|
Тема
|
Firebird през интернет
|
|
Автор |
gmedics (непознат
) |
Публикувано | 29.01.08 09:43 |
|
Здравейте. Налага ми се да пусна приложение през интернет, което работи с
Firebird 1.5 . Проблема е че забиваше fbserver при опит за логване отвън.
Четох и разбрах че при използване на IBevent(Delphi6) в приложението в fbconf файла трябва да се настрои remoteauxport=5051 . Това наистина помогна, но все пак понякога забива само когато се влиза от вън в базата. Освен това при тай аут на интернета за секунда връзката се губи и единствения начин е рестарт. Има ли начин връзката с базата да се задържи
Например с някаква Inet версия на firebird/interbase. Ако някой знае нещо...
| |
Тема
|
Re: Firebird през интернет
[re: gmedics]
|
|
Автор |
NDeu (динозавър) |
Публикувано | 29.01.08 10:59 |
|
В отговор на:
при тай аут на интернета за секунда връзката се губи и единствения начин е рестарт. Има ли начин връзката с базата да се задържи
Няма. Трябва да реконектнеш базата, но това с оригиналните ibx компоненти не става. Трябва или да ги доработиш или да минеш на други.
| |
Тема
|
Re: Firebird през интернет
|
|
Автор |
gmedics (непознат
) |
Публикувано | 31.01.08 09:57 |
|
IBevents не работят добре до версия 1.5.2 na Firebird - това е и причината
понякога да забиват сървъра през интернет. Бъговете са оправени в версия 1.5.5 и 2.0
Работи:
remoteauxport=3051 в conf файла
порта се освобождава в рутера/firewall
| |
|
за архива: все пак след много тестване мога да кажа, че Firebird не работи през интернет когато се ползват събития. Този бъг не е оправен и в
Firebird 2.0.3. Така че ако възнамерявате да работите с Firebird през интернет
не използвайте IBevents в приложенията си. Без тях работи - но все пак данните не се криптират. Като цяло не е добра идея. A Firebird има още много хляб да яде.
| |
Тема
|
за архива:
|
|
Автор |
NDeu (динозавър) |
Публикувано | 05.02.08 15:41 |
|
IBEvents не работят добре, не само през интернет и не само с Firebird. Кофти са самите компоненти. Добри думи се чуват за pFIBEventer, но нямам лични впечатления. Не ми се е налагало в мои проекти да ползвам Events.
За криптирането на трафика си прав, и за това за тази цел аз си ползвам
| |
|
|
|
|