|
Тема
|
Ще илязат лr DB-тата от каменната ера
|
|
Автор | tikib (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.12.06 17:43 |
|
С тия "каменни чукове" и "бронзови" .....
Металургията е на повече от 3000г
Финансите над 300
ИТ - преко сили на 60 - страда от "детски паралич"
Няма средство за разравотка което да не ти яде времето с глупости от сорта "защо така тава поле ...." вместо да се средоточиш в залагането на "бизнес логиката".
Направете ИДЕ в което дане се занимаваме с форми и таблици а със следното
дефиниране на документ
-договор,фактура - кой квот му трябва
дефениране на характеристики на документа
вътрешни
-дати,стойности...
-правила и взаимо отношения на вътрешните характеристики
външни
-туп,взаимо отношения с други документи пораждане на събития...
-правила обработки..
.....
Еее много се размечтах....
Но ако някой друг има такива мечти то някога може и да станат реалност.
Успех братя по съдба.
| |
Тема
|
Re: Ще илязат лr DB-тата от каменната ера
[re: tikib]
|
|
Автор |
NickBass (бас-програмист) |
Публикувано | 08.12.06 10:12 |
|
> Направете ИДЕ в което дане се занимаваме с форми и таблици а със следното...
Ми аз те водя с една мечта Първата я имам, а и имам идея (не хвърчаща) как да стане. Не говоря за дървени решения, които съм виждал в прехвалени програмни продукти. Първата мечта, обаче води и втората - инвеститора в едно такова начинание. Парите за такова нещо хич не са малко, времето за реализация пък съвсем. Като вземем предвид тези два фактора, RecCount() на таблицата с кандидат инвеститорите май отива към нулата за съжаление.
| |
Тема
|
Re: Ще илязат ли автомобилите от каменната ера
|
|
Автор |
salle (един такъв) |
Публикувано | 08.12.06 13:56 |
|
Направете автомобил дето да се движи без двигател да не се занимаваме с глупости като гориво, масло, резервни части и прочие.
Много са ти объркани понятията.
Базите данни са като двигателя на автомобила. Може да каквито си искаш удобства и екстри във и извън купето ама ако няма двигател в каручката ти за нищо не става.
"защо така тава поле ...." вместо да се съсредоточиш
Все едно да питаш "кво ме интересува дали е дизел или бензин аз искам да се съсредоточа в карането!"
Ми съсредоточавай се ама ако не гледаш от коя колонка наливаш в резервоара няма да изкараш много дълго.
Та и с приложенията така ..
Иначе не е лошо да се мечтае. За по-мощен, по икономичен, по-безшумен и по-евтин двигател например
| |
Тема
|
Re: Ще илязат ли автомобилите от каменната ера
[re: salle]
|
|
Автор |
Mixy (@#$%^) |
Публикувано | 08.12.06 22:15 |
|
На едно компютърно изложение шефът на Microsoft Бил Гейтс направил следното сравнение между компютърната и автомобилната индустрия: Ако General Motors развиваше своята технология със същите темпове, с които се развива компютърната индустрия, всички сега щяхме да караме кола, струващи по $25 с разход на гориво 4 литра на 1500 километра.
В отговор на този коментар компанията General Motors публикува следното съобщение:
Ако General Motors развиваше технологията си по същия начин, както Microsoft, днес всички щяхме да караме коли със следните характеристики:
• Без никаква видима причина колата ви щеше да катастрофира поне два пъти на ден.
• При всяко освежаване на пътната маркировка щяхме да си купуваме нови коли.
• От време на време колата ви щеше да спира ей така, без никаква видима причина, при което вие трябваше да я рестартирате, за да продължите.
• При някои маневри като "завой наляво" например, колата ви щеше ненадейно да блокира. Единственият изход от това положение щеше да бъде повторно инсталиране на двигателя.
• Колата ви щеше да се използва само от един човек. По желание тя да се ползва от повече потребители, трябваше да си купувате "Кола95" или "КолаNТ", но тогава щяхте да плащате за всяко допълнително място в колата.
• Macintosh щеше да създаде кола, която да работи със слънчева енергия, да бъде по-надеждна, пет пъти по-бърза и по-лесна за управление, но щеше да може да върви само по 5% от пътищата.
• Датчиците за температурата на водата, за нивото на маслото и за акумулатора щяха да бъдат заместени от една-единствена обща предупредителна светлина с надпис "по подразбиране за цялата кола".
• Седалките на колата щяха да изискват хората да имат еднакви задници.
• Системата от защитни въздушни възглавници щеше да пита "Сигурни ли сте?", преди да се задейства.
• От време на време без никаква видима причина вашата кола щеше да се самозаключва, оставяйки ви навън и щеше да отказва да ви пусне вътре. Единственият изход от тази ситуация щеше да бъде едновременно да вдигнете бравата на лявата врата, да завъртите ключа и да пипнете антената.
• При всяко пускане на пазара на нов модел кола това щеше да налага потребителите да се учат да шофират наново, защото нито един орган за управление нямаше да работи както при по-стария модел коли.
• За да загасите двигателя, щяхте да натискате бутона "Старт".
Mixy
| |
Тема
|
Re: Точно тъй
[re: Mixy]
|
|
Автор |
salle (един такъв) |
Публикувано | 09.12.06 02:05 |
|
Аз не случайно се отказах от Майкрософт и всичките им продукти от години насам
Между другото в някои страни ето това е напълно вярно за автомобилите:
• Датчиците за температурата на водата, за нивото на маслото и за акумулатора щяха да бъдат заместени от една-единствена обща предупредителна светлина с надпис "по подразбиране за цялата кола".
| |
Тема
|
Re: Ще илязат лr DB-тата от каменната ера
|
|
Автор |
Goose () |
Публикувано | 13.12.06 09:12 |
|
Ми хората са направили такова ;-) но не е евтино ;-)
Макар че там цъфват цял клас нови проблеми ...
П.С.
Все още си предпочитам релационните бази, въпреки че от години се налага да пиша за Домино ;-)
П.П.С
Също така не си мисли, че подобно ИДЕ ще ти спести целия труд по проектиране поне на документите.Редактирано от Goose на 13.12.06 09:15.
| |
Тема
|
Re: Точно тъй
[re: salle]
|
|
Автор |
Mixy (@#$%^) |
Публикувано | 13.12.06 18:41 |
|
Да, така е. В същите страни, като изгори бушона вкъщи и домакинята вика съпорта на местното енерго, като техника взима мин 25 EUR за услугата "вдигане на автоматичен прекъсвач".
Mixy
| |
Тема
|
Благодарности и ище нещо
[re: Goose]
|
|
Автор |
tikib () |
Публикувано | 15.12.06 09:34 |
|
Благодария за мненията!
А според Вас коя фрее ДБ и с кое средство за разработка на интерфеис е най стабилна за момента.И най вързо и удовно се пеше интерфеис!
Влагодаря предвяретелно
| |
Тема
|
Re: Благодарности и ище нещо
|
|
Автор |
phpGuru (непознат
) |
Публикувано | 15.12.06 11:55 |
|
на този въпрос ще получиш точно толкова отговори, колкото са фрии ДБ-тата
а с какво се прави най-удобно интерфейс зависи първо дали ще е уеб приложение или десктоп приложение, което пък може да е за много платформи или за конкретна и като зададеш там конкретния въпрос е възможно отново да има толкова отговори, колкото и решения има :-))
| |
|
|
|
|