|
Тема
|
анти-Купон с тъжни песни
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 27.06.14 00:01 |
|
|
18+
Ако сте чувствителни сърца и чисти души и не искате да се натъжите, сега е момента да спрете...
--- Не правете това у дома си. Колкото и тъпо начало на темата да е това ---
1. песен:
2. текст:
A change of speed, a change of style.
A change of scene, with no regrets,
A chance to watch, admire the distance,
Still occupied, though you forget.
Different colors, different shades,
Over each mistakes were made.
I took the blame.
Directionless so plain to see,
A loaded gun won't set you free.
So you say.
We'll share a drink and step outside,
An angry voice and one who cried,
'We'll give you everything and more,
The strain's too much, can't take much more.'
Oh, I've walked on water, run through fire,
Can't seem to feel it anymore.
It was me, waiting for me,
Hoping for something more,
Me, seeing me this time, hoping for something else.
3. възможно тълкуване :
As for the meaning, in my opinion, it's only about suicide after a break-up. Nothing more. Maybe I'm "down to earth" on it... On the first verse, he calmly looks at his relationship with his wife and realizes that it's all wrong. He realizes that they can't match with each other. I think it's all about differences between people and when people love each other, they don't care about their differences and moreover, they dig the differences of their lover that enrich them. And when it's over, one has the impression that the person whom he loved has changed. "a change of speed, a change of style...
4. За групата и фронтмена (от УИКИ-то с любов:)
През 1979 вокалът Иън Къртис разбира че страда от епилепсия... Той почва да приема лекарства, но е предупреден за страничните им ефекти като сънливост, кървене на венците и др. Лекарите му препоръчват и да спазва определен режим, който да не включва късно лягане, занимания свързани с ярки и бързо променящи се светлини и резки звуци. Въпреки това Иън не може да изостави групата си и почва да получава гърчове. На няколко пъти получава припадъци и на сцената. Танците му, наподобяващи хипнотични параболи известен като dead fly („мъртъв полет“) също са свързвани от Пол Морли с неговата болест.
Смъртта на Иън Къртис: Вечерта преди 18 май [1980]се прибира у дома си, за да поговори с жена си Дебора. Иска да я склони да не подава молба за развод и да остане с него въпреки връзката му с Аник Д'Онор. Тя обаче не се съгласява и излиза. През нощта Иън гледа филма Строшек на Вернер Херцог и слуша албума "The Idiot" на Иги Поп.
Сутринта той се обесва на въжето от кухненския простор. Открит е същия ден от жена му, когато тя се връща. Има много теории за смъртта и мотивите му за самоубийство, но никоя не е сигурна. Някои отбелязват, че Иън е епилептик и това е основа на много от нещастията му. Същите вярват, че е било въпрос на време и се дължи не само на раздвоението му между неговата жена Дебора и любовницата му Аник Д'Онор, а и на влошаващото се състояние и депресия и трудностите, които изпитва на сцената. Той е кремиран в Макълсфийлд след няколко дни.
Както завършва цитирания от мен по горе опит за анализ на текста: Sad song created by a sad genius.
Консумирайте с удоволствие и мярка...
|
|
|
|
|
...ти си човек на Рокси
Авторът на Илиадата е или Омир, или ако не е Омир, е някой друг със същото име.
|
|
|
Тема
|
Re: анти-Купон с тъжни песни
[re: Nerv]
|
|
| Автор |
ALONE911 () |
| Публикувано | 27.06.14 08:35 |
|
|
Редактирано от ALONE911 на 27.06.14 09:55.
|
|
|
|
|
Nirvana - Smells Like Teen Spirit
<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от sladunka medunka на 27.06.14 09:45.</EM></FONT></P>Редактирано от sladunka medunka на 27.06.14 10:36.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Lucky Eva (независима) |
| Публикувано | 27.06.14 10:31 |
|
|
Спи своя сън - изпълнена от група Атлас
Вятър гони безспир пожълтели, есенни листа,
теб сънувам сега, милвам те с тъга.
Тихо пада навън върху тебе снежна белота,
теб сънувам сега, няма те в снега.
Топъл пролетен дъжд като спомен гали твойта ръка,
теб сънувам сега, ревнувам те от дъжда.
Чувам как разцъфтяват навред стотици летни цветя,
теб сънувам сега, нямам те в съня.
Спи своя сън, самотен сън...
Спи, чакай мойта звезда,
падне ли в нощта ще се срещнем там.
Спи своя сън, самотен сън студен...
Вятър гони безспир пожълтели, есенни листа,
няма те в съня, нямам те сега.
Тихо пада навън върху тебе снежна белота,
нямам те в съня, няма те в снега.
Спи чакай мойта звезда,
падне ли в нощта ще се срещнем там.
Спи своя сън..... на Марина (1963-1992)
класирана на първо място на пролетния радио-конкурс на Българското Национално Радио 1994 година ..албум "Не се предавай"1994
|
|
|
|
|
А защо не? Бих казал, че за всеки влак си има пътници, ако не беше обидно. Ако се абстрахираме от фиксацията й на някои неприлични думички и флъденето, пълната й невъзможност да надскочи егото си, които са си _ проблем - има доста оригинален стил на драскотене. Неразбран гений така да се каже.
В това число гений на флъда___.(изтрита от редактора ми е дразнещата тафтология "така да се каже")
Не знам дали всеки влак си има пътниците, но вероятно за всеки бунтар си има правилния репресьор. Човечеството фунционира по двойки.
Редактирано от Nerv на 27.06.14 13:15.
|
|
|
Тема
|
[re: ALONE911]
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 27.06.14 12:47 |
|
|
много добър избор за продължение на темата. И клипа ми хареса. Пасна идеално на на финала на откриващото клипче, което свършваше с изнасянето на певеца (актьора) от сцената - предполагаемо след епилептичен припадък. И на безразсъдството на актьора - да продължава да "забавлява" или да разплаква публиката, противно на и въпреки лекарските предписания. Шоуто да продължи дори без нас...
Незаменими хора има ли?!
А най тъжното е, че понякога незаменима е само илюзята, че сме потребни..., но не съвсем, но не съвсем:
|
|
|
Тема
|
всеки себе си чете!
[re: Lucky Eva]
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 27.06.14 12:52 |
|
|
|
|
|
Тема
|
Re: всеки себе си чете!
|
|
| Автор |
Lucky Eva (независима) |
| Публикувано | 27.06.14 13:00 |
|
|
Да, така е.
|
|
|
|
|
...ок, тя е в Психоанализа, петимна за внимание...
П.П. защо не ли? незнам... всеки си има свои причини и мотиви... аз лично , не си падам по агресори и деструктори... също и по симпатизантите им, но вече съм го писала в друга тема...
... не ми се участва в ничия заразна лудост... мисля, че подобни лудости пречат на редовните хора да живеят спокойно... развалят им купона... ...
Редактирано от sladunka medunka на 27.06.14 13:10.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
ALONE911 () |
| Публикувано | 27.06.14 13:18 |
|
|
Няма незаменими хора, но няма и повторими.
КОГАТО СИ НА ДЪНОТО
Дамян Дамянов
Когато си на дъното на пъкъла
Когато си най тъжен и злочест
От парещите въглени на мъката
Си направи сам стълба и излез
Светът когато мръкне пред очите ти
И притъмнява в тези две очи
Сам слънце си създай и от лъчите
Създай си стълба и по нея се качи
Когато от безпътица премазан си
И си зазидан в четири стени
От всички свои пътища премазани
Нов път си направи и сам тръгни
Трънлив и зъл е на живота ребуса
На кръст разпъва нашите души
Загубил всичко, не загубвай себе си
Единствено така ще го решиш.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 27.06.14 13:19 |
|
|
След редакцията е изпадлала песента, както и гиф-чето. Тюх!
|
|
|
|
|
... за внимание...
Е то това е разковничето.
Подстрекател си си ?
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 27.06.14 13:26 |
|
|
Днес няма нито облаче – да скрие
прозрачната греховност на небето
и вятърът сам някъде умира
или е мир със себе си намерил.
Днес, впрочем както бе и вчера
и както сигурно ще бъде утре
погребвах мъртвите проблеми,
и си създавах пътьом други.
А лекомисленото щастие
навярно пак ще ме подмине
или пък ще ме изненада
и ще ми падне на тепсия.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
ALONE911 () |
| Публикувано | 27.06.14 13:32 |
|
|
|
|
|
|
|
...не, ти си данаец... не, не е това разковничето... разковничето е в клиничната значимост на симптомите... в запазеното усещане за норма ...
|
|
|
|
|
... ангажирана песен на БТР написана за конкретна личност...починала от свръхдоза...
|
|
|
|
|
...Митко Воев, култова фигура за моето поколение, почина на 27 години от левкемия, фронтмен на Нова Генерация...
|
|
|
|
|
...текста на култовата по онова време песен Двама:
|
|
|
|
|
Аз винаги много съм харесвал Нирвана. Макар да съм си стар рокер с промит мозък от групи като Юрая, Пърпъл и Цепелин и малко след тях Рейнбой и Уайт снейк...
Доста по-късно, когато синът ми поотрасна и Пинк Флойд му поомръзнаха, чрез наследника си открих и една друга близка на Кобейн и групата му съдба. Алис ин чейнс и .
Музиката им също уж е някакъв гръндж, но на моменти бърка много в здравето. Чак се бях притеснил как ще се отрази на неукрепналата психика на пубера-нерв 2-ри. Не е като да си нямахме проблеми, че и още имаме, но от както изкласи и започна работа - все по-малко време и възможности за глупости и безделничество (като отдаване на мирова скръб досущ както Лермонтовия Печорин примерно) му остават.
Мисля, че това е едно от най известните им 'парчета':
|
|
|
|
|
..мдаа, рокът на 90-тте, новия протест, на децата на поколението със свободни нрави... ето и една статия отразяваща донякъде проблемите на децата на 90-тте, чрез фронтмените на най-великите за тогава групи: Алис ин Чейнс, Пърл Джем, Нирвана, Металика т.н.
Редактирано от sladunka medunka на 27.06.14 14:06.
|
|
|
|
|
Винаги много съм ги харесвал.
Оприличавал съм ги винаги с Депеш мод. Българския Депеш. Но в никакъв случай не са имитатори. А като текстописец - Митко Воев е ярко открояваща се звезда. Уви, толкова рано помръкна небето за него...
Не знам дали ти е попадал текст: Игри на думи, полисемантични изрази и извънтекстови асоциации в творчеството нa Димитър Воев ("Отвъд смъртта") От Петър Канев
Малко е нафукан (текстът) - вярно има много купешки думи и самоопияняване в свръх-експозицията на ерудиция - може би, но на мен ми харесва и бих го препоръчал за четене.
|
|
|
|
|
...не, не ми е попадал... благодаря, с удоволствие ще го разгледам... незнам защо ми казваш това за купешките думи, но съм сигурна, че един анализ, хеле литературен, трудно минава без тях...
... а аз препоръчвам статията за бащите на фронтмените, ще видиш много положителни неща... не е лесно да си родител...
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
ALONE911 () |
| Публикувано | 27.06.14 14:14 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
...мда, песента посветена на 4-годишното момченце на Ерик Клептън, което полетя от прозореца на небостъргача, в който живееше с майка си... [url]Would you know my name
If I saw you in heaven?
Would it be the same
If I saw you in heaven?
I must be strong and carry on
'Cause I know I don't belong here in heaven
Would you hold my hand
If I saw you in heaven?
Would you help me stand
If I saw you in heaven?
I'll find my way through night and day
'Cause I know I just can't stay here in heaven
Time can bring you down, time can bend your knees sponsored links
Time can break your heart, have you begging please, begging please
Beyond the door there's peace I'm sure
And I know there'll be no more tears in heaven
Would you know my name
If I saw you in heaven?
Would it be the same
If I saw you in heaven?
I must be strong and carry on
'Cause I know I don't belong here in heaven[/url]
|
|
|
|
|
И е по много тъжен и чудовищен даже повод...
|
|
|
|
|
мерси ще я прочета малко по късно, сега се налага да си доработя....
Абе голям антикупон станал с нашите банки. Тъкмо работа за тоя клуб...
Край нямат купоните по тая многострадална българска земя.
|
|
|
|
|
...ами, незнам... не разбрах какво се е случило...освен с КТБ с още някоя ли...... Ламби какво казва е важно...
|
|
|
|
|
Ако имаш време и възможност - надникни в "нашия си клуб" и ще светне - Ламби е нещо като 'медийно-клубна' звезда. Всеки се допитва до него - какво става, а той вика: - сега е моментът да се удържи борда;) (Предполагам, че вече си разбрала, де.)
|
|
|
|
|
... не, отдала съм се на сладка приказка извън дира... но ще видя... Ламби е нашия финансов Гуру...
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Ekna (Усмивка) |
| Публикувано | 27.06.14 22:06 |
|
|
Such a lonely day
And it's mine
The most loneliest day in my life
Such a lonely day
Should be banned
It's a day that I can't stand
The most loneliest day of my life
Such a lonely day
Shouldn't exist
It's a day that I'll never miss
Such a lonely day
And it's mine
And if you go,
I wanna go with you
And if you die,
I wanna die with you
Take your hand and walk away
Such a lonely day
And it's mine
It's a day that I am glad I survived.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Ekna (Усмивка) |
| Публикувано | 27.06.14 22:09 |
|
|
Не съм сигурна защо, но тъжните песни често са като че ли по-силни и красиви... Напипахте ми слабото място
Before the dawn, I hear you whisper
In your sleep "Don't let the morning take him"
Outside the birds begin to call
As if to summon up my leaving
It's been a lifetime since I found someone
Since I found someone who would stay
I've waited too long, and now you're leaving
Oh please don't take it all away
It's been a lifetime since I found someone
Since I found someone who would stay
I've waited too long, and now you're leaving
Oh please don't take it all away
Before the dawn, I hear you whisper
In your sleep "Don't let the morning take him
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Ekna (Усмивка) |
| Публикувано | 27.06.14 22:13 |
|
|
|
|
|
Тема
|
[re: Ekna]
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 28.06.14 00:08 |
|
|
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Ekna (Усмивка) |
| Публикувано | 28.06.14 00:23 |
|
|
...
Седем дни са пред мен.
Седем виещи вълка.
Шест от тях повалих,
Седмият в мен възкръсна...
...
Редактирано от Ekna на 28.06.14 00:28.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 28.06.14 00:26 |
|
|
Не съм сигурна защо, но тъжните песни често са като че ли по-силни и красиви... Напипахте ми слабото място
Всички избрани от теб песни ми допаднаха. И то много. Само Джудас бях слушал.
Що се отнася до 'отговора' ми с любимата ми за винаги: Владимир Высоцкий - Охота на волков! -тя не е тъжна въпреки, че клипчето съдържа брутални снимки с отстреляни животни. Доколкото схващам - и с поред песента - организираният лов на вълци се извършва посредством ограждане на земни полосИ (ивици) с червени флагчета, които по някаква причина вълците не прескачат. Защото - на въпроса на младока - Защо трябва сами да се нашиваме на цевите на двукраките? Защо не прескочим загражденията - казва водачът им казва: Защото така сме устроени и свикнали и така е откакто свят светува. Ето този за когото съдбата ме е отредила, вече вдигна пушка и се прицели в мен. Обаче младокът не ебава - прескочи въжената линия с флагчетата и се спаси пред смаяните погледи на ловците...
Тъжна е не тази песен, а продължението й. Пак на Володя. Казва се Охота с вертолетов...
Абе хищници сме ние и това си е. Жестоки.
Сега за противовес ще се опитам да те развеселя с една шега по повод на тази пеничка. Като бях малък и по не знаех руския, си я превеждах, не като "Провежда се лов на вълци...", ами като "На вълка му идва апетит"
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 28.06.14 01:09 |
|
|
Не съм сигурна защо, но тъжните песни често са като че ли по-силни и красиви...
Това го цитирам за втори път понеже е някак си важно. Трябваше ми малко време да открия един цитат за който ми напомни (овен за собствените ми разбирания, че любовта почти винаги е свързана с поне малко меланхолия...)
от една книга "Климати" на Андре Мороа, която четох наскоро (то затова си я и спомням я;)
Изабел:
Ах Филип, бих желал да прекарам така целия си живот до вас, в унес, само да държа ръката ви, да усещам прохладния въздух, да гледам изтравничетата... Прелестно е, но същевременно и така тъжно, не намирате ли? Защо?
- Най красивите мигове са винаги тъжни. Човек чувства, че са мимолетни, иска да ги задържи, но не може. Като малък всеки път усещах това нещо в цирка, после на концерт, когато бях премного щатлив. Казвах си: "След два часа всичко ще свърши."
Всъщност Фаустовско-Мефистофелското изкушение "О миг поспри, животът е тъй хубав" е нещо като лайтмотив и в този роман или може би повест да го наречем. Доста често героите разсъждават над това провокирайки читателя към същото разбира е. Но каква по важна тема за хората от това, че сме смъртни, че животът е кратък и че ... така де.
Другото за което веднага напомня е недостижимата Ана Каренина, разбира се...
Ето и едно вложено в романа стихотворение, част от Градината на Прозепина", на някой си АЛджерион Чарлс Суиндърн:
From too much love of living,
From hope and fear set free,
We thank, with brief thanksgiving
Whatever Gods may be
That no life lives forever;
That dead men rise up never;
That even the weаriest river
Winds somewhere safe to sea
+++
в превод (както си е оригинално преведен от преводачката Надежда СТанева:
Отхвърлили прекалената любов към живота,
освободени от надежда и трахове,
отдаваме кратка благодарност
на боговете каквито и да а те,
за това, че животът не е вечен,
за това, че мъртвите няма да възкръснат,
за това, че дори и най морната река
накрая стига до морето...
Това са любимите стихове на главната героиня Одил, голямата любов на Филип, назабравимата и единствената, или почти. Но да не развалям повече на тези, които не са го чели и биха искали;)
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 28.06.14 01:13 |
|
|
О, МБ. Винаги съм го харесвал, ако изключим завистта, която определено изпитвам към него;) Много хубав избор.
|
|
|
|
|
Много интересно беше четивото. Точно тази тема ми е прекалено лична. Ако успея да се настроя може би ще ти изпратя нещо на лични по въпроса тези дни. Но не се подписвам с кръв де. По принцип избягвам да чепкам точно тази вълна...
Що се отнася до темата за прощката и непростимото отнесено и към песните, и музиката на Джеймс Хетфийлд, също е тема представляваща личен интересн, но по нея бих могъл да дращя по-свободно и пред публика така да се каже. Защото е доста по-абстрактна все пак. Християнска дет се вика;)
Чакай сега да ти пусна нещо по-бойко (,но не чак борисов все пак) и по-скоро безгрижно-патетично и примитивно (като за мен), отколкото тъжовно.
|
|
|
|
|
А защото съм данаец, така и и остана малка загатка. Имам чувството, че не се разбрахме или кой знае. Нищо де другия път.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 28.06.14 02:10 |
|
|
Благодаря за линка с песни на може би най добрата ни поетеса изобщо.
Не ти оговарях досега, понеже много високо вдигна летвата и то в отговор на мое стихче . Просто ... колкото и да ме е крепял досега в тежки мигове а и винаги в този живот- нарцисизмът, все пак Петя е не само талант, но и непостижим връх. Поклон!
Важен за мен човек ми е казвал, че почти всички истински поети умират преди 30 (това много преди да излязат тези 'авангардни' идеи за клуб 27 и т.н. тя визираше доста повече Ботев (28), Дебелянов (29), Лермонтов (26), Есенин (30), Смирненски (24), Гео Милев (30), Кийтс (26) - (овен поет и автор на едни от най силните любовни писма, не че чак толкоз много чужди ъм чел де;) и т.н.
Разбира се това е само формално ограничение, но все пак много от великите доживяли и до по-голяма възраст: Пушкин, Яворов, Вапцаров (33), Бърнс (36) ..., или друг велик, който си избереш по вкус- нямаше даса това, коеото са именно без този сякаш най поетичен период от живота ни - независимо дали драскаме или не по някой стишец...
Докатописах стигнах неусетно до "Мила ванация" т.е. Зимна ваканция - Росица Борджиева
чудесни спомени или по скоро асоциативно удовлствие дори без ясни спомени освен а песните - ми навя целият този букет наистина... Голям, бликащ талант...
Най-велико е изпълнението на адашката и разбира се.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 28.06.14 02:20 |
|
|
Най си харесвам (май)
...Dawn will soon be breaking,
The day has just begun.
You put your arms around me
Like a circle 'round the sun.
Dance across the seasons
To a place that no one knows
Where angels fear to tread...
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 28.06.14 02:31 |
|
|
Човек и добре и да купонясва
И нека включилият се по-късно като чете тази тема, да си спомня за онези, които я направиха. А името на архонта е клуб Купонджии, кан сюбиги. Нека Бог да ги удостои да преживеят сто години в дира и оттатък...
И естествено специални благодарноти на Ева, Балдриан, Джъмби и всички отстъпници от Психото, макар, че мен ако питате си мрете на ината малко повече от необходимото, ама ваша си работа. За мен - Дарки е много точен мъж, останалото е суета. Повсевместна...
|
|
|
|
|
...о, забравила съм да сложа усмихнатите емотикони...шегувам се де, ти искаш съвсем ли да не съм в унисон с клубните събития и да не те припозная като някакъв кротък, но с нечисти намерения посетител... обаче, пак казвам шега е, този път ще сложа емотиконите
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Lucky Eva (независима) |
| Публикувано | 28.06.14 09:39 |
|
|
О, Екна, добре дошла!
Редактирано от Lucky Eva на 28.06.14 10:38.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
rumen77 () |
| Публикувано | 29.06.14 09:10 |
|
|
Човек не може да купонясва, ако никога не е изпитал поне малко тъга
Първото музикално нещо, за което се сетих, а те май са много меланхоличните неща, е това. Тъжно е според мен, но и някак пречистващо и окриляващо.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
rumen77 () |
| Публикувано | 29.06.14 09:22 |
|
|
Ето и това ми беше тъжно, като го видях навремето.
Слабо схващам текста. Той й прави предложение, а тя му казва, че за да повярва в неговата любов, трябва да й донесе сърцето на майка му. Той го прави. Но за нея това изглежда е било просто шега. И му казва, че трябва да си среже вените, за да я убеди. Накрая му казва, че той трябва да сложи край на живота си. Все пак накрая той изглежда щастлив
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
rumen77 () |
| Публикувано | 29.06.14 09:27 |
|
|
Ето и това. Някъде го пусках преди време. За човек, който е изгубил себе си, но в някакъв момент, незнайно откъде, някаква воля за живот се връща в него и опустошава всичкото му велико отчаяние.
Тегав е, но гледайте клипа до края, заради развръзката
Редактирано от rumen77 на 29.06.14 09:29.
|
|
|
Тема
|
[re: rumen77]
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 29.06.14 11:38 |
|
|
Човек не може да купонясва, ако никога не е изпитал поне малко тъга
Дк и да паднем и да бием все ще се напием...
Тая ти си я пускал (и обяснявал какво значи). Пониш ли я?:)
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
rumen77 () |
| Публикувано | 29.06.14 11:42 |
|
|
Каква памет, човече! А аз си мислех, че помня доста. Е, да направи ми много впечатление песента и клипа и сигурно съм го пускал на много места. Навремето се чувствах така дълго време.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 29.06.14 11:43 |
|
|
Пускам я с отделно мнение, че не ми дава да се редактирам като хората:
Да се смейш ли, да плачеш ли? -Не знам. Май напиването си е универсалното решение.
Редактирано от Nerv на 29.06.14 11:43.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
rumen77 () |
| Публикувано | 29.06.14 11:52 |
|
|
Напиването понякога помага. Но все пак да не му придаваме голяма важност!
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
DarkSide () |
| Публикувано | 29.06.14 12:44 |
|
|
А на войне, как на войне, патроны, водка, махорка в цене.
А на войне не лёгкий труд, а сам стреляй, а то убьют.
М-м-м…
А на войне, как на войне, подруга вспомни обо мне.
А на войне неровен час, а может мы, а может нас.
М-м-м…
Комбат, батяня, батяня, комбат,
Ты сердце не прятал за спины ребят.
Летят самолёты и танки горят
Добьёт, ё, комбат, ё, комбат.
За нами Россия, Москва и Арбат.
Огонь батарея, огонь батальон,
Комбат, ё, командует он.
Огонь батарея, огонь батальон.
Огонь батарея, огонь, огонь, огонь, огонь и я…
А на войне, как на войне солдаты видят маму во сне,
А на войне да то она, а всё серьёзней, чем в кино.
М-м-м…
Да война, война, война-а, дурная тётка, стерва она.
Эх, война, война идёт, а пацана девчонка ждёт.
М-м-м…
Ты сердце не прятал за спины ребят.
Летят самолёты и танки горят
Добьёт, ё, комбат, ё, комбат.
За нами Россия, Москва и Арбат.
Комбат, ё, командует он.
Огонь батарея, огонь батальон.
Огонь батарея, огонь, огонь, огонь, огонь и я…
А на войне, как на войне…
А на войне, как на войне…
I was a P.F.C. on a search patrol, huntin' Charlie down
It was in the jungle wars of '65
My weapon jammed and I got stuck way out and all alone
And I could hear the enemy movin' in close outside
Just then I heard a twig snap and I grabbed my empty gun
And I dug in scared while I counted down my fate
And then a big Marine––a giant, with a pair of friendly eyes––
Appeared there at my shoulder and said "Wait."
When he came in close beside me, he said "Don't worry, son, I'm here––
If Charlie wants to tangle now, he'll have two to dodge"
I said, "Well, thanks a lot!" I told him my name and asked him his
And he said "The boys just call me Camouflage"
Chorus:
Woah-oh-oh-oh, Camouflage
Things are never quite the way they seem
I was awfully glad to see this big Marine
Well, I was gonna ask him where he came from, when we heard the bullets fly
Comin' through the brush, and all around our ears
It was then I saw this big Marine light a fire in his eye
And it was strange, but suddenly, I forgot my fears
Well, we fought all night, side by side, we took our battle stance
And I wondered how the bullets missed this man
'Cause they seemed to go right through him––just as if he wasn't there
And in the mornin' we both took a chance and ran
And it was near the riverbank when the ambush came on top of us
And I thought it was the end, and we were had
Then a bullet with my name on it came buzzin' through a bush
And that big Marine, he just swat it with his hand
Just like it was a fly...
Chorus:
Things are never quite the way they seem
This was an awfully strange (big) Marine
{spoken}
And I knew there was somethin' weird about him,
'Cause when I turned around,
He was pullin' a big palm tree up outta the ground
And swattin' those Charlies with it from here to kingdom come
When he led me outta danger I saw my camp and waved goodbye
He just winked at me from the jungle and then was gone
When I got back to my H.Q., I told 'em about my night
And the battle I'd spent with a big Marine named Camouflage
When I said his name, the soldier gulped, and a medic took my arm
And led me to a green tent on the right
He said "You may be tellin' true, boy, but this here is Camouflage
And he's been right here since he passed away last night
In fact, he's been here all week long...
But before he went, he said Semper Fi, and said his only wish
Was to save a young Marine caught in a barrage
So here, take his dog tag, son, I know he'd want you to have it now"
And we both said a prayer for a big Marine named Camouflage
So next time you're in a jungle fight, and you feel a presence near
Or hear a voice that in your mind will lodge
Just be thankful that you're not alone––you've got some company
From a big Marine the boys call Camouflage
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
DarkSide () |
| Публикувано | 29.06.14 13:14 |
|
|
това не бях го гледал, голям тенкс ... дейвид и глен пеят на един микрофон като първи приятели, това наистина е рядкост
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Ekna (Усмивка) |
| Публикувано | 29.06.14 14:22 |
|
|
Много сладкодумно разказваш, но ти си го знаеш
Висоцки и аз си го ценя! И много други. Много от нас са израстнали с руските филми и песни, имаме си известна носталгия по тях. Преди време мои приятели организираха страхотен концерт с руска филмова музика, с участието на двама млади оперни певци и Руслан Мъйнов! Беше много, много хубав концерт, с мултимедия с кадри от филмите и светлини. Бяха представени песни от Бялото слънце на пустинята, Диамантената ръка, Таборът отива на небето и Тримата мускетари, Белоруска гара, "Не горюй", "Операция ы", "17 мига от пролетта" и др.
ами като "На вълка му идва апетит"
За смешката - между другото и аз сега на първо четене така си го преведох
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Ekna (Усмивка) |
| Публикувано | 29.06.14 15:04 |
|
|
И сега май ще ви залея с вълна от несподелена любов и тъжни разочарования, да не плачкате много :
Ооо, някой да ме спре, защото в главата ми са още цяла дузина, а и колко друга стара и добра музика си припомних по между другото ... Крамберис, INXS, Faith No More, Monster Magnet ... много...
Слагам спирачка, че ще си докарам някоя незаслужена депресия
|
|
|
|
|
... е, не щеше да се прочистиш и събудиш бодра и свежа... но за Фейт но море съм любопитна какво щеше да пуснеш...
|
|
|
Тема
|
[re: DarkSide]
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 29.06.14 15:58 |
|
|
Здравей,
гледай само да не те разкъсат вакханките тука, че много са яростни нашите - особено като видят някой по личен :)))
|
|
|
|
|
Отдавна не бях слушала музика, свалена на компа. В Ютуб вече всичко има. Та на тези отдавна не слушани музики, в т.ч. Фейт, попаднах докато се ровчих на компа си.
Хайде един Фейт за теб:
Go on and wring my neck
Like when a rag gets wet
A little discipline
For my pet genius
My head is like lettuce
Go on dig your thumbs in
I cannot stop giving in
I'm thirty-something
Sense of security
Like pockets jingling
Midlife crisis
Suck ingenuity
Down through the family tree
You're perfect, yes, it's true
But without me you're only you (you're only you)
Your menstruating heart
It ain't bleeding enough for two
It's a midlife crisis.. It's a midlife crisis..
What an inheritance
The salt and the kleenex
Morbid self attention
Bending my pinky back
A little discipline
A donor by habit
A little discipline
Rent an opinion
Sense of security
Holding blunt instrument
Midlife Crisis
I'm a perfectionist
And perfect is a skinned knee
You're perfect, yes, it's true
But without me you're only you (you're only you)
Your menstruating heart
It ain't bleeding enough for two...
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
rumen77 () |
| Публикувано | 29.06.14 16:35 |
|
|
то и това бива за тая тема, нещо свързано с фейт на море
|
|
|
Тема
|
[re: rumen77]
|
|
| Автор |
Ekna (Усмивка) |
| Публикувано | 29.06.14 17:02 |
|
|
Не бях слушала тази група, нито знаех за връзката с Фейт, но сега се поинформирах
Интересно парче!
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Baldrian () |
| Публикувано | 29.06.14 22:35 |
|
|
голяма част от фолклора ни е много тъжен...може би най-вече родопската песен...
|
|
|
Тема
|
[re: Baldrian]
|
|
| Автор |
Ekna (Усмивка) |
| Публикувано | 29.06.14 22:48 |
|
|
Като каза това, та да добавя:
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
rumen77 () |
| Публикувано | 29.06.14 22:55 |
|
|
Майк Патън има доста проекти.
|
|
|
Тема
|
специално за Екна:
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 29.06.14 23:47 |
|
|
Oh Belladonna, never knew the pain
Maybe I'm crazy, maybe it'll drive me insane
The open letter just carelessly placed
And your moving silence,
the tea so delicately laced
Out of reach, out of touch
How you've learned to hate so much
Out of reach, out of touch
How you've learned to hate so much
Came from passion, and you gave it a name
The fingers of poison like needles in the drivin' rain
So smile discreetly as you watch with such grace
Now I must slip away, but can you forget my face
The fingers of poison like needles in the drivin' rain - е преведено като:
Разочарованията са отровни като безсмислието на проливиния дъжд...
Думите са толкова многозначителни и често надскачат 'това, което е искал да каже автора' в даден момент...
|
|
|
|
|
По ваше село в немско хващате ли V-box-а?
щото, ако не се хваща я по безплатния канал на ЦРУ:
Alan Parsons Project, Ammonia Avenue,1984
"Ammonia Avenue"
Is there no sign of light as we stand in the darkness?
Watching the sun arise
Is there no sign of life as we gaze at the waters?
Into the strangers eyes
And who are we to criticize or scorn the things that they do?
For we shall seek and we shall find Ammonia Avenue
If we call for the proof and we questions the answers
Only the doubt will grow
Are we blind to the truth or a sign to believe in?
Only the wise will know
And word by word they handed down the light that shines today
And those who came at first to scoff, remained behind to pray
Yes those who came at first to scoff, remained behind to pray
When you can't hear the rhyme and you can't see the reason
Why should the hope remain?
For a man will be tired and his soul will grow weary
Living his life in vain
And who are we to justify the right in all we do?
Until we seek until we find Ammonia Avenue
Through all the doubt somehow they knew
And stone by stone they built it high
Until the sun broke through
A ray of hope, a shining light Ammonia Avenue
Превод на български
От светлината вече няма и следа
и докато стоя в тъмнината,
в очакване на изгрева,
си мисля къде отидоха светлите следи от живота?
Докато се взирам в дълбините на тълпата
и съзирам само очи, си мисля -
кой съм аз да критикувам
и да презирам техните неща?
И защо да не потърся Амония Авеню,
където ще открия всичко?
Докато търся доказателства и отговори на въпросите
Съмненията само растат
Сляп ли съм за истината или нямам достатъчно вяра
Само мъдрият знае това.
Но дума по дума те си предават в наследство
искрящата светлина на надеждата,
И тези, които не я съзряха веднага,
останаха назад да се помолят
Ако не виждам причината и не усещам хармонията
Защо ни е дадена надеждата?
Та нали човек е уморен, и душата му страда
от безсмислието на живота.
Кой съм аз, за да смятам, че съм винаги прав
И защо да не потърся и да открия Амония Авеню
Въпреки съмненията, те знаеха
И камък по камък изградиха лъч
надежда през който слънцето струи.
Дори да е само лъч надежда в искрящата светлина.
Амония Авеню.
+++
Второто клипче (т.е. и това в тубата, което е същото), макар е поредица от снимки, повече ми харесва, защото някак и ... по ми въздейства.
С него по лесно се тига до една асоциация. Амониа авеню = не булевард Амония, ами = отходните пътища. Канализацията => Една от най красивите книги, която четох в един от най-красивите си периоди от живота 20-21 г.
Голям гальовник на Ромен Гари.
Там единя герой, мисля, че беше травестит - проститутка казваше: "Любовта не идва по пикочопроводите..."
Пък може и да съм си го измислил, боже колко отдавна беше това/ Песента чух за първои път чак тогава, но връзка между двете направих много по-късно...
|
|
|
|
|
... аз не бях чувала за връзката с Фейт, Рум,научих нещо интересно...
|
|
|
Тема
|
Re: специално за Екна:
|
|
| Автор |
Ekna (Усмивка) |
| Публикувано | 30.06.14 00:23 |
|
|
Страхотно парче! Не бях го слушала, благодаря за поздрава!
Думите често са извор на недоразумения Но пък могат да се комбинират по толкова красив начин. Това сравнение за безсмисленост ми напомни едно мое (убий ме в момента не се сещам къде съм го ползвала): "безсмислено като тъга"... но дали дори и тя е толкова безсмислена... Когато страдаме много неща може да се изпразнят от смисъл.
Тъй като не се сетих къде съм ползвала това сравнение ще те поздравя с друго мое тъжно настроение. След минутка.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Ekna (Усмивка) |
| Публикувано | 30.06.14 00:29 |
|
|
Маймуните висят на опашките си.
Денят е прекрасен за пощене.
А аз съм в своя личен облак.
Сега съм буреносната му същност.
Ще изтрещя. Ще заваля. А после ще е слънчево.
Но това е просто една прогноза за времето.
Сега броя минутите болезненост,
построили замъка си в моя чест.
В най-високата кула съм.
Махам с ръка. И се усмихвам.
Макар с гримасата на тъжен клоун.
Сега страстно прегръщам Тъгата.
Целувам я с език – перверзия, като онази,
с която се наслаждавам на своето настояще.
Защото душата ми е още там –
в пробитата си каляска, със своя намек
от позлатеното си минало.
Безплътна съм. Съвсем за малко -
досущ попила персоналния си Облак.
Но да не забравяме прогнозата за времето.
А маймуните нека си висят на опашките си.
За тях денят ще бъде винаги прекрасен за пощене.
|
|
|
|
|
...не, не го ловим... тенкс а лот, забравила съм я... сега ще я чуя пак... Алън парсънс, леле какви асоциации ми докара, Нерв, не е хубаво така.... а откъде идва любовта, знаеш ли?
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 30.06.14 00:41 |
|
|
Много добре си се сетила Вал,
мислех си, че тази си ми избрала...
А замисляла ли си се примерно: колко необичайно и крешяшо даже ултра-модерно някак си, спрямо клиширано насажданото мнение за това колко ориенталски, изостанали и залюхани са ни били и остатъчно продължавт да са ни нравите е (мисля че е) македонската песньовка, станала популярна най-вече след изпълнението на Славчо и Нина Николина
Едва ли по онова време европейката е можела толкова освободено да се бори за любовта си така да е каже.
А това по долу пък е един от ненадминалите въобще върхове на световната култура и философска мисъл (по-точно провокативната мисъл - докъде води един свят доминиран от мъжете...)
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 30.06.14 00:47 |
|
|
Благодаря, поласкан съм. Много е силно и всепроникващо. Усеща се със всяка нервна клетка. Пишеш много чисто, красиво и силно.
безмислено, като тъга също е в десятката...
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Ekna (Усмивка) |
| Публикувано | 30.06.14 00:57 |
|
|
Радвам се, че така мислиш
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 30.06.14 00:59 |
|
|
А и аз за нея се сетих!!
Следващата песен не е с тъжен текст. Тъжна е враждата между два доста близки народа. Йълдъз Ибрахимова, чието предишно 'артистично име' - което насислствено прие при възродителния процес у нас, а именно Сузана Ерова, честно казано повече ми харесва
- редува по един куплет на турски и на български... Велика. Невъзможно красив глас...
|
|
|
|
|
а откъде идва любовта, знаеш ли?
Не знам, от де толкоз акъл у мен, та такива сложни работи да знам...
обаче ми идва една асоциация, смятах да пусна отделна тема, но май няма да мога да ви разкажа за завършека на може би най нещатно-провинциалния, но ве пак нашенски си и за това любим фестивал 'Любовта е лудост'
Смятах да озаглавя темата Майкъл Басуна [по името на Майкъл Кейн ( само леко изменено caine - cane., но реално е същото) в буквален превод от английски; това с преводите е важен момент. Следи ми мисълта;) и накрая се разбира защо не ми разрешават от ДАНС, МОСАД, ЦРУ и КГБ да превеждам официално. Само във форуми имам разрешение)]
ето как е изглеждал като студент в тямошния ВИТИЗ:
и как изглежда долу горе в нши дни. Набор е на починалия ми баща(1933). Дано още дълго се радва на живота Мики Бастуна...
Филмът на закриването извън т.н. програма (ако добре съм запомнил) се казваше "Последната любов на господин Морган" (в гл. роля на Матю Морган, американец живеещ в Париж - Майкъл Кейн, вече папардак, първоначално с брада, после я махна и малко заприлича на себе си...) и е интересна история за един възрастен мъж, жената на когото предпочита ефтаназията или самоубийтвото пред мъките на нелечима болест и след смъртта й той не може да си намери мято и животът му загубва мисъл... Тогава намира, по точно тя го намери едно младо момиче, като той по скоро виждаше в нея рефлекция на починалата и съпруга, а тя на починалият й баща... Имаше и лек елемент на неловкост, еле накрая почти всичко си дойде на мястото...
Та там на филма, младото момиче (учителка по ча-ча) и той си имаха един любим стих:
What if there is a crack in everything
and that's the place from where the light gets in,...
което по политкоректни причини бяха превели дословно (т.е. както аз преведох М. Кейн, като Мики Бастуна...), а именно
Какво ако във всичко има пукнатина през където влиза светлина...
Правилният превод беше естествено,
Всички имаме малка цепнатина (в главите) си и от там ни влиза...
(Да си призная първоначалния вариант, който интуитивно ми хрумна беше доста по нецензурен и... ъъъ..., но някак си благоразумието в мен надделя и затова официализирам само текста извън скобите. Не споменанвай никому за това, да не разберат какъв простак съм всъщност! То и без това е извън програмата:))
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Baldrian () |
| Публикувано | 30.06.14 01:51 |
|
|
македонска е- да
има Трифонов и някои заслуги за популяризиране на българска музика...
ами какво да кажа по другото...докато жените на Климт са се превръщали в кукли в портретите му, Талев е описал Султана и Ния...
мога да ти разкажа и нещо от моето семейство...баба ми- майката на татко се вдига от една много богата къща в русенско за да отиде в най-бедната къща при кварталния хулиган- дядо ми...била е на 17. наказанието и е лишаване от наследство. независимо,че баща ми загина а и е единствен син, тя е категорична и никога не забравя да ми каже, че когато си отиде мястото и е до дядо- "до нейния стопанин"...
къде може да се притури планината?
Редактирано от Baldrian на 30.06.14 02:00.
|
|
|
|
|
... да ти имам асоциациите аз..кат викаш Любовта е лудост, аз бях на първия такъв, на откриването, закриването и изгледах почти всички филми...не казвай на никого колко отдавна беше... запази го за себе си като много ценна информация... виж ся, зарази ме с несериозност и лягам да спя, защото след такива разговори се случват някакви големи катаклизми, ако си забелязал...
П.С. голям сладур на младини тоз М.К. ама аз и на старини си го почитам... пусто ингилизкото ми в кръвта мени...
|
|
|
Тема
|
Re: специално за Меденка Сладка:
|
|
| Автор |
DarkSide () |
| Публикувано | 30.06.14 08:22 |
|
|
Ring the bells that still can ring
Forget your perfect offering
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 30.06.14 17:44 |
|
|
мерси, много. Не знаех откъде е:) Ще го слушам по-късно, понеже на този компютър нямам звук.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Baldrian () |
| Публикувано | 30.06.14 17:55 |
|
|
любимата ми негова
интересно при него е, че пише най-страстните си и красиви любовни песни през дългите месеци, които прекарва в лишения и отшелничество в будистки манастир...таблоидите през това време надълго и широко обсъждат любовните му подвизи...
велик е този човек.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 30.06.14 23:42 |
|
|
Красиви са. Еднакви вкусове ли имате с Тъмния или ти си просте Лусифер (светлоносеца)
Попрочетох това онова за него още като ме светна Дарки от къде е стихчето. Не намерих обаче някоя по засукана драма или история Разбрах, че пишел и романи. И той като Майкъл взел дал иначе, но да даде бог всекиму да може да даде толкова. Първата песен по ми хареса. Препоръчай още нещо негово, ако си в настроение...
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 30.06.14 23:56 |
|
|
Ето и любимата ми песен на любимата ми група. Или поне тази която си стои на тиз рафт в крина на тийеджърсите ми години.
(Имахме си и група която така е казваше Изгрев)
|
|
|
Тема
|
специално за Валери 77
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 30.06.14 23:57 |
|
|
И да пуснете поне една тема за Джулай мо(р)нинг. Купонджии ли сме или лукови глави!!!
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Baldrian () |
| Публикувано | 01.07.14 00:07 |
|
|
Пускала съм за него теми в психото, което едва ли ми дава права на единствената харесваща този канадец с дълбок глас, изразяващ винаги позиция и търсещ справедливост...
|
|
|
Тема
|
Re: специално за Валери 77
|
|
| Автор |
Baldrian () |
| Публикувано | 01.07.14 00:11 |
|
|
готово
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 01.07.14 00:18 |
|
|
Точно навреме. Супер си. Еми признах ВИ за купонджии вече. Няма що! Сега ако удържите на Рокси офанзивата в Нощни птици и където и да другаде и просто я оставите да се самоизмори - без да и се впрягате ще ви призная и за клубарите с най железни нерви!!!
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Ekna (Усмивка) |
| Публикувано | 01.07.14 14:28 |
|
|
Ако те помоля, Вятъре,
Дали ще спреш за миг да запаля цигара,
Или както винаги, Вятъре,
ще издишам само от студ пара
Последна клечка е това, Вятъре
Да пламне я остави
И от по-малко, Вятъре
Без да искат от теб правил си пожари
Ако те помоля, Вятъре,
Мислех си че съм висока урва, Вятъре,
Оказах се нисък довар.
И със лекота, Вятъре,
През мен преминава всяка ситна твар
Ако те помоля, Вятъре,
Знаеш ли, Вятъре,
Какво е самота?
Спирал ли ти е дъха, Вятъре,
При вида на някоя?
Тръгвам с тебе, Вятъре
Тръгвам с тебе, Вятъре
Тръгвам с тебе, Вятъре
Тръгвам с тебе, Вятъре...
Да разголваме планините
Да надничаме под полите
Да разплаваме огнищата
Да издухаме нищото
Тръгвам със тебе, Вятъре
Само спри за миг да заплая цигара
И ще се слеем с тебе, Вятъре,
Аз и моята кашлица стара
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 01.07.14 21:03 |
|
|
I flirted with you all my life
Even kissed you once or twice
To this day I swear it was nice.
But clearly, I was not ready.
When you touched a friend of mine,
I thought I would loose my mind.
But I found out with time,
That really, i was not ready.
No, No
Oh death, oh death, oh death.
Really, I'm not ready.
Of death you hinder me.
Death makes those dear to me.
Tease me with your sweet relief.
You're cool, and you are constant.
When my mom was cancer sick,
She fought but then succumb to it.
But you made her beg for it,
Lord Jesus, please, I'm ready.
Really I'm not ready.
No no.
Clearly I'm not ready.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Ekna (Усмивка) |
| Публикувано | 01.07.14 22:13 |
|
|
Езикът, на който се пее е суахили.
Написана и изпята през 1993 г. от Оливер "Туку" Мтукудзи от Зимбабве за саундтрака на филм, наречен " Neria ", който е за борбата на една жена в селските райони на Зимбабве, загубила своя съпруг при злополука. Много емоционална песен!
"Не се обезсърчавай, Нериа, Бог е с теб! Смъртта е ревнива, тя разделя тези, които истински се обичат."
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 03.07.14 23:31 |
|
|
Не бях го слушал. Много истинска и чувствена песен наистина..
(превода взех от фейсбук)
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
ALONE911 () |
| Публикувано | 04.07.14 08:31 |
|
|
Тя изчезна нещо.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
ALONE911 () |
| Публикувано | 04.07.14 08:35 |
|
|
От там никога не може да има спасени, но бродещите призраци стават все повече.
Дали това не е просто реалното ни съществуване?
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
DarkSide () |
| Публикувано | 04.07.14 08:54 |
|
|
ама какъв джон ленън те патил, бре пич! ... леле, ти направо уби сичко децко у мене ... на това бижу си му личи от свeтлинни години че е само и единствено на пол маккартни, пол маккартни, пол маккартни, пол маккартни, пол маккартни, пол маккартни, пол маккартни, пол маккартни, пол маккартни, с минимална помощ от джордж и ринго ... джон просто от никъде няма как да има нещо общо с тази песен, той е на съвсем друга вълна по това време
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 04.07.14 09:02 |
|
|
Реших да не променям нищо от мястото във ФБ, от където взех превода.
Иначе си прав:
McCartney explained at the time that his songs came mostly from his imagination. Regarding this song, he said, "It just came. When I started doing the melody I developed the lyric. It all came from the first line. I wonder if there are girls called Eleanor Rigby?"
McCartney wasn't sure what the song was going to be about until he came up with the line, "Picks up the rice in a church where a wedding has been." That's when he came up with the story an old, lonely woman. The lyrics, "Wearing the face that she keeps in a jar by the door" are a reference to the cold-cream she wears in an effort to look younger
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Nerv (far far away) |
| Публикувано | 04.07.14 09:09 |
|
|
Може да се каже, че преживя възродителен процес. Само си е сменинал ника. Но някак си този ми е по разбираем и красив.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
ALONE911 () |
| Публикувано | 04.07.14 09:24 |
|
|
Всяко възкресение е по- добро.
Това може да се каже направо прераждане защото не успях да разбера кой е ника.
Дано да се е заела с нещо по- подходящо за нея защото в месеца преди рождения ми ден никога не съм в форма.
Слабите хора стават агресивни.
|
|