|  | | 

| 

| 

| Тема |  въпрос за формула в Excel   |  |  | Автор | ScarefacE (the Explorer) |  | Публикувано | 30.01.07 01:39 |  |  | 

Здравейте, можете ли да ми помогнете...имам над 3000 стойности на един показател, който има 2 признака(+ и -). Искам да разбера примерно колко ПОРЕДНИ + има максимално в тези 3000 стойности, ако може подредени в низходящ/ възходящ ред. Данните са ми въведени в Ексел. Намерих формулата в раздел статистика, която изчислява колко от тези 3000 са + и колко са -, но не мога да разбера как да го изчисли колко най-много ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ са +/-. Ясно е, че да тръгна да броя......не става smile.gif
 Благодаря smile.gif

My pleasure becomes my poweR

|  |  |  
             |  |  | 

Това може да се запише като текстови файл.
 А след това да се спретне програмка на C, Perl или какъвто и да е друг език за да направи сметките дето ти трябват.

Bеer? Mоre?

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: въпрос за формула в Excel  [re: ScarefacE] |  |  | Автор | Йopдaн (Нерегистриран) |  | Публикувано | 31.01.07 12:43 |  |  | 

Не съм сигурен дали разбрах точно за какво става дума. Така че решавам следната задача: В колона А има числа, да се намери колко е най-дългата последователност от положителни числа.

Първият ред трябва да е празен. В колона В2 се слага следната формула:
 =IF(AND(A1>0;A2>0);B1+1;0)
 Същата формула се копира надолу докато има стойности за А.
 Отдолу в колона В пишем (В10 се заменя с правилното)
 =MAX(B2:B10)

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: въпрос за формула в Excel  [re: ScarefacE] |  |  | Автор | tikib (Нерегистриран) |  | Публикувано | 31.01.07 19:03 |  |  | 

от менуто "data"  "SUbtotal" си готов със броенето но после за сортирането ше видиш зор.
 Трабва да натиснеш "2" в горниа лев ъгал пред  тавлицата щети скрие детайлите и щити остонот саво редовете с бройки сору пасте в Уърд от отв пок в ехел и сортираш

|  |  |  |  

|   | 
 |