Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:30 06.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Бази данни
*Кратък преглед

Тема Eдновременна работа с Аccessнови  
Автор Fx. (познат)
Публикувано18.01.06 00:40

Здравейте. Имам една малка база данни на Аccess 2003. Данните в таблиците идват от 5 различни места т.е. от петима колеги. Въпроса ми е мога ли да пусна базата данни в локалната мрежа и всеки от колегите да си я отваря и попълва данните които трябва като това да може да става едновременно т.е двама и повече колеги да могат да вкарват данни едновременно. Това може ли да стане с този Аccess 2003 и ако може много ли е сложно и иска ли програмиране. Благодаря предварително.

Тема Re: Eдновременна работа с Аccessнови [re: Fx.]  
Автор _croesus (a.k.a. _krez)
Публикувано18.01.06 15:34

Могат до 255 души едновременно. Ако е за директно отваряне като админи няма да стане, ако е през програма на всеки достъпа му до recordset-ите, трябва да е Keyset и си в играта.

Тема Re: Eдновременна работа с Аccessнови [re: _croesus]  
АвторFx (Нерегистриран)
Публикувано18.01.06 16:36

Не не става въпрос за отваряне като админи. Направил съм си една форма за попълване на данните която се появява при отваряне на *.mdb файла. И става въпрос дали двама и повече души едновременно ще могат да попълват данни чрез тази форма по мрежата. Питам защото сега не мога да го пробвам дали ще стане на практика а съм нов още в тази област и чета едни дебели книги ама още повече ми се обърка главата от тях.

Тема Re: Eдновременна работа с Аccessнови [re: Fx]  
Публикувано20.01.06 16:47

Ами аз ти казах как да стане ако правиш достъпа през скрипт/програма.

Иначе мисля, че това ще свърши работа:
1. tools->security->user and group permisions - създаваш юзери
2. tools->security->user level security wisard - оторизираш ги с права.

Поиграй си малко. За 5 минути ще им свикнеш

Тема Re: Eдновременна работа с Аccessнови [re: _croesus]  
Авторnea (Нерегистриран)
Публикувано20.01.06 22:14

hmm, sas sigurnost.......
ti maitap li si pravish ili ne znaesh za kakvo govorish, Access e edna ot malkoto programi na MS koito v Speicher prerabotva batch, ne na redove a na Block, koeto oznatshava tshe ako tvoite 255 User ednovremenno rabotjat, 254 shte polutshavat Error i shte tshakat dokato Nr. 1 privklutshi s podavane na dannite za opredelen red, mojebi sekundi ili minuti, no tova sa obshto znaeshti Access problemi...,

stava vapros za lokalna mreja i ednovremeno podavane na danni....

na, ja, ima njakolko trika s koito malko se izglajda situaziata....

АвторBob (Нерегистриран)
Публикувано21.01.06 18:20

Няма никакъв проблем всички едновременно да работят, стига да не бутат един и същи запис. Всъщност това е проблем на всички БД, защото трябва да се опередели чии данни всъщност са най-актуални. Има няколко начина да си разрешиш проблема.Единия от тях е да изкопираш mdb-тата на всички компютри, след това си избираш един компютър, който да пази данните(естествено той винаги трябва да е включен, когато някой работи), и след това на останалите компютри в mdb-to изтриваш всички таблици ги създаваш наново като аттачнати (File->GetExternalData->LinkTables) като избереш компютъра който пази данните. Друг начин е чрез създаване на репликации, но тогава обновяването на данните става доста по-бавно и то след като изрично му кажеш.Хубавото е че всеки си работи локално, няма сървър, няма заключване. Въпрос на реализация според нуждите. Все пак трябва да се почетат дебелите книги.Изобщо не съм закачал въпроса за права на достъп и т.н

Тема Re: Eдновременна работа с Аccessнови [re: nea]  
Публикувано23.01.06 12:54

Да ти призная честно знам много добре за какво говоря.

Това дали ще върне на 254-мата ще получават error зависи от това с какъв cursor-type им е отворен recordset-a за работа с базата. adOpenDynamic и adOpenForwardOnly не ти вършат работа, трябва да се използва adOpenKeyset.

АвторDani (Нерегистриран)
Публикувано12.02.06 09:33

Отговора на Bob е най-близо до целта. Останалите са далече от истината. Ако ми изпратиш базата данни ще ти я направя да работи в мрежа. Вероятно ще ми отнеме няколко часа, но ще трябва да си платиш.

Аксес поддържа 255 връзки, но не се бъркайте с 255 работни места. Един потребител може да отвори няколко връзки - 10-15 и повече за да изпълни дадена операция по обработка на данни. Това ограничава броя на потребителите значително.

www.bizwareint.com

Тема Re: Eдновременна работа с Аccess [re: nea]  
Автор dedolini (непознат )
Публикувано13.03.06 18:30

В интерес на истината от версия 11 (Офис ХР, 2002) се поддържа перфектно работещ row level locking. Работи идеално до единадесетина конктурентни добри хора.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.