Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:51 07.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Бази данни
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Oracle си заслужава отделното мястонови  
Автор dba_dream (!!!)
Публикувано21.01.04 13:00

Според мен не е редно да се смесват всички на един куп.Причината е проста -базите данни е доста обширна тема,както и много други в дир-а.Мисля ,4е Oracle си заслужава отделното място ,защото ще е доста по- конкретизирано,а това ще доведе до повече отговори на въпроси.Според мен са малко хората,които си имат доста добро понятие от повечето продукти,свързани с бази данни, аз определено нямам,поради тази причина влизам рядко,просто не мисля ,че на конкретен въпрос ще ми се отговори,а и аз не помагам,малко са хората ,които са навсякъде.Е,да ,привържениците на други продукти ще кажат-" Защо да не се направи форум за друг продукт ,не за Oracle?".Причината е проста,за повечето продукти има достъпна информация малко или повече ,но мисля че е доста по добре от тази за Oracle.Точно поради това смятам ,че този форум трябва да го има!!!

Тема Re: Е и?нови [re: dba_dream]  
Автор salle (един такъв)
Публикувано21.01.04 15:36

Това твое мнение звучи като:

"Аз във вашия клуб не влизам защото ...... (каквито и да са причини)"

Добре де и какво очакваш от нас дето влизаме в този клуб защото ..... (наши си причини)?

И аз мисля, че нашия отбор по биатлон заклужава да го дават по-често по телевизията ама какво общо има това с темите които си обсъждаме тук?

Тема Re: Oracle си заслужава отделното мястонови [re: dba_dream]  
Автор fiffy ()
Публикувано21.01.04 18:42

Ако в този клуб имаше по 50 нови теми на ден може би щеше да е добра идея да има отделни клубове за всяка база... Засега обаче е напълно оправдано да има само един клуб Бази Данни, защото ако има отделни клубове, там няма да има повече от ч нова тема на ден...

Епа, това е моето хоби...

Тема Re: Е и?нови [re: salle]  
Автор no_data_found (потребител)
Публикувано22.01.04 08:44

Ама не можеш да се стърпиш да не се обадиш, нали salle.
Хората просто се опитват да си направят нов клуб, в който да контактуват, защото имат общи интереси. Колкото повече са те, толкова повече причини има да се направи клуба. И никой няма нужда да се оправдава за това.

Тема и аз съм за биатлона !нови [re: salle]  
Автор Topбaлaн (любопитко)
Публикувано22.01.04 09:20

има и общо и различно между различните платформи и програми за работа с бази данни....ама какво от това ?

Тема Re: Oracle си заслужава отделното мястонови [re: fiffy]  
Публикувано22.01.04 10:34

Обяснихме, че под думата Oracle не се разбира само бази данни, освен това иди и погледни в предложения за нови клубове колко човека са гласували "за".
Не си ти човека, който ще казва след колко поста на ден трябва да се създава клуб, пълно е с клубове в които има един пост на седмица.

Тема Re: Е и?нови [re: salle]  
Автор GolfSynchro (VW фен)
Публикувано22.01.04 10:35

Само в темата дали да има или да няма клуб Oracle има повече постове, отколкото в много теми от dir-a. Хората, които имат представа какво значи Oracle и правят разлика между база данни, програмиране и технология са за отделен клуб.
Питането ми е: Кой и по какъв начин решава дали да има или не клуб и колко гласа "За" са необходими.
Както в други клубове може да има правила - например постовете по-стари от 2 месеца се архивират. И ако няма постове още месец клуба да се закрие.
(Последното е за Модераторите, ако се притесняват, че клубовете ще се размножат и разводнят.)

Тези които са "против" - не е задължително да посещават съответния клуб.
Уважавам мнението на всички "против", но без да искам да ги засегна или предизвиквам спорове Oracle не е подмножество на "бази данни", нито на "програмиране", нито на "софтуер". Затова съм за отделен клуб.

Тема Re: Е и?нови [re: GolfSynchro]  
Публикувано22.01.04 10:56

Преди малко пуснах един гневен пост в темата за Oracle в клуба "Предложения за нови клубове" - дано не съжаляваме след това.
Но има и други начини, има готови програми за създаване на форуми за сайтове и портали. Събират се няколко човека, дават малко пари и си плащаме например на dir.bg за хостване на адреса oracle.dir.bg например. На него си слагаме един генериран форум и си джиткаме и без фуклата. За справка вижте този линк

. Струва 40 лв. за година, е ще съберем тия пари ми се струва. Но по-скоро ще ни трябва - 120 лв. за година. 12 души да сме, 10 лв. аз лично съм готов да ги дам веднага тия пари и да приключим въпроса. Няма да ни правят на смешници за един клуб
Само, че преди да стане това ще намеря емайл на някои от мениджърите и телефон и ще попитам за процедурите за това как се създава нов клуб и ще преразкажа и поста ми от преди малко. Защото докато пишен clubs@dir.bg, на който отговаря един и същ човек и който според мое мнение е същия човек, който стои зад ника "fukla" то е ясно, че клуб няма да бъде създаден. От три седмици чакаме да благоволят да ни направят клуб при положение, че е пълно със измислени такива. Това го знаем и ние, и те. Има клубове, в които не се поства със седмици, това е факт а не нападка.

Редактирано от no_data_found на 22.01.04 11:07.

Тема И какво, ако го има!На някой ще навреди ли?нови [re: dba_dream]  
Авторdba_dream (Нерегистриран)
Публикувано22.01.04 11:31

Мисля ,че Оracle сам по себе си е сериозна тема и няма какво толкова да се обсъжда надълго и нашироко,този който трябва да го реши,нека просто го направи.На кой би му навредил този клуб,ако не е той, ще се появи рано или късно някой друг.Но рано или късно и Оracle ще трябва да се появи,защо да не е сега?Без да искам да обидя някой,но за биатлона е вярно,но и за бадминтона също,и за много други също,но за тях други решават,а тук поне имаме възможност за мнение по въпроса!

Тема Re: Е и?нови [re: no_data_found]  
Автор GolfSynchro (VW фен)
Публикувано22.01.04 11:51

Съгласен съм с тебе. Хубаво е да има отделен клуб, това не е нито престъпление нито кой знае каква тежест за дир-а.
На повечето от нас е ясно, че е по-лесно да идеш на металинка и/или да се обадиш на Oracle България, ако имаш платена поддръжка и/или познаваш колегите и да си решиш проблема.
Клуба би бил страшно полезен на хората, коитно нямат връзка с металинка или Oracle и е добро мястно за обмен на опит.

Аку "fukla" или "pikla" или както там се казва модераторката има нещо против Oracle нека да го сподели - да научим и ние нещо. Ако няма да има клуб Oracle - пак нека да ни тегли една, па било то и учтиво и няма какво повече да коментираме. И той/тя(предполагам тя) да не се взема много на сериозно.
Аз лично преставам да пиша по тая тема - не смятам да си губя времето повече.
Ако намеря сайт, на който се правят по-лесно клубове - ВЕДНАГА ще пусна пост и дори да го трият от dir-a ще го пускам докато всички разберат за съществуването му.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.