Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:44 07.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Бази данни
*Кратък преглед

Тема EXTRACT METADATA чрез command-line???нови  
АвторEFEX (Нерегистриран)
Публикувано01.06.05 15:49

Някой знае ли как се екстрактва метадатата (цялата) на FILENAME.GDB за INTERBASE чрез comman-line (т.е. или BAT-file)...
Апропо автоматизиране на движението в IBConsole ViewMetadata...

==================
Поствах темата преди малко и след 5-мин изчезна от форума....
Незнам да се чудя ли да псувам ли да предполагам технически проблем кво ли...

Тема Re: EXTRACT METADATA чрез command-line???нови [re: EFEX]  
Автор Miro ()
Публикувано01.06.05 20:51

Погледни tool-а isql.exe - с него могат да се изпълняват разни SQL заявки към сървъра. Освен това има няколко допълнителни comman-line опции. За extract на метаданните е -x или -a.

--
Miroslav Penchev

Тема Re: EXTRACT METADATA чрез command-line??? [re: Miro]  
Публикувано02.06.05 12:25

Както вече споменах в постинга който ми изчезна - разбрах че е нещо с ISQL.exe но точно какво и как....
Очаквам някой ако се е борил с това нещо просто да ми пейстне как точно изглежда редчето с разните му там кавички и минусчета и ала бала...щото аз достатачно време загубих да се боря с великия хелп IB32.hlp където пише
"How to extract metadata from existing databases" и после чушки.. как точно...не се знае..или явно аз съм си некадърен да си го намеря...:))))
Ама май по вярното е че не ми се преоткрива "топлата вода"...
И още веднъж да подсетя -> трябва ми не точно екстраткт на това или онова а на цялата база... както излиза от IBConsole->ViewMetadata..ok??

Автор killall (Дядо Мраз)
Публикувано03.06.05 12:47

В отговор на:

И още веднъж да подсетя -> трябва ми не точно екстраткт на това или онова а на цялата база... както излиза от IBConsole->ViewMetadata..ok??

Ами ще си седнеш на г..за и ще си напишеш програмка, която ти екстрактва едно по едно всичко, което ти трябва

Time is like a drug. Too much of it kills you.

Тема Re: EXTRACT METADATA чрез command-line???нови [re: killall]  
Автор Miro ()
Публикувано03.06.05 16:15

Абе той иска всичко да си екстрактне, ама иска някой да даде точната команта - докато чакаше толкова - да си я беше видял в хелпа досега.

--
Miroslav Penchev

Тема Re: EXTRACT METADATA чрез command-line???нови [re: Miro]  
Публикувано07.06.05 17:41

Идеята ми беше да разбера има ли такава команда....А то е ясно че като няма сам ще си я напиша...

Ето ти хелпа умнико....

----------------------
How to extract metadata from existing databases
====================================================
ISQL enables you to extract data definition statements from a database and store them in an output file. All keywords and objects are extracted into the file in uppercase.
The output file enables users to:

Examine the current state of a database's system tables before planning alterations. This is especially useful when the database has changed significantly since its creation.
Create a database with schema definitions that are identical to the extracted database.
Make changes to the database, or create a new database source file with a text editor.

Започваме разбор:

Или хелпа ми е малък...
Или не тоя хелп...
Или неам на кво да си седна...
Или просто не ми се губеше време да търся кой и къде е шибания хелп...

Заключение:
Може би ако мен ме пита някой как се прави счетоводство... аз да му отговоря да си седне на вентилатора и да търси упътване в калкулатора....

Аре отивам да търся скапания хелп....

Все пак благодаря за щедрата помощ....

Автор Miro ()
Публикувано07.06.05 21:24

Понеже ни благодари за помощта, ето я и нея все пак :

isql -u SYSDBA -pass masterke -s 3 -x "localhost:c:\Database\SOME.GDB"

ако искаш във файл да получиш изхода - използваш опция -o somefile.sql

А за хелпа - не знам откъде си извадил цитата, но аз няма да цитирам, защото това което чета е доста дългичко и се намира на страници 187-241 от Operation Guide-а на IB6 (OpGuide.pdf)

--
Miroslav Penchev

Тема Re: EXTRACT METADATA чрез command-line???нови [re: Miro]  
Публикувано08.06.05 15:57

Искренно благодаря...Определено го нямам този хелп....явно инсталацията ми е орязана...

Автор Miro ()
Публикувано11.06.05 14:22

Ами цитата беше от един набор от PDF-и за IB6 (около 10 МВ), но сега си нямам и на идея откъде съм ги дърпал. Доста пълни и добри са тези pdf-и.

--
Miroslav Penchev

Автор NDeu (динозавър)
Публикувано11.06.05 15:07

Можеш да си изтеглиш

И още има на
И въобще много отговори можеш да намериш на

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.