Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:13 13.07.25 
Музикални
   >> Depeche Mode
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема WALK THE LINEнови  
Автор Яcминa (щъркел)
Публикувано11.11.05 12:49

...for me
If you want my love
If you want my love... ........

не, това не е "Judas", WALK THE LINE е биографичен филм за Джони Кеш, който е представен на Киномания 2005 и който съм сигурна, че много си заслужава гледането и също толкова - слуШането...;)

всъщност - пускам тази тема, за да си говорим в нея за хубавите филми, които съпътстват дните и нощите ни - ето сега върви Киномания, през февруари ще се насладим на поредния Филмфест, за който съм запланувала да си взема поне една седмица отпуск и да ходя по цял ден на кино, дано успея да го реализирам този план-график за началото на следващата година, и дано не полудея след това....че Психото, както знаете, ми е под прозорците вече и никак няма да ми е трудно да сменя само номера на улицата, хъхъ

та - давайте да видим сега какво си заслужава да се гледа на тази Киномания, който е гледл вече нещо - да докладва своевременно, и така....

три, две, едно

щрак на първата клапа

...I follow you...

Тема WALK THE LINEнови [re: Яcминa]  
Автор Яcминa (щъркел)
Публикувано11.11.05 17:11

Прожекции:

· 11 Ноември , 21:30 - Кино `Арена`
· 12 Ноември , 21:30 - Кино `Арена` - Младост
· 15 Ноември , 20:30 - Център
· 16 Ноември , 20:30 - Дом на Киното

...I follow you...

Тема Re: WALK THE LINEнови [re: Яcминa]  
АвторLittle 15 (Нерегистриран)
Публикувано14.11.05 23:23

Здрасти Ясмина,

Един от най-силните филми които гледах (обаче не от Кинопанорамата) е "Срещу стената". Турско-немски филм. Препоръчвам на всички фенове да го гледат, ако още не са успели.
От миналата кинопанорама според мен най-добър филм беше "Контрол", унгарски, получи около 10-ина награди в Европа. Има го в аренабг, който го е изпуснал може да си го свали.
А миналата година беше просто вълшебно, с програмата подръка, от кино на кино, а между филмите силни напитки от близките барове и кафета и така цял ден...

Тема ...нови [re: Little 15]  
Автор Яcминa (щъркел)
Публикувано15.11.05 13:24

...със смачкана програма в джоба и от кино на кино, само на кафета и вафли целия ден, едни и същи муцуни седим в залата през един... всеки сам с филма си....:)) ..хубаво беше на предния Филмфест, да, а накрая запомних физиономиите на почти всички, които като мен направиха пътеки между Люмиер, Дома на киното и Одеон ;)

помниш ли как Радивое Андрич беше донесъл биричка и вино за всички в залата?...и като започна “Когато порасна ще стана кенгуру”, вече се бях замаяла ....още повече, че преди това изтърпях два часа “Куфарите на Тълс Лупър”, един от които за моя най-голяма радост, беше пълен с жаби ;))))..... и малко ми се мержелееха субтитрите, хихи, ама то пък – нямаше и смисъл да ги чете човек, предвид сладкия им сръбски език...

“Срещу стената” не вярвам да е останал някой, който да не го е гледал, освен Валери може би....

“Контрол” беше много хубава мистерия.
прекрасен саундтрак
“ужасяващи” типажи ;)))

но от филмите, които аз изгледах, фаворит ми стана “Душата на човек” на Вим Вендерс – черно-бял цветен игрално-документален филм за зараждането на блуса, за първите записи на плоча, направени на един дъх, буквално за една нощ записани албуми с много ентусиазъм и енергия и страст....
след това - за пътя, развитието и живота на всяка една от тези песни през годините, поета, разработена и одухотворена от много и различни изпълнители като Ник Кейв, Бони Рейт , Лу Рийд , Върнър Рийд , Лусинда Уилямс , "Крийм"....които успяхме да видим и чуем във филма ...огромно удоволствие беше за мен.....ти удпя ли да го гледаш?

...I follow you...

Редактирано от Яcминa на 15.11.05 13:27.

Тема WALK THE LINEнови [re: Яcминa]  
Автор Яcминa (щъркел)
Публикувано16.11.05 10:43

I keep a close watch on this heart of mine
I keep my eyes wide open all the time
I keep the ends out for the tie that binds
Because you're mine, I walk the line

I find it very, very easy to be true
I find myself alone when each day is through
Yes, I'll admit that I'm a fool for you

As sure as night is dark and day is light
I keep you on my mind both day and night
And happiness I've known proves that it's right

You've got a way to keep me on your side
You give me cause for love that I can't hide
For you I know I'd even try to turn the tide

I keep a close watch on this heart of mine
I keep my eyes wide open all the time
I keep the ends out for the tie that binds
Because you're mine, I walk the line....

...филмът беше много истински!

...разказ за един тъжен черен човек, който имаше нужда единствено от обич....когато в живота ти липсва топлина, нищо друго няма значение...

не го пропускайте!

...I follow you...

Автор reader (мИлодийка)
Публикувано16.11.05 14:32

Всеки има нужда от обич.

If you're leaving, close the door. I'm not expecting people anymore.

Авторno8 (Нерегистриран)
Публикувано17.11.05 13:28

Здравейте, и аз гледах филма миналата седмица и много ми хареса. Мисля, че Хоакин Финикс прави страхотна роля, а някъде дори четох, че смята това за ролята на живота си. Мисля, че самият филм е толкова специален именно заради прекрасната игра на актьора.
Както и да е, чудех се дали знаете, че през 2002 г. самият Джони Кеш, вече много възрастен прави кавър версия на "Personal Jesus", както и на "One" на U2 и др. Парчето може да го свалите от data.bg ако искате да чуете неговата версия. След като гледах филма се поразрових да открия нещо за певеца и тогава открих, че е направил един изцяло кавър албум (феновете му направо са шокирани от избора, но много намират това за напредничаво от страна на the man in black, което разбира се е и моето лично мнение )
Скоро, четох и интервю на Дейв за сп. "Rolling Stone", в което го питат какво мисли за парчето, а той отговаря, че направо били поразени и че Мартин го харесал, а Дейв му казал, че това било все едно Елвис да направи кавър на негово парче. Наситина си е чест, пък и след този филм лесно можем да си представим Джони Кеш и Депеш Мод в едно изречение.

Тема Елвис?нови [re: no8]  
Автор Яcминa (роден кретен)
Публикувано18.11.05 17:05

...това да не е онзи, дето сваляше много мадами?

...направи ли ти впечатление с каква лекота във филма се подхвърляха велики имена с някакви небрежни реплики по техен адрес, като например: "докато теб те нямаше, се появиха едни "Бийтълс", които са започнали да свирят на електрически китари"...или "тук някакъв Елвис раздава едни хапчета...."..или "това е оня певец, за който ти говорих, мамо - Боб Дилън..."...?!

...I follow you...

Тема Re: Елвис?нови [re: Яcминa]  
АвторNo8 (Нерегистриран)
Публикувано21.11.05 13:30

Права си - само дето ме е срам, че тези ги знаех, а за самият Джони Кеш чувах за първи път.

Тема Re: WALK THE LINE [re: Little 15]  
Авторgrabbing hands (Нерегистриран)
Публикувано03.12.05 10:06

Аз бях поразен от Еманюел Беар и филма НАТАЛИ. френски култ. ще си го намеря и ще го гледам и спирам много пъти.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.