Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:10 26.01.25 
Контакти
   >> Клуб на купонджиите
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Да взема да ви  
Автор Baldrian ()
Публикувано29.06.14 19:09

поздравя с един залез и една невероятна статуя, която се счита, че е заемка от културата на Хераклион...

Темата...малко продължение за темата за мъжете. По принцип откакто обезобразиха нашето море съм фен на гръцкото. Тази година посетих турското обаче...Не съм ходила там от 7-8 години. Изключително приятно впечатление ми направи начинът, по който се държат с жените си светските турци- много нежно и обгрижващо...Малките жестове- да погали момичето-жената до себе си, да я наметне, да и откъсне някое цвете...Говоря за млади хора...Не че тук го няма, но и друг път съм казвала, че кавалерството се губи като масовост...Ясно, че има вероятно и другото при по-крайните религиозни, които не зачитат особено жената и правата и...Представителната ми извадка е от светски и образовани хора...Но ми стана някак мило. Само споделям.

Изрода и Джъмби да се обадят къде можем да ги намираме

Редактирано от Baldrian на 29.06.14 19:18.

Тема Re: Да взема да винови [re: Baldrian]  
Автор Lucky Eva (независима)
Публикувано29.06.14 19:23

Запазили са някакви кавалерски ценности, които нашите мъже като цяло загубили, с малки изключения. На какво, според тебе, се дължи?

Тема Re: Да взема да винови [re: Lucky Eva]  
Автор Baldrian ()
Публикувано29.06.14 19:26

Не съм сигурна, че унисекс-културата и крайната еманципация са част от моите ценности

Не, че не ми се налага да се справям, но мъжът и жената не са еднакви и всеки си има ролята

Публикувано29.06.14 19:33

По-голяма част от мъжете в България са бедни. Не могат да осигуряват своето спокойно съществуване, какво остава да мислят за това да осигурят кавалерско поведени спрямо жените около тях. Останалата, много малка част, са брутални мутри, те за никой не мислят, освен за собственото си благополучие и жените около тях са удобни, такива, че да не им пречат да се вихрят.

Автор Baldrian ()
Публикувано29.06.14 19:38

Не е само до бедност...Убедена съм

Публикувано29.06.14 19:44

Мъжете оскотяват от бедност. Те не могат да осъщестяват стандарт, което ги прави комплексари и негативни. Това ги кара да се съмняват в себе си и да търсят неподходящи жени. Нямат самочувствие, че жената, която харесват, ще им отговори на повика, затова се хващат с неподходящи жени, такива, които те смятат, че са по-достъпни. Има толкова свестни жени, които са сами, само защото мъжете ги е страх да оферират. В такива условия, мисля, че жените трябва да избират мъжете и да ги оферират.

Автор Baldrian ()
Публикувано29.06.14 19:55

И като ги оферират няма ли опасност да станат като мъже

Наздраве! Ще се радвам ако някой качи своя интересна снимка отнякъде...Надявам се това лято да има много разкази от всички.

Публикувано29.06.14 19:59

Донякъде има. Жената става борбена и започва да си вярва, а мъжът остава в пасивност и още повече не знае как да постъпва, това още повече го обезверява. От една страна му е насаждано, че това е един мъжки свят, от друга страна - действителността е друга. Разрив между представи и действителност. Мъжете са много по-депресирани в България от жените.

Автор Ekna (Усмивка)
Публикувано29.06.14 21:58

До някъде е във възпитанието на цяло едно поколение. Възпитание в най-широкия смисъл на думата - от всички възможни "възпитатели", от родителите, през филмите, до улицата.

А може би поколението на техните родители (на младежите в Турция) да не са харесвали, че са нарицателно за, меко казано, консервативно отношение на мъжете към жените, и са възпитали децата си да бъдат различни.

Всяко поколение се опитва да избяга от грешните (според тях) модели на поведение на предишното поколение.

У нас, например, дълги години "скромността е красяла човека". В по-новото време новите родители смятат това за абсолютно погрешно (не съвсем без основание). И неволно, може би, са отишли в другата крайност.

Не е въпрос нито само на бедност, нито само на възпитание.

А ти си една Самодива

На лятна почивка още не съм била, но бях на пролетна:

Тема Re: Да взема да винови [re: Ekna]  
Автор sladunka medunka (pyrvata)
Публикувано29.06.14 22:07

... страхотни снимки... уау, поразително красиви... твои ли са?

Авторът на Илиадата е или Омир, или ако не е Омир, е някой друг със същото име.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.