|  | | 

| 

| 

| Тема |  phpPgAdmin - някой използвал ли го е |  |  | Автор | igurbev () |  | Публикувано | 23.11.08 10:42 |  |  | 

Привет,
 Тъй като имам известна представа от plpgsql, пък видях също, че в моя хостинг план предлагат PostgreSQL и реших да се възползвам. Успях да отворя нещото на име phpPgAdmin и то изглеждаше много обещаващо, но след многобройни опити така и не сполучих да създам смислена функция - нито пишейки на ръка sql нито с уизърдите - всеки път като описвах входни параметри ми даваше синтактична грешка, дори в случаите когато sql-а беше генериран автоматично. Със сигурност проблема не е в синтаксиса. Предполагам нещото просто не ме допуска (по една или друга причина) да използвам plpgsql.
 Някой да има идея?

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: phpPgAdmin - някой използвал ли го е  [re: igurbev] |  |  | Автор | w (www) |  | Публикувано | 23.11.08 17:28 |  |  | 

ми добре е да прочетеш повече и по внимателно

аз съм ползвал доста phpМуAdmin и работи много добре ама не може да ти чете мислите или ти да дава уроци

C++ is waste of time for web development

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: phpPgAdmin - някой използвал ли го е  [re: w] |  |  | Автор | igurbev () |  | Публикувано | 24.11.08 18:16 |  |  | 

Може би ако беше "прочел по-внимателно" поне заглавието ...  Не става дума за phpMyAdmin.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: phpPgAdmin - някой използвал ли го е  [re: igurbev] |  |  | Автор | w (www) |  | Публикувано | 24.11.08 20:14 |  |  | 

ми не само прочетох ами и съм виждал доста други такива като теб чели не дочели които вместо да четат се правят

phpMyAdmin е близо до phpPgAdmin и за това ти писах

както сам може да прочетеш: The project(phpPgAdmin) originally started as a fork of phpMyAdmin...
 http://en.wikipedia.org/wiki/PhpPgAdmin

C++ is waste of time for web development

|  |  |  
             | 

| Тема |  а има ли го като език?  [re: igurbev] |  |  | Автор | Dakota (erotoman) |  | Публикувано | 27.11.08 16:26 |  |  | 

Направил ли си: CREATE LANGUAGE plpgsql;

"Договор, подписан с Русия, струва по-малко от хартията, върху която е написан!" - Бисмарк

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: а има ли го като език?  [re: Dakota] |  |  | Автор | igurbev () |  | Публикувано | 27.11.08 21:34 |  |  | 

Според мен го няма, но лошото е, че CREATE LANGUAGE plpgsql; също дава синтактична грешка. Предполагам нямам права, за да екзекютна подобно нещо или пък админа не е инсталиран коректно - нямам представа

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: а има ли го като език?  [re: igurbev] |  |  | Автор | Dakota (erotoman) |  | Публикувано | 28.11.08 15:01 |  |  | 

Предполагам, че наистина нямаш права. Можеш ли да напишеш каква грешка все пак ти дава PostgreSQL? Каква версия използваш?

И може би, няма да е зле да се свържеш с тези, които ти предоставят хостинга - те най-добре знаят.

"Договор, подписан с Русия, струва по-малко от хартията, върху която е написан!" - Бисмарк

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: а има ли го като език?  [re: Dakota] |  |  | Автор | igurbev () |  | Публикувано | 28.11.08 19:39 |  |  | 

Грешката:

SQL error:

ERROR:  syntax error at or near ";" at character 24

In statement:
 CREATE LANGUAGE plpgsql;

Версията:

PostgreSQL 7.4.19

Изглежа очевидно, че това не е начина. Просто никога не съм използвал phpPgAdmin и реших да попитам.

|  |  |  |  

|   | 
 |