Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:43 13.07.25 
Музикални
   >> Depeche Mode
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема На кои любими Бг групи ви се ходи на концерт?нови  
Автор Лeдoвe (ACA)
Публикувано31.08.06 15:06

Понеже тези дни слушам един стар и много хубав концерт на Контрол (още с Гилъна), та ми хрумна да ви питам:
На кои любими ваши Бг групи, които вече не съществуват ви се ходи на концерт?
Моята тройчица е следната:

1 Нова Генерация
2 Контрол
3 Клас (тия Диви Коне как ми слушат live

)

Вие сте...

A working class hero is something to be...

Тема Re: На кои любими Бг групи ви се ходи на концерт?нови [re: Лeдoвe]  
Автор RlFl (непознат)
Публикувано31.08.06 17:33

Тангра
Три купета
Буда 3000 (първата група на Файчето)
Бенд ъф мед уомън

Нова Генерация съществуват

Тема ...нови [re: Лeдoвe]  
Автор VlOLATORМодератор (sugar mice)
Публикувано01.09.06 10:17

"На кои любими ваши Бг групи, които вече не съществуват ви се ходи на концерт? "

За съжаление, когато става въпрос за български рок групи, повечето ми любимци вече не съществуват....или са със затихващи функции!

Конкретно по темата:

ФСБ

...не случайно ги слагам първи! Най-любимата ми БГ група. Категорично са с класи над всичко останало.
Страшно много ми се искаше да използват грандиозното събитие, състояло се на 21-ви юни и да направят един реюниън за да подгреят достойно Depeche Mode..., ама тва е в сферата на неосъществимите ми наивни мечтици.
Гледал съм ги на видео как свирят наживо....перфектни са. На "Песен" роня сълзи, големи кат любеници.
За тази банда - думите са слаби и никога не достигат.

КЛАС

Обичам ги.
Невероятна класа. Гордея се, че и в България се е родила, просъществувала и творила толкова силна група. Аранжиментите и композициите им са на световно ниво. Извънредно адекватната им музика е успяла да ме докосне по много силен начин. И макар да ги открих още като бях ученик...и досега ги слушам със същата тръпка и любов.
Не мога да си обясня, как в тези трудни условия и неблагодарна пост-социалистическа действителност в България, са успели да постигнат тази изключителна сплав между носталгия, мрак, ведрост, тъга, ретро, мода, маланхолия, бистрота,....и всичко това, облечено в музикантски похвати - има акустика, има бийт, има рок, има електро, има брас, има фюжън, има уейв, има свеж пост-пънк...има убийствени вокали и двугласия!
Наскоро си извадих на китарата съкрушителната "Отново"...и съм много горд, че се получава доста добре. Дълго време се мъчих да я нагодя тази песен за акустична китара..., най-после стана.
Скоро четох за предстоящ реюниън...и си викам ДАНО. Е, лекинко така съм скептично настроен, защото видех кво фиаско се получи с Нова Генерация, но на Бойко Петков и Момчил Колев вярвам МНОГО повече, отколкото на тези юнаци и юначки /блях!/ от дженерейшъна. Като споменах "Нова Генерация", следват именно те:

НОВА ГЕНЕРАЦИЯ

Също огромна любов. Но съм адски разочарован от това, което се случва с последните 2-3 години. Писал съм много, не искам да се повтарям. Затова уточнявам само едно име -->> ДИМИТЪР ВОЕВ
Разни фалшивинИ като тези в момента - и пари да ми дават...., не ги ща да ги гледам.

ЩУРЦИТЕ

Много са възрастни вече, затуй ги включвам тук, при несъществуващите. Гледал съм ги няколко пъти...и пак искам да ги гледам. Живи легенди, учители. Велика група, която си слушам и си пея най-редовно. С песни като "Хамлет", "Помниш ли", "По пътя", "Вълшебен цвят", "Не умирай", "Футоролог", "Вкусът на времето"..., може да се гордее всяка голяма световна рок група.

ЕР МАЛЪК

Макар и само с два албума, браздата която оставиха в българския тежък рок е много дълбока. Една от малкото групи, които удачно използваше българския фолклор. "Затвор", "Автобиография", "Българи", "Откровение" са разцепващи парчета.

АХАТ

Ще кажете - те си съществуват, бре.
Не. За мен - тази пародия в момента не е Ахат. Искам старата, мощна, епична машина, чиито велики парчета караха навремето ученическите ми муЩРаци да наЩРъхват и да се гордея с това, че и ние си имаме наши, български Айрън Мейдън и Дио. Ахат не трябваше да презаписват "Дървото". Когато ги слушам, си пускам старите записи, а не ремастерираните версии.

От несъществуващите ми се гледат още - Диана Експрес /с Георги Станчев/, Фактор, Дисонанс, Пиромания, Ера, Тангра /и старата, и новата/, Babyface Clan, Субдибула...

Сигурно пропускам някоя готина банда..., ще допълня, ако се сетя.

-------------------------------------------------
Blame it on me!

Редактирано от VlOLATOR на 15.09.06 09:31.

Тема ..нови [re: RlFl]  
Автор Яcминa (breathe)
Публикувано01.09.06 10:30

RIFI, не се ли бъркаш с "Две купета"?

put your head on my chest...

Тема Re: ..нови [re: Яcминa]  
Автор RlFl (непознат)
Публикувано01.09.06 10:51

ИИИИ...да, права си

Редактирано от RlFl на 01.09.06 10:51.

Тема Re: ...нови [re: VlOLATOR]  
Автор RlFl (непознат)
Публикувано01.09.06 10:53

не знам за какви фалшивини говориш при условие, че всички са от оригиналния състав на бандата.
но всеки със вкуса си

Тема ...нови [re: RlFl]  
Публикувано01.09.06 10:59

"не знам за какви фалшивини говориш ......но всеки със вкуса си"

бих казал - всеки със слуха си!

Blame it on me!

Тема в този ред на мислинови [re: VlOLATOR]  
Автор Яcминa (breathe)
Публикувано01.09.06 11:07

за ФСБ подгряващи, си представих ТОТО и Депеш на една сцена. струва ми се малко...неуместно като идея.

Тема ...нови [re: Яcминa]  
Публикувано01.09.06 11:58

"струва ми се малко...неуместно като идея."

Неуместно е, знам.

И наивно - също, споменал съм.

Стиловите различия са по-големи от приемливите. Още повече, самите ФСБ са по-стара група от Depeche Mode.
Косьо Цеков, Румен Бояджиев, Иван Лечев и Крайчовски,....особено първите двама, са музиканти с огромно самочувствие, едва ли биха се съгласили да подгряват изобщо някого,...дори и на ТОТО са отказали навремето, когато последните свириха в България.

Но за нашата - булгаристанската действителност, те са единствените, които като качество гонят най-високи нива /това се търси, не ли!?/..., като изпълнение и звук - също.

Blame it on me!

Тема ...нови [re: VlOLATOR]  
Автор Яcминa (breathe)
Публикувано01.09.06 12:10

качеството е важно, но пък стиловото подобие е по-важно, когато става дума за подгряване. идеята ти за КЛАС беше по-добра, не че много хора ги познават като музика, но поне уШите на голяма част от феновете на Депеш са настроени точно на тази уШовълна.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.