект върху мен!

За осъзнатото вегетарианство съм напълон съгласен с теб! Аз и за другото съм съгласен с теб, само обяснявам някои неща, за да не се плашат хората и да разберат, че всеки може! Стига да иска!

Желая ти щастие!

Автор Cornflake girl (любопитна)
Публикувано06.01.04 14:40

OK

Мерси за щастието - да ти се връща!

Аз не се отказвам от нищо, защото обичам вкуса на всякакви храни. И в същото време ми се струва, че не съм зависима към нещо конкретно. Наскоро например установих, че се чувствам много по-добре когато пия по един зелен чай на ден, вместо по едно кафе. И така спрях кафето, но не съм се отрекла съвсем от него, защото обожавам вкуса му - хубаво, качествено кафе, без захар - сигурно от време на време ще си пийвам когато ми се прииска.
И месо не ям много често, но когато е добре приготвено, ми е вкусно естествено.
Няма какво да си кривя душата - обичам си малките удоволствия. Лошо става когато прекаля с някое от тях...
За да стана вегетарианка, трябва наистина да го "осъзная", но още не съм еволюирала до този етап от живота си

Автор Lady_Maia ()
Публикувано06.01.04 15:46

Дано да ме разбереш правилно ... но аз от вегетарианството напълнях! Докарах си невероятно много проблеми!
Няма да споря защо, как, поради какви причини и т.н.
Спазвах Великденски ПЪЛНИ пости и резултата беше ужасяващ!
Който ще вегетарианства - нека вземе и това впредвид!

Тема Re: ОТСЛАБВАНЕ -- ВЕГЕТАРИАНСТВОнови [re: Lady_Maia]  
Публикувано06.01.04 16:31

Мдаа... Много интересно, но наистина, защо не споделиш - къде смяташ че ти е грешката? С какво се хранеше, преяждаше ли?
Това ми е любопитно, за личната статистика , ако ти се споделя естествено...

Тема ВЕГЕТАРИАНСТВОнови [re: Lady_Maia]  
Автор allure (temporary)
Публикувано06.01.04 16:31

И при мен имаше такъв ефект ...(напълнях) !

Тема ВЕГЕТАРИАНСТВОнови [re: Cornflake girl]  
Автор allure (temporary)
Публикувано06.01.04 16:40

Недостатъците при мен бяха :

- повече хляб (пълнозърнест)
- еднообразна храна
- по-големи количества приемана храна

Тема Re: ВЕГЕТАРИАНСТВОнови [re: allure]  
Публикувано06.01.04 17:09

Да, логично...
При поста например, храната толкова бързо ти се смелва, че можеш непрекъснато да поемаш, все нещо нагъваш и постоянно си гладен!
Затова трябва човек да се контролира, стига да може...

Аз постенето го правя за пречистване най вече, и сега на Великденските пости ще направя всичко възможно да избегна гореспоменатите неща Ама ше видим...

Тема Re: ВЕГЕТАРИАНСТВО [re: Cornflake girl]  
Автор Dideto (spring)
Публикувано06.01.04 18:01

и аз от постене съм шишкавяла, но нито съм яла повече... просто има хора, на които въглехидратите не им действат добре.. и аз една от тях

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.