|
Тема
|
phpPgAdmin - някой използвал ли го е
|
|
Автор |
igurbev () |
Публикувано | 23.11.08 10:42 |
|
Привет,
Тъй като имам известна представа от plpgsql, пък видях също, че в моя хостинг план предлагат PostgreSQL и реших да се възползвам. Успях да отворя нещото на име phpPgAdmin и то изглеждаше много обещаващо, но след многобройни опити така и не сполучих да създам смислена функция - нито пишейки на ръка sql нито с уизърдите - всеки път като описвах входни параметри ми даваше синтактична грешка, дори в случаите когато sql-а беше генериран автоматично. Със сигурност проблема не е в синтаксиса. Предполагам нещото просто не ме допуска (по една или друга причина) да използвам plpgsql.
Някой да има идея?
| |
Тема
|
Re: phpPgAdmin - някой използвал ли го е
[re: igurbev]
|
|
Автор |
w (www) |
Публикувано | 23.11.08 17:28 |
|
ми добре е да прочетеш повече и по внимателно
аз съм ползвал доста phpМуAdmin и работи много добре ама не може да ти чете мислите или ти да дава уроци
C++ is waste of time for web development
| |
Тема
|
[re: w]
|
|
Автор |
igurbev () |
Публикувано | 24.11.08 18:16 |
|
Може би ако беше "прочел по-внимателно" поне заглавието ... Не става дума за phpMyAdmin.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
w (www) |
Публикувано | 24.11.08 20:14 |
|
ми не само прочетох ами и съм виждал доста други такива като теб чели не дочели които вместо да четат се правят
phpMyAdmin е близо до phpPgAdmin и за това ти писах
както сам може да прочетеш: The project(phpPgAdmin) originally started as a fork of phpMyAdmin...
http://en.wikipedia.org/wiki/PhpPgAdmin
C++ is waste of time for web development
| |
Тема
|
а има ли го като език?
|
|
Автор |
Dakota (erotoman) |
Публикувано | 27.11.08 16:26 |
|
Направил ли си: CREATE LANGUAGE plpgsql;
"Договор, подписан с Русия, струва по-малко от хартията, върху която е написан!" - Бисмарк
| |
Тема
|
Re: а има ли го като език?
[re: Dakota]
|
|
Автор |
igurbev () |
Публикувано | 27.11.08 21:34 |
|
Според мен го няма, но лошото е, че CREATE LANGUAGE plpgsql; също дава синтактична грешка. Предполагам нямам права, за да екзекютна подобно нещо или пък админа не е инсталиран коректно - нямам представа
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Dakota (erotoman) |
Публикувано | 28.11.08 15:01 |
|
Предполагам, че наистина нямаш права. Можеш ли да напишеш каква грешка все пак ти дава PostgreSQL? Каква версия използваш?
И може би, няма да е зле да се свържеш с тези, които ти предоставят хостинга - те най-добре знаят.
"Договор, подписан с Русия, струва по-малко от хартията, върху която е написан!" - Бисмарк
| |
Тема
|
[re: Dakota]
|
|
Автор |
igurbev () |
Публикувано | 28.11.08 19:39 |
|
Грешката:
SQL error:
ERROR: syntax error at or near ";" at character 24
In statement:
CREATE LANGUAGE plpgsql;
Версията:
PostgreSQL 7.4.19
Изглежа очевидно, че това не е начина. Просто никога не съм използвал phpPgAdmin и реших да попитам.
| |
|
|
|
|