Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:03 16.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Бази данни
*Кратък преглед

Тема phpPgAdmin - някой използвал ли го е  
Автор igurbev ()
Публикувано23.11.08 10:42

Привет,
Тъй като имам известна представа от plpgsql, пък видях също, че в моя хостинг план предлагат PostgreSQL и реших да се възползвам. Успях да отворя нещото на име phpPgAdmin и то изглеждаше много обещаващо, но след многобройни опити така и не сполучих да създам смислена функция - нито пишейки на ръка sql нито с уизърдите - всеки път като описвах входни параметри ми даваше синтактична грешка, дори в случаите когато sql-а беше генериран автоматично. Със сигурност проблема не е в синтаксиса. Предполагам нещото просто не ме допуска (по една или друга причина) да използвам plpgsql.
Някой да има идея?

Тема Re: phpPgAdmin - някой използвал ли го енови [re: igurbev]  
Автор w (www)
Публикувано23.11.08 17:28

ми добре е да прочетеш повече и по внимателно

аз съм ползвал доста phpМуAdmin и работи много добре ама не може да ти чете мислите или ти да дава уроци

C++ is waste of time for web development

Тема Re: phpPgAdmin - някой използвал ли го енови [re: w]  
Автор igurbev ()
Публикувано24.11.08 18:16

Може би ако беше "прочел по-внимателно" поне заглавието ...

Не става дума за phpMyAdmin.

Тема Re: phpPgAdmin - някой използвал ли го енови [re: igurbev]  
Автор w (www)
Публикувано24.11.08 20:14

ми не само прочетох ами и съм виждал доста други такива като теб чели не дочели които вместо да четат се правят

phpMyAdmin е близо до phpPgAdmin и за това ти писах

както сам може да прочетеш: The project(phpPgAdmin) originally started as a fork of phpMyAdmin...
http://en.wikipedia.org/wiki/PhpPgAdmin

C++ is waste of time for web development

Тема а има ли го като език?нови [re: igurbev]  
Автор Dakota (erotoman)
Публикувано27.11.08 16:26

Направил ли си: CREATE LANGUAGE plpgsql;

"Договор, подписан с Русия, струва по-малко от хартията, върху която е написан!" - Бисмарк

Тема Re: а има ли го като език?нови [re: Dakota]  
Автор igurbev ()
Публикувано27.11.08 21:34

Според мен го няма, но лошото е, че CREATE LANGUAGE plpgsql; също дава синтактична грешка. Предполагам нямам права, за да екзекютна подобно нещо или пък админа не е инсталиран коректно - нямам представа

Тема Re: а има ли го като език?нови [re: igurbev]  
Автор Dakota (erotoman)
Публикувано28.11.08 15:01

Предполагам, че наистина нямаш права. Можеш ли да напишеш каква грешка все пак ти дава PostgreSQL? Каква версия използваш?

И може би, няма да е зле да се свържеш с тези, които ти предоставят хостинга - те най-добре знаят.

"Договор, подписан с Русия, струва по-малко от хартията, върху която е написан!" - Бисмарк

Тема Re: а има ли го като език?нови [re: Dakota]  
Автор igurbev ()
Публикувано28.11.08 19:39

Грешката:

SQL error:

ERROR: syntax error at or near ";" at character 24

In statement:
CREATE LANGUAGE plpgsql;

Версията:

PostgreSQL 7.4.19

Изглежа очевидно, че това не е начина. Просто никога не съм използвал phpPgAdmin и реших да попитам.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.