|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Бази данни и сайтове.
|
|
Автор |
Xoдeщ пo пътekи (пътник) |
Публикувано | 08.05.06 13:58 |
|
Може да прозвучи съвсем тъпо от моя страна, но все от някъде трябва да започна и най-добре е да го направя от нулата.
Имам дипломно задание, в което трябва да направя сайт за изходящ туризъм, в който освен останалите неща имам да използвам PHP и MySQL сървърна база данни.
Захващам се и си сядам на гъза (т.е. започвам с четенето), но съм тотална нула за момента. Книжката PHP&MySQL достатъчна ли ми е (относно базата данни) за целта? Ако някой ми метне полезни линкове ще му бъда благодарен.
Ще бъда благодарен и на всякакви съвети и коментари относно използването на една база данни към сайт за изходящ туризъм, защото честно казано в главата ми в момента е мътеница а докато там не се избистрят поне малко от малко нещата аз няма да успея да се преборя.
Помагайте със съвети - обещавам да бъда послушен и старателен ученик.
пп. С английския не съм добре и дълги четива на английски ме тормозят за момента.
Когато желанието ти е неизпълнимо промени реалността... или желанието си.
| |
Тема
|
Re: Бази данни и сайтове.
[re: Xoдeщ пo пътekи]
|
|
Автор | Aл Kaпoнe (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.05.06 18:10 |
|
В примери му е майката, иначе нямаш шанс - намираш подобни неща, четеш книги за да проумееш кое защо е и евентуално ги преправяш според нуждите си. Тая книга не я знам, но със сигурност е от типа много обещания и постно съдържание - ще ти се наложи сигурно още 2-3 книги да вземеш. Моят съвет е - гледай да са сравнително тънки; наблюденията ми са, че най-дебелите книги по програмиране са най-кретенски. Ако намериш някоя на руски имаш по-голям шанс да научиш нещо (ако не те мъчи руския). И най-важното да не се отчайваш, защото всяка дребна подробност ще прави програмата ти неработеща, а подробностите са достатъчно много. За разлика от един коментатор в темите по-долу няма да ти казвам, че нямаш шансове - стига да не се откажеш рано или късно все ще излезе нещо.
| |
|
Зависи къде ти е кота нула Както при ходенето по пътеки има разлика дали качваш 2500 м тръгвайки от 100 или от 2200
Имаш ли опит с други бази данни и други програмни езици или си съвсем начинаещ?
За съвсем начинаещите в SQL ето едно чудесно място за начало:
Аз пък въпреки многото години туризъм зад гърба си за пръв път се сблъсквам с понятието "изходящ туризъм". Що за животно е това?
| |
|
Изходящ е направлението на българи, пътуващи за чужбива а входящ е чужденците, които идват в България. В туризма това са две отделни специалности по простата причина, че информацията, с която се борави си е направо огромна и ако един човек трябва да се занимава и с двете направления той няма да направи нито едното както трябва.
На въпроса ти за базите данни - не съм имал опит с тях, но се надявам на "малко помощ от приятели", както се казва. Зная, че ако бъда насочван правилно имам пълните шансове да се оправя в срок. Дали ще бъда насочван правилно и коректно - това вече не зная.
И благодаря за линка.
| |
|
най-лесно ще стане да го направиш на windows-ка машина!
Качваш "vertrigoserv", той е безплатен и садържа PHP+MySQL+Apache за windows, не се настройва почти по никакъв начин!
След това сваляш Joomla или Mambo, това е система за правене на динамичен портал, има и на български контрол панел!
Просто и лесно е, но незнам как са ти казали да го показваш този сайт като дойде време
Ако искаш пиши ЛС ще измислим нещо 
| |
Тема
|
Не ми е ясно за безплатния vertrigoserv, вкл MySQL
[re: mustang GT]
|
|
Автор |
NikB (любопитен) |
Публикувано | 23.05.06 23:14 |
|
Не ми е ясно за безплатния vertrigoserv, включващ MySQL.
Я ме просвети - ако си изтегля тая джаджа, ще имам безплатен mYSQL за Windows ли?
Моят опит ме навежда на мистълта, че бъркаш :(
ПП
Прегледах
и пак не схващам до къде е безплатно
Редактирано от NikB на 23.05.06 23:16.
| |
Тема
|
Re: Не ми е ясно за безплатния vertrigoserv, вкл M
[re: NikB]
|
|
Автор |
mustang GT (auto tuner) |
Публикувано | 25.05.06 12:56 |
|
Кое не разбра?
Към vertrigoserv има PHP+Apache+Mysql+phpmyadmin
Тоест пускаш инсталацията, next -> next и накрая имаш 4те неща работещи идеално 
| |
Тема
|
А имаш ли право да ги инсталираш на трети машини и
[re: mustang GT]
|
|
Автор |
NikB (любопитен) |
Публикувано | 25.05.06 15:22 |
|
А имаш ли право да ги инсталираш на трети машини, за да работи на тях твой софтуер, който продаваш?
| |
Тема
|
Re: А имаш ли право да ги инсталираш на трети маши
[re: NikB]
|
|
Автор |
mustang GT (auto tuner) |
Публикувано | 26.05.06 10:58 |
|
е тук незнам само видях, че самите пакети имат GNU лиценз, такаче мисля няма да е проблем
| |
|
След като това, което ще се направи няма да е комерсиално, няма да се продава и няма да се ползва за нищо друго освен за защита на дипломна смятам, че мога да си позволя да ги ползвам без проблеми.
А честно казано сорс кода не зная дали някой изобщо ще го тества и проверява, но това няма да ми попречи да се постарая да го направя работещ.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|